Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-25

• 101 073
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
Цикълът се повтаря през десетина години, тая очакваме включване  Joy Ако не тая, догодина, звездите ми го нашепват.

http://i.pik.bg/news/290/660_edc287d82ab74dc1f29fcb72723ed18c.jpg

Joy Joy

# 61
  • София
Аз нямах предвид цикъла, а поведението на хората в различните фази.
Ето, на теб силно ти препоръчвам да си купиш имот, предполагам ще ти олекне, че то не бяха  срутващи се панелки, не беше вещаене на апокалипсиси...  Sunglasses

# 62
То реално трябва да четеш какво става по света. Ако бизнесът изтрещи, инвестициите са кът, банките наваксват с лихви, почват съкращения и там някъде се почва и с имотните проблеми.
Въпросът е по-скоро с каква скорост това стига до България, и с "новото зелено" дали ще има ефект. "Новото зелено" е, че купувачите финансират още на картинка и реално те да му мислят, ако са с кредит. Иначе продавачите ползват момента на макс

# 63
Аз нямах предвид цикъла, а поведението на хората в различните фази.
Ето, на теб силно ти препоръчвам да си купиш имот, предполагам ще ти олекне, че то не бяха  срутващи се панелки, не беше вещаене на апокалипсиси...  Sunglasses

ние си строим, с всички екстри, за сега на 550е на квадрат. за това се майтапя с безумните цени на сс. оглеждам се за ергенска квартира за внучката, но не знам къде ще я приемат да учи  още. може и в кембридж да купя, знае ли някой  hahaha hahaha

проблемът с гл. букви е технически, за което се изв.

# 64
  • SF
Темите за пазара на недвижимите имоти са ужасно много и е абсурд да ги изчета.
Искам да заменя по-голямо жилище за по-малко, но да се запазят сходни условията на двете - район, изложение, етажност (да не е по-високо от 2 етаж и да не е последен), ТЕЦ, балкони като балкони (да си ги има, да не са остъклени, приобщени, приспособени) и т.н.
Какви проблеми ни очакват и как точно стават замените?
Този който искате да замените на кой етаж е, това е най-важното в случая, за да се преценят опциите.
Аз съм се объркала. Искала съм да напиша да не е по-нисък от 3-и етаж. Даже и 3-и етаж вече ще е компромис. На последен и предпоследен също не искам.

# 65
  • Бургас

Esmee, според мен ще ти е трудно да замениш, да не кажа почти невъзможно...
Вариантът с продажба и покупка ще е по-лесен и бърз.

# 66
05.03.18 Нов дом 1 ! Офис България - гр. София ! Професионално обучение за трансформиране от стандартни и топ консултанти в професионални оръжия за масово поразяване на пазара на недвижими имоти в София!

Ахахах, тия ме убиват понякога, какви ги измислят. 😂

# 67
05.03.18 Нов дом 1 ! Офис България - гр. София ! Професионално обучение за трансформиране от стандартни и топ консултанти в професионални оръжия за масово поразяване на пазара на недвижими имоти в София!
Въпросът  е да предупредим ли съфорумците от столицата да се пазят от тази агенция....

# 68
Аз да се отчета, че апартаментът, за който се чудех, и се надявах да се запази непродаден до по-напреднал етап на строежа, вече е купен. Не съжалявам, защото щеше да ми дойде твърде нагоре финансово, а и прекалена концентрация на риска.
Относно дали ще се повтори кризата, според мен е по-малко вероятно, защото повечето строители строят със собствени пари, а не с кредити. Също и лихвите по кредитите няма изглед да се повишат значително, дори банките масово въвеждат всевъзможни такси,за да ти държат парите.
Някой има ли впечатления от комплекса Панорама Бей 2 в Свети Влас?

# 69
  • София
Срив скоро ? Едва ли ! Виж за цикъла който коментирате нищо не знам 😉

# 70
Е, то кога ще си купя нещо тогава Grinning
А за цикъла, кой за каквото си мисли, дефиницията е http://www.dictionary.com/browse/cycle

# 71
  • SF

И аз така си го представям и затова питам тук как става. Но ми е трудно и да си представя, че се появява купувач за апартамента, който продавам, дава ми парите, с които до ден-два, седмица, си  харесвам и купувам апартамент.
Не ми изглежда по-лесно.

# 72

И аз така си го представям и затова питам тук как става. Но ми е трудно и да си представя, че се появява купувач за апартамента, който продавам, дава ми парите, с които до ден-два, седмица, си  харесвам и купувам апартамент.
Не ми изглежда по-лесно.
До няколко месеца.
В договора на майка ми бяха оставени 2 месеца. Тя се вмести.
Аз мисля, че ако беше пресрочила, купувачите на нейния нямаше да имат против малко да я почакат, разбрани хора са.

# 73

Не ми изглежда по-лесно.
Едновременно търсиш и пускаш твоя за продажба на лекинко надценена стойност. Ако се купи - добре. Ако харесаш за покупка сваляш цената на твоя и звъниш на потенциалните клиенти.
Скоро я приложих тази схема за мой приятел и действа. Купи огромен апартамент в по-добър квартал а продаде наполовина голям, последен етаж в по-лош квартал за 2/3 от цената на големия.

# 74
  • Бургас
 Esmee, започни да търсиш. Процесите трябва да вървят паралелно. Ако намериш нещо добро, а не си продала твоя, има начин да уговориш по-дълъг срок.
И ние продавахме и купувахме почти едновременно, за да не изтървем желаното жилище теглихме кредит, после стана и продажбата.

Общи условия

Активация на акаунт