Бихте ли напуснали половинката си,ако..

• 56 616
  • 1 022
  •   1
Отговори
# 975
Надявам се, че нещата ще са само положителни, но ти не си слаба. Категорично, не. Не си дебела, нямаш тлъстини, но да кажем точното определение на това, което съм видяла на снимки и на съотнощението килограми/ръст е "яка". Истината е, че имаш какво да оправяш и е по-добре да се концентрираш върху него, особено след като ти е важно, вместо да раздаваш ум и разум точно в тази област, в която успехите ти са спорни.

# 976
Ох, Мамасита, при теб не фиксация, а направо ултрафиксация ти е теглото....защо, ти си знаеш.
Ама психическата фиксация върху теглото е по-зле от самото тегло, пък било то и по-високо.

Скрит текст:
И един феномен, който май става тенденция:ти си 4-5 или 5, не броя, мама, която след раждане на 2-3 деца като че ли е с подменен мозък.Чела съм те като Мамасита, сега те чета като Сирената...ами, все едно си друг човек.Преди беше някак спокойна уравновесена, трезвомислеща, с реален поглед върху живота и събитията в него.Сега, все едно седиш на някакъв облак и гледаш света "отгоре", някак като че ли не можеш да проумееш какво и защо се случва.И с теб, и с хората наоколо, някак разсъжденията ти са размити, разконцентрирани, нескопосани....
Идея нямам каква е причината за подобна промяна, но е осезаема.
Другият такъв по-фрапиращ пример ми е Бояна.

# 977
Ми - голямо може да е. Не че пак няма да намериш причина да ставаш от леглото, но малките неща се натрупват и накрая стават големи.

Въпросът е, че щом съм се докарала слаба до 35 след 3 бременности, оттук нататък нещата ще са положителни по-скоро - защото жена, докарала се до високо тегло, оттук нататък я чака обездвижване, намалена костна плътност, порочен кръг с още тегло, още по-разстроени хормони от сланините, тегло прим и така...

Не е гот.

Това е добре за теб, Сирен! 👍
Но напъните ти да убеждаваш някой в нещата, на които вярваш ти е безмислено! Хората са различни и не мислят еднакво! Все едно аз да убеждавам някой пушач колко е вредно пушенето! Ами няма да го направя, освен ако не е детето ми разбира се, или някой близък, на когото държа! Иначе рискувам да ми донесат от девет кладенеца вода и хиляди доказателства за непушачи болни от рак, само и само да защитят действията си! При теб е същото! Няма как да убедиш един човек с наднормено тегло, и най-вече да го мотивираш да се промени, ако той самия се чувства добре така! Просто обречена кауза! 👍

# 978
Никога не съм твърдяла, че съм слаба, тънка, свирка. Стремя се към мускулна маса, защото така ми се повишава качеството на живот. Просто обичам да се чувствам силна и координирана по тоя активен начин.

Не знам от моето поколение някоя жена да гони да е слаба. Да кажем, че мога да се впиша в кросфит тренировка, но не си падам по тая секта.

Никога няма да седна да правя диети за изтняване и да губя мускулна маса. Не мисля, че това е дефект за оправяне.

Все пак не знам дали са ми спорни успехите, но благодарение на спорта след три бременности нямам диастаза, докато при доста жени и след една тръскат отпред разпраната торба, дори и слаби жени.

Иначе яка щях да съм при 80-90 килограма. Но нейсе, в такъв случай не знам какво трябва да се води Янтра, аз нейната фигура я водя за яка. По стандартите уишмастърови трябва да е непоносимо затлъстяла.

По отношение на другите проблеми - не е работа на форума да ми оптимизира живота все пак. Тоест ако ще ми набивате канчето за другите проблеми, аз си запазвам правото да набивам канчета за преливане на сланини, което също си е проблем:)

Но явно дебелишкавите са недосегаеми. Нищо чудно, за доста хора сланините са вид психологическа бариера. Може би за мен мускулната маса е такъв вид бариера, свободни сте да анализирате, ама поне е по-здравословна и изглежда по-приятно, а и подобрява настроението и нормализира хормоните.

# 979
Мамсита, при твоите 164 см 59 килограма не е дебело. Но не е слабо. Точно яко е. Относно мускулната маса, трудно бих могла да се произнеса, защото поне от три години насам не си мърдала от хола си и не си помирисвала нито тренировка, нито планина. Върху това трябва да работиш и то ти е значително по-важен приоритет от килограмите на Янтра, която въпреки своето свръхтегло изглежда забележително доволна от живота, който води. И знаеш ли защо е толкова доволна? Защото може да си го позволи. Така че, ставай да действаш по задачите, които те чакат.

# 980
В момента съм 55 килограма. По много пъти на ден клякам и ставам с 15 кила в ръцете, а има часове, в които не сядам. Всичко е относително.

Обаче ме кефи как всичко може да се одумва: финанси, родителски похвати, дори и килограмите (но само в моя случай, другите дунди са недосегаеми, защото са "доволни от живота"). Обаче теглото остава тема-табу:)

Между другото, някой може да е дебел и да се чувства комфортно в тялото си зад клавиатурата, но друга песен ще запее при дори малко физическо натоварване.

# 981
Не, че нещо ама темата се превърна в набиване на канчета.
Мен чуждите килограми грам не ме вълнуват (освен ако не става дума за деца, за тях ми е мъчно при видимо нехайство на родителите), по - важни са ми моите собствени, които не мога да вкарам в прилични граници. Grinning
Всеки друг, в това число и съпруга ми, може да прави каквото си пожелае с неговите. И не, не бих го зарязала заради нещо във външния му вид.
А забравих, килата на детето също са моя отговорност, докато стане пълнолетна. Затова ще се опитам да я възпитам да подбира какво яде, че като видя нейни наборчета рупащи зрънчо и пиещи сокчета, се изприщвам.

# 982
По принцип не харесвам да се сравнявам с другите. Това адски комплексира и депресира. Виж,  ти си дебела, пък аз съм слаба- по-добре съм от теб. Виж аз вадя повече пари или моя мъж е по-хубав! Аз имам 3 деца и съм с по-хубаво тяло от теб с едно, а си по-млада и т.н. и т.н.
Винаги ще има по-хубави, по-богати, по-добре платени и още по-по от нас! За мен е важно утре да съм по-добра от, каквсто бях днес. Всеки сам определя кое го прави щастлив и се стреми към него. Едни са повече амбициозни, а други по-малко. Много хора минават през големи трудности, за да узреят за промяна! Аз също съм една от тях и съм доволна от себе си..Харесвам се! Не ми е нужно хорското одобрение, за да разбера, че се променям към добро. Може да е бавно, но промяната ми е в положителна посока. 😌

# 983
# 984
За мен теста е другаде.
Щом не са ни изоставили или пък ние тях, значи намираме поне 101 причини да сте с този човек и да ни е хубаво.

Ако само външният вид на партньора ми е бил важен трябваше да си стоя с бившото гадже бодибилдър. Не че и неговата приятелка от 10 години вече не е същата като мен, но той си стои същия. Все още сме приятели и виждам какво и как се случва.

Важното е че въпреки вида си никога не е намилал, сравнявал и обеличавал човека до него само на база кг и точка.

Зад думите на Дева и Сирен стоят други неща. Да не са ви обгазявали из този Пловдив тези години? Странна работа Simple Smile

# 985
Пловдив е друга история, ела и виж в какво чудо се е превърнал.

А за изоставянето - има си и инерция и навик, не е само до великите лични качества.

Контеса, ти си психологът, ти ще кажеш какви неща стоят. Аз мога да ти кажа- харесва ми да имам определени габарити, удобно ми е така и не мога да допусна нещата да са както дойде. Ако кача 2-3 килограма, почвам да се чувствам нечистоплътно и спирам да ям, докато видя подобрение. Та не знам изобщо какво е да си носиш всеки ден fat suit с години...

# 986
Сирен звучи съвсем сектантската вече. Успокой се Сирен, ти си най хубавата, най-слабата и най-умната  и мъжът ти няма да те изостави.

# 987
Разбира се, че няма да я изостави, макар че не е особено слаба. Все пак, самият той е 120 кила.

# 988
Кой е изоставен?
Сирен или аз? Thinking Аз едвам се разведох, по мое желание.
А моят БНД дава мило и драго да се съберем отново, но аз имам доста резерви по въпроса.
И точно това слушам всеки ден, как съм си същата, без никаква промяна, а той се чувства остарял...
Така че, не търсете под вола теле.
На мен кг не са ми е единственото, с което мога да се похваля през годините. Знаете ги и другите неща, не искам да се изтъквам.
Като човек, на когото пет години от живота му е липсвала хубавата фигура и е има късмета да си я върне, ще кажа, че е голямо преебаване, ако ти е останала сал едната фигура, върху която да се фиксираш. Но, ако тази фиксация компенсира липсите и заглушава недоволството от самопрецакващите житейски избори, които си направил, ОК. На мен не ми пречи.

Уиш, не очаквах точно ти да го кажеш... Rolling Eyes

Ако кача 2-3 килограма, почвам да се чувствам нечистоплътно и спирам да ям, докато видя подобрение. Та не знам изобщо какво е да си носиш всеки ден fat suit с години...

И аз. Не случайно писах, че ако човек иска, търси начин да се справи с кг още като качи 2-3. Не чака да станат 20+ и тогава да каже, че няма начин, защото е от хормони/ЕГН/болест някаква.

# 989
Devа, аз стоя зад думите си, но те не са по твой адрес. Този, когото имах предвид, захапа въдицата безотказно.

Общи условия

Активация на акаунт