Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-25

• 101 404
  • 749
  •   2
Отговори
# 360
Аз не съм се интересувала колко време отнема, важното е че финансово не ми е изгодно да сменям статута.
Интересно ми е как е станало, защото не купи от нас паркоместата. И те така...
Имаше период в който не беше задължително паркомястото, само със килер и без север бяха изискванията.

# 361
Кои са актуалните сгради в строеж във Варна в момента?
Марто е човека, който знае всичките Simple Smile

# 362
  • Варна

А, да бе. Хахаха как ме оправи набързо. Знам това, което знаят и всички останали. Simple Smile

# 363
  • София
https://www.olx.bg/m/ad/ednostaen-studentski-grad-ID7jVYL.html

над 800 евро/м2  за такива кутийки ми е много, а това , че обещават на инвестиращи за бъдещ наем 450-500 лв е абсурдно.

# 364
Специално за наемане от студенти много вървят апартаменти като на Иван или 2-стайни, защото стават за съквартиранти. Ако наема е 600 лв, всеки плаща по 300 и си поделят сметките. Повечето трудно се оправят сами с всички сметки и предпочитат да се комбинират.

# 365
  • In transit

А, да бе. Хахаха как ме оправи набързо. Знам това, което знаят и всички останали. Simple Smile
Актуалните строежи са доста в момента. Зависи от район и прочие. Единия вариант е да се проверят сайтовете на строителите, там има всичко актуално, другия по регистъра на издадените разрешения за строеж да се издирят фирмите, сайтовете и адресите и третия избирате си район, в който търсите и го обикаляте целия. На всеки строителен обект има информационна табела кой строи, кой инвеститор и евентуално какво се продава.

# 366
https://www.olx.bg/m/ad/ednostaen-studentski-grad-ID7jVYL.html
над 800 евро/м2  за такива кутийки ми е много, а това , че обещават на инвестиращи за бъдещ наем 450-500 лв е абсурдно.
Това на практика е 1:1 като стая в студентско общежитие. Повече от 300 лв трудно някой ще даде (ако изобщо се навие да живее в такова жилище).

# 367
  • София
Здравейте.
Загнездили са се в главата ми едни схеми...  Simple Smile
Син студент.Наем в Студентски град. #Crazy
Кредит. Закупуване на маломерен едностаен.
10 години изплащане.
Въпросът е НАЕМ или ЗАЕМ newsm78

Не си струва да се дават такива пари за маломерни едностайни. Ако сте решили да купувате, вземете нещо двустайно, може да си намери и съквартирант......а след време.....като създава семейство ще е от полза , няма пак да сте в дилема под наем в по-голям или купуване на по-голямо жилище.

# 368
  • София
Аз не съм се интересувала колко време отнема, важното е че финансово не ми е изгодно да сменям статута.
Интересно ми е как е станало, защото не купи от нас паркоместата. И те така...
Имаше период в който не беше задължително паркомястото, само със килер и без север бяха изискванията.
продадохме преди по-малко от половин година. Така че изискването си го има. Минал е по някакъв начин. Каква му е целта, зе мен е непонятно. Предполагам, че не ни е вярвал, че сме на битов ток  Mr. Green

# 369
Може би, понеже се затягат изискванията за преобразуване и тенденциите са на офиси, и други нежилищни, да се дава ниска ипотека.... Та ако има някакви планове да го продава в бъдеще, или да го ипотекира или сложи за гаранция за някой проект или друго...за да хване по голяма стойност, и за в бъдеще да може да го продаде и на хора с кредит, не само с кеш???

# 370
Цитат от форума на investor.bg 23.03.2018:
    „Преди малко засякох в Токуда моя приятелка от студентските години, която е брокер в голяма столична фирма от години (няма да я споменавам фирмата). Естествено, стана дума за имотите и пазара. С две думи ми каза:
"В момента трябва да си луд да купиш, цените ще падат, защото лихвите ще идат нагоре, а и без това 99% от жилищата ни са само на огледи от половин година и абсолютно нищо не се случва реално. Сделка се прави от дъжд на вятър и обикновено са подплашени хора, които си въобразяват, че цените ще бъдат нагоре. Ако не е на улицата човек, особено пък ако иска инвестиция да прави, по-добре да търси друго място да инвестира - в имоти в момента само ще се набута от разликата, като се сринем. В момента убеждаваме системно всичките си клиенти за намаляване на цените по офертите им, тъй като те може да си стискат копторите по 2 години, но ние без комисионни загиваме и ситуацията не е много весела."

А дали е така?

# 371
И пак от там:

"когато хората станат тълпа... мислят като зрънце от тълпата... и ето ви паничекси разпродажби, надуване на балони и тн...стадо

а около стадото на коне са пастирите - Централните Банки и Едри инвеститори и предприемачи...
медиите и брокерите - са кучетата, които водят стадото към кошарата
банкерите стрижат овците ...

после ги пускат да пасат (по кекавите минават под ножа) и догодина (следващия цикъл при имотите 10-15г) ПАК...

Това, което се насажда в обществото - че кредита е благодат е една от големите грешки, които ще ни вгорчат живота на нас и на поколенията след нас. От началото на цивилизацията са просперирали общества, които са трупали запаси и не са живели от ден за ден. Краткосрочния заем е ОК, но дългосрочният заем е изкривяване на цялата концепция - произвеждаш - консумираш... на думи изглежда е супер, но за мен модерното робство е точно дълговото бреме. Не ти трябва да си крепостен по закон - като можеш да идеш и с 2 подписа и 20% самоучастие   да се закрепостиш за идните 25 години. Привидно имаш избор.. може да смениш една работа с друга, но в 90% от случаите имаш господар - едрия капитал, който бавно и системно превзема системата на работодателите ( дребния и среден бизнес изчезват)....

знам, че сега ще ми скочат някои хора за които заема е 'надхитряване на системата', НО системата в последния век е точно в това - да вкара овците в заеми, но в същото време да са щастливи и да смятат, че това е единствения начин."

аз съм съгласен с така написаното, а вие?

# 372
И ние имаме позната брокерка и изобщо не е на същото мнение. В тяхната агенция се сключват доста сделки.

Ако нямаш къде да живееш, кредита е ОК в сравнение с плащането на наем - за справка, наемите също са доста височки в момента, в много случаи са по-високи от ипотечната вноска. И едва ли някой си въобразява, че заемите са благодат и надхитряване на системата, просто понякога са необходимото зло.

# 373
Wishful thinking.

# 374
Скрит текст:
И пак от там:

"когато хората станат тълпа... мислят като зрънце от тълпата... и ето ви паничекси разпродажби, надуване на балони и тн...стадо

а около стадото на коне са пастирите - Централните Банки и Едри инвеститори и предприемачи...
медиите и брокерите - са кучетата, които водят стадото към кошарата
банкерите стрижат овците ...

после ги пускат да пасат (по кекавите минават под ножа) и догодина (следващия цикъл при имотите 10-15г) ПАК...

Това, което се насажда в обществото - че кредита е благодат е една от големите грешки, които ще ни вгорчат живота на нас и на поколенията след нас. От началото на цивилизацията са просперирали общества, които са трупали запаси и не са живели от ден за ден. Краткосрочния заем е ОК, но дългосрочният заем е изкривяване на цялата концепция - произвеждаш - консумираш... на думи изглежда е супер, но за мен модерното робство е точно дълговото бреме. Не ти трябва да си крепостен по закон - като можеш да идеш и с 2 подписа и 20% самоучастие   да се закрепостиш за идните 25 години. Привидно имаш избор.. може да смениш една работа с друга, но в 90% от случаите имаш господар - едрия капитал, който бавно и системно превзема системата на работодателите ( дребния и среден бизнес изчезват)....

знам, че сега ще ми скочат някои хора за които заема е 'надхитряване на системата', НО системата в последния век е точно в това - да вкара овците в заеми, но в същото време да са щастливи и да смятат, че това е единствения начин."

аз съм съгласен с така написаното, а вие?

Опитните брокери казват на отсрещната страна това което иска да чуе. Ако знае че нямате 1 лев, ще ви кажат споко сега не е време за купуване, ако знае че имате парички ще ви каже, сега е момента. Laughing
Всеки с глава на раменете, може да прецени какво се случва, само ако прочете 5-10 теми назад, и още 1 тема от преди 2-3 години.

Общи условия

Активация на акаунт