Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-25

• 101 115
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
  • София, Bulgaria
 Esmee, първо трябва да започнете от определяне на бюджети - РЕАЛНИ, а не пожелателни  от рода: една жена казала на колежката ми, че...и т.н. След като се инфомирате, колко пари може да вземете за Вашия имот се информирате, колко пари ще Ви трябват за покупката на новото жилище със всички придружаващи разходи и по двете сделки. Едва след това може да вземете решение дали да го правите или не цялото упражнение. Може да се окаже, че на финала няма да Ви останат чак толкова пари от разликата при продажба на голямо и покупка на малко жилище. Още повече, че имате доста тесен диапазон и изискване за еднаквост на двата имота с разлика в една стая. Реалната ситуация може да се окаже доста по-различна и точно такъв имот в тясна локация да не излезе месеци наред, а и да излезе на пазара не се знае дали точно Вие ще успеете да го купите и на каква цена. Не е за подценяване и нуждата от ремонт ... малък.. голям...не се знае. При покупката на имот не можем да си поръчаме като в ресторант, точно каквото ни се хапва и от каквото имаме нужда в момента.

Моят съвет е първо да купите имот ползвайки кредит, след което да продадете. Продажбата е лесна, може дори да се окаже, че докато правите новата сделка да се продаде големия имот.  Днес стават бързо продажбите, ако цената е пазарна може да се случи в рамките на няколко седмици.
Но първо проверете къде, какво и за какви пари се продава/купува.

# 76
плюс 1 към мнението на Томева.
И аз по-трудно купувам, отколкото продавам.
За правилната цена, всичко се продава

# 77
  • София
Томева, и аз съм съгласна. И ако може един персонален въпрос, свързан с последното мнение. Правите ли тази услуга, за която съветвате? И какво струва, процент или фиксирана цена ( каква)? Скоро се надявам да ми трябва и да съм информирана. Благодаря предварително

# 78
  • София
Включвам се в темата с един въпрос.
Харесахме един апартамент на една цена. В следващ момент апартамента се появява в друга агенция, на по-висока цена. Продавачът се покриваше известно време. И днес получаваме инфо от първата агенция - продавачът си иска по-високата цена. Ок, негово право е. Но от втората агенция му били обещали, че ще продадат апартамента на високата цена до два месеца, а ако не се появи купувач, те (демек агенцията) щели да купят апартамента.
То че ще се откажем да се занимаваме с този апартамент, ще се откажем.
Но просто ми е интересно дали има такава практика - агенция да изкупува имоти, ако не намери купувач?

# 79
  • Blondeville
За пръв път чувам за такава практика и ми се струва безумно. Според мен е чисто и просто стратегия да ви вземат повече пари.

# 80
  • Бургас
Такава практика няма, има изключения - примерно изпаднал хубав имот на много ниска цена поради определени причини и хора от агенцията го купуват, а после препродават. Преди го правеха и с имоти от ЧСИ.
Има много обяви "купувам имот, плащане веднага", но това са набирателни трикове на агенциите - така си попълват базата данни.

Но е практика на агенциите да публикуват обяви за един и същ имот на различни цени, квадратури, етажи и да подбиват цената на собственика. Масово го правят.

# 81
  • София, Bulgaria
Томева, и аз съм съгласна. И ако може един персонален въпрос, свързан с последното мнение. Правите ли тази услуга, за която съветвате? И какво струва, процент или фиксирана цена ( каква)? Скоро се надявам да ми трябва и да съм информирана. Благодаря предварително

Правим, ние му викаме среща, в която освен че консултираме, представяме и нашия модел на работа. Резултатът може да е: А/ хората решават да работят с нас; Б/ хората решават да не работят с нас; В/ ние да решаваме да не работим с тях.
Който и вариант да е полза винаги има, хората си тръгват много по-информирани, ние имаме нови контакти, от където в бъдеще може да получим препоръки. Може да Ви е странно, но най-много препоръки и сделки съм направила/ съответно пари/ от едни хора, с който се срещнах преди 5г. Така и не работихме заедно, но от тях имам най-много препоръки в цялата ми лична статистика.
За срещи пари не вземаме. Винаги сме ок да споделим знания, както се вижда и от тук във форума.

Последна редакция: ср, 07 мар 2018, 13:21 от tomeva

# 82
  • София
Томева, благодаря! Само да изясним семейно какво искаме и ще звънна за среща.

# 83
  • София
Такава практика няма, има изключения - примерно изпаднал хубав имот на много ниска цена поради определени причини и хора от агенцията го купуват, а после препродават.
Ами не е супер ниска цената Simple Smile Вдигна с над 10 евра от първоначалната, на която видяхме обявата. Няма да дадем тези пари. Най-малкото направихме компромис с някои наши изисквания.
Както и да е, много странно ми стана това - агенцията да купи имот, който, че е в добро състояние, в добро е. Ама пък и не е за без пари.

# 84
Ето тези http://home2u.bg/fourty-five-days твърдят, че изкупуват апартаменти за 24 часа. Колко е вярно не зная, но явно някои го практикуват. Това с 10 х. евра нагоре явно е класика - и при нас се получи, не се поддадохме и ние.

# 85
  • София
Ето тези http://home2u.bg/fourty-five-days твърдят, че изкупуват апартаменти за 24 часа. Колко е вярно не зная, но явно някои го практикуват. Това с 10 х. евра нагоре явно е класика - и при нас се получи, не се поддадохме и ние.
Тези нямат добра репутация, свързани са с Брендо.

# 86
  • Бургас
От тези бягайте далеч. За нищо не стават, това го правят, защото са закъсали за клиенти.

# 87
Здравейте и от мен! Идвам да се похваля най-накрая с покупка Grinning
И имам въпрос, извинявам се, че не е много по темата, но ММ е много изнервен и избягвам да го разпитвам. Ако помните от старата тема, апартамента на който се спряхме е за основен ремонт, та искам да питам за ориентир - какво се сменя първо? Дограма, врати, или първо се кърти и шпаклова?

# 88
  • Бургас
Мира, честито!
Първо са мокрите и мръсни процеси - къртене, бани, смяна на дограми.
После - ако има настилки плочки - пр. коридор, смяна на врати.
Шпакловане и боядисване, ламинат и паркет.
Въоръжи се с търпение и поръчвай всичко отсега, че се чака по 2 м за всяко нещо.

# 89
Латексът преди циклене и лакиране на паркета ли е или обратно? Аз мислех първо да се изцикли и след това боята.

Общи условия

Активация на акаунт