Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-25

• 101 182
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
Да, но ние говорим тук за тези, които по някаква причина не си завършват сградите. И ако това е твоят апартамент, много важно, че имаш изряден договор и право да го съдиш. Те фирмите им са с по 100 лева капитал и евентуално една недовършена сграда без разрешение за ползване, вземи му нещо ако можеш.

# 571
  • София
Ако видиш че е със 100лв капитал- едва ли ще си набиеш парите предварително.

Цитат на: Kölsches Mädel Вlink=topic=1022779.msg36528851#msg36528851 date=1522746086
Е то това е ясно, аз и съм го написала Simple Smile, имам предвид, ако още в началото има нередности адвокатът да ги види. Съгласете се и обаче, че има и строители, които все пак си завършват сградите.

Именно, все пак се строи доста.

# 572
Да, но ние говорим тук за тези, които по някаква причина не си завършват сградите. И ако това е твоят апартамент, много важно, че имаш изряден договор и право да го съдиш. Те фирмите им са с по 100 лева капитал и евентуално една недовършена сграда без разрешение за ползване, вземи му нещо ако можеш.

На такъв строител аз не бих се доверила в никакъв случай.  Peace

Май Starrydream точно това питаше, как да се доверим на някой строител. Не че аз съм капацитет, но за мен това са критериите: какви и колко сгради е построил, колко , откога строи изобщо, как му изглеждат сградите след 5, 10 години, има ли ипотека над парцела. Сигурно има и други неща, но за тях ще разчитам именно на адвоката да ги провери преди/при предварителния договор Wink.

Последна редакция: вт, 03 апр 2018, 12:11 от Kölsches Mädel

# 573
Ами те всички с които съм контактувала при моето търсене са баш с такъв капитал. Не се лъжете от това, че е голяма фирма и еди каква си група. За всяка нова сграда си правят ново дружество с по стотина лева капитал и при издънка, отговорността е до капитала на дружеството. Включително и фирми с гигантски претенции и изисквания процедират така. То това е свързано и с гаранцията, задължително поемана от строителя след завършване на строежа. Като се закрие фирмата, няма гаранция, а пък те откриват нова за новия проект. Дано там където сте си харесали схемата да е друга, но на това попаднах аз и споделям моя опит.

# 574
Milittana, дано да не си лош пророк  Mr. Green! Ще споделям после  Heart Eyes

# 575
В момента за строителите е по-изгодно да си завършват сградите, защото печалбата е огромна. Все пак не трябва да се скача на сляпо.

# 576
Milittana, дано да не си лош пророк  Mr. Green! Ще споделям после  Heart Eyes
Стискам палци!

# 577
Капиталът на ООД може и 2лв да е, според законите ни Simple Smile

# 578
прави сте, прави сте.
Но ние в предния бум - свека искаше да купи на зелено офиса, ние се дърпахме като ужилени.
И накрая тя отиде, и капарира два офиса, в сграда на зелено. Увикахме я както си знаем.
Обаче ... риск печели, риск губи.
Сега имаме страхотна локация, и продажната му цена е 3 пъти по-голяма от покупната.
Това на не-зелено дори не се предлага за продажба.

# 579
В предният бум купихме апартамент само на чертеж. В най-голямата криза го завършиха. Ак т 16 беше с 3 месеца закъснение. Плащането беше гъвкаво, различни проценти на различни етапи.

# 580
  • София, Bulgaria
Всеки си решава за себе си!!!! Щом аз съм решила и не работя с купувачи, които искат на зелено, че не са мои парите...направете си изводите. Ако някой иска да купува на зелено ...без мен..да се оправя! Това е правило при нас и не правим изключения, само в определени случаи, където схемата е 10%  на предварителен договор, а 90% след акт 16.
Още ми държи влага предната криза...колко бързо дойде...от раз..Единият месец не можем да смогнем на сделки, другият...край...Благодаря! И без да се налага да влизаме в такива филми намираме прекрасни имоти...трудно и по-бавно...но си струва спокойствието. Особено днес, когато пазарът е вече 4-та година в подем..., а до кога?

# 581
Хората не купуват от кеф "на зелено" или пък живеят вечно и чакат 2 години, защото им харесва.

Ако искаш среден етаж, юг, добра локация и т.н и не на последно място - на нормална цена, в момента нямаш избор освен "на зелено". Всичко подобно с Акт 16 не стига до пазара или е на цена x2.

Последна редакция: вт, 03 апр 2018, 20:04 от hurricane

# 582
Така е всеки си решава. Ето например, ние купуваме само на последен етаж, а ката гледам тук хората не го харесват

# 583
Tomeva, моите уважения, ама за мен строител със схема 10% на предварителен договор, 90% на акт 16 е като бяла лястовица.
Това може да е само ако сте харесали апартамента 2 месеца след като са подадени документите за акт 16 и има нужда от техническо време да излезе.  Или ако строителят пере пари. Точно в момента не мисля, че някой строител би се навил на такава схема, освен ако не ви продава с 20% по-скъпо конкретно на вас, а от други е взел почти цялата сума предварително. Е, то смисълът на това да купиш на зелено нали е изгодната цена? Иначе става като фючърс - ангажираш се да купиш на Х цена, която е висока за момента, но ти смяташ, че след 2 години ще е още по-висока и затова я залостваш сега, за да реализираш печалба след време. Ама като залостваш отсега висока цена, сметката не ми излиза.

# 584
Така е всеки си решава. Ето например, ние купуваме само на последен етаж, а ката гледам тук хората не го харесват

Аз бих купила на последен етаж, в сградата където съм харесала обаче последният етаж е и най-скъпият Wink.

Хората не купуват от кеф "на зелено" или пък живеят вечно и чакат 2 години, защото им харесва.

Ако искаш среден етаж, юг, добра локация и т.н и не на последно място - на нормална цена, в момента нямаш избор освен "на зелено". Всичко подобно с Акт 16 не стига до пазара или е на цена x2.

Точно така. Гледам на акт 16, някакви невъзможни цени са, изостанали последни апартаменти с криви разпределения.

За покупка на "зелено" никога не бих се обърнала към брокер. Какъв е смисълът да плащам 3% комисион като и сама мога да погледна по сайтовете или да обиколя местата, които съм си харесала и да видя табелите. Адвокат обаче задължително и то опитен.

Общи условия

Активация на акаунт