Какви са правата ми при рекламация?

• 5 672
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
Подобна случка изживяхме преди 2 седмици, но с Мтел. Поднових си договора по телефона и реших до взема апарат на лизинг. Идва договора, подписвам, взимам апарата и се прибирам вкъщи. Отварям и какво мислите установявям-забива, ама забива. Не мога да си вкарам паролата за уай фая. Поне 20 пъти пробвах, стига до втората буква и до там. Обадих се на момента и съобщих за тази нередност. Казаха ми, че в тридневен срок имам правото да върна телефона и след като го получат ще ми пратят нов. Още същия ден го върнах и сред 2 дни получих новия телефон.
В твоя случай, ако не са минали( 7 или 14 дни мисля бяха) бих те посъветвала да се откажеш от договора. Имаш това право. Връщаш устройството и всичките му джаджи и така.

# 16
Да де, ама при вас сделката е била дистанционна, а в случая с автора говорим за покупка от офис на мобилен оператор.

# 17
Да де, ама при вас сделката е била дистанционна, а в случая с автора говорим за покупка от офис на мобилен оператор.

Да де, но аз разказах случката, за да дам за пример как в офис на мобилните оператори нищо не казват. Много добре прочетох казуса, не е необходимо да ми превеждаш написаното.
Към автора прочетете си договора и общите условия!

Да го одебеля в случай, че не си прочела, все пак дадох идея какво може да направи. Не е само да си разказвам случки.
В твоя случай, ако не са минали( 7 или 14 дни мисля бяха) бих те посъветвала да се откажеш от договора. Имаш това право. Връщаш устройството и всичките му джаджи и така.

# 18
  • Sofia
В твоя случай, ако не са минали( 7 или 14 дни мисля бяха) бих те посъветвала да се откажеш от договора. Имаш това право.

Няма такова право. Не я подвеждайте. Peace

# 19
В твоя случай, ако не са минали( 7 или 14 дни мисля бяха) бих те посъветвала да се откажеш от договора. Имаш това право.

Няма такова право. Не я подвеждайте. Peace

В общите условия на М Тел имат 7 дни, в които имаш право на отказ. Не вярвам на другите опепатори да е по-различно.

# 20
7 те дни ги пропилях с разговори с оператори и служители в офисите на Теленор, в които и дума не обелиха за разваляне на договор .  От Ейпъл Бг могат да ми предложат сервиз . До тук с казуса ми.
Благодаря за мненията ви, много полезна дискусия !

# 21
  • Sofia
7 те дни ги пропилях с разговори с оператори и служители в офисите на Теленор, в които и дума не обелиха за разваляне на договор .

А наистина ли има такава клауза и в твоя договор? Интересно е да споделиш, виждаш, че тук спорим разгорещено. Laughing

Аз наскоро сключих договор за мобилни услуги и може да се каже, че нямаше такава клауза.

# 22
От Теленор оператор ми отговори, че при устройства,  платени изцяло,  по договор в 3 -дневен срок мога да го разваля . Аз, вече  яхнала метлата, му преразказах размотаването ми от неговите колеги. Той ме посъветва да пиша в онлайн формата на Теленор и да представя всички подробности - дата на договора,  дата на разговора ми с техен оператор и проблема. И  не е невъзможно,  ако съм се оплакала 3 дни от покупката  да преразгледат решението си.
7 дневен е срокът за разтрогване на договор за план.

Последна редакция: пт, 02 мар 2018, 14:38 от Фръц!

# 23
Аз вече съм се убедила, че ако не си търсиш правата, те цакат както си искат. Преди няколко години мъжът ми си беше взел мобилен телефон на изплащане от Виваком.
След 10-15 дни започна да прави проблеми - батерията не се зареждаше и при разговор заглъхваше. Обаче, ММ беше много ядосан, остави го за ремонт и ги насмете, че го оставят без телефон, защото стария беше го подарил вече. Накрая извадиха от едно чекмедже и му дадоха телефон да го ползва докато неговият е на ремонт. После ми каза позната, която работи във Виваком, но в друг офис, че те имат такива служебни, оборотни, но ги дават само на "наши хора" като се наложи.

# 24
  • SF
А има ли тема, в която се разисква Виваком - телевизия или мога и тук да ви разкажа?
Не искам да спамя тази тема, която е за телефоните. (или не е задължително да е само за телефон)

# 25
Пиши,  не е  проблем Simple Smile

# 26
  • SF
Лятото имаше 3-месечна промоция, безплатна!!! за тяхната филмотека. Предлагаха ми я горещо, казах им, че е само за лятото за безплатната промоция. Обещаха, честна дума, че после ще ме извадят от нея.
Лятото така и не гледах нито един филм, защото нямах време.
От тогава обаче, сметката ми е с 5 лева нагоре, защото явно участвам в тази МАКСИ глупост, която обаче не съм договаряла и не съм подписвала, че я искам.
Така и не знам, че ползвам тази услуга и дори нямам и бегъл опит да гледам филм от видеотеката им.
Утре ще отида да питам някое служителче, което ми се падне там в техен магазин, да ми мига и да ми казва, че не може да направи нищо до изтичане на договора.

# 27
Esmee, по-добре се обади на оператор. Служител в офис едва ли ще ти помогне.

# 28
Ако го нямате черно на бяло и не сте  подписали нищо такова, можете най спокойно да им заявите да ви върнат паричките и ако започнат да го усукват по стар българси обичай, да ги позаплашите лекичко с ЗП и жалба в съда в последствие. Иначе при подписано допълнение към договорчето можете само да го прекратите и това е. Имах подобен случай с нежелана услуга на телефона и се опитаха да минат метър ама не им се получи, е не съм подписвал нищо де. По закон е и забранено, но все пробват нещо и ако мине номера.

# 29
Здравейте! Задължително ли е при предявяване на рекламация на телевизор да е с кутията си?

Общи условия

Активация на акаунт