Бихте ли напуснали половинката си,ако..

• 56 621
  • 1 022
  •   1
Отговори
# 960
При някои е ''Ти можеш да излезеш от селото,но селото не може да излезе от теб''.

Изключения има навсякъде, но тук не говорите за изключенията, нали? Simple Smile

# 961
  • Наблизо
То го има това виждане от 19 век, но като че ли е в средните по големина градове. Ама не знам, може и там да са се предали вече...
От това,което чета тук - има го,дори и във великата София..неграмотни,без дори сексуална култура.Наблюдавам голяма регресия,сигурно заради падането на нивото на образованието със стремглави стойности.

# 962
Аз пък имам тънкото усещане, че запускането на мъжа е свързано с усещането му за патриархална позиция. В смисъл - може всякакъв да е, никой не може копче да му каже.

# 963
  • Няма такава държава!
Аз донякъде съм съгласна с този Патрик. С първата част - че се отплащаш на децата си за грижите, които си получил от родителите си /без крайности, разбира се, без тотално изоставяне и прочие/ и че ако носиш по-малко "багаж", по-лесно е да вървиш напред. Не съм съгласна, обаче, че това е проблемът на българите. Не е чак толкова трудно да съвместиш различните социални роли в живота си - майка, съпруга, сестра, дъщеря и т.н. - с малко здрав разум, с малко емпатия и добро планиране на време и усилия се получава.

# 964
Аз пък имам тънкото усещане, че запускането на мъжа е свързано с усещането му за патриархална позиция. В смисъл - може всякакъв да е, никой не може копче да му каже.

И при жената, след като роди, също.
Хормоните били виновни, край, ще я търпят дебела и никой няма право да я критикува. Crazy

# 965
...щом е родила Златното яйце, перфектното чедо...може и 300 кила да стане от "хормони"...

# 966
Като човек, на когото пет години от живота му е липсвала хубавата фигура и е има късмета да си я върне, ще кажа, че е голямо преебаване, ако ти е останала сал едната фигура, върху която да се фиксираш. Но, ако тази фиксация компенсира липсите и заглушава недоволството от самопрецакващите житейски избори, които си направил, ОК. На мен не ми пречи.

# 967
Като човек, на когото пет години от живота му е липсвала хубавата фигура и е има късмета да си я върне, ще кажа, че е голямо преебаване, ако ти е останала сал едната фигура, върху която да се фиксираш. Но, ако тази фиксация компенсира липсите и заглушава недоволството от самопрецакващите житейски избори, които си направил, ОК. На мен не ми пречи.

Не че нещо, но и това е клише - ако мислиш за фигурата, то явно няма за какво друго да мислиш. И пак казвам, не е въпрос на фигурата като визия, а на фигурата като отношение към живота. За мен това е част от пъзела, а е грозно пъзел с липсваща част.

(и ако ще се почувстваш по-добре, имала съм трудни моменти покрай децата, в които всичко е хаос и да, донякъде е приятно да си помисля - мдам, затова пък съм стегната и слабичка мама, щеше да е супер кофти на всичкото отгоре да бях и дебела...та така, в крайна сметка е хубаво в живота да се радваш на малките неща, в случая- малките размери)

# 968
Аз лично не желая да робувам на никого и да се оправдавам каква съм и защо. Не живея за хорското мнение! Искам да съм здрава, спокойна, позитивна и да се чувствам в мир със себе си и хората които обичам, заради САМАТА МЕН! Ако някой се чувства добре в кожата си с повече килограми, това е негово право и решение да прави това, което го кара да се чувства добре! Не го съдя и не давам обяснения за себе си също! 👍

# 969
Между мислене и фиксация има съществена разлика.

# 970
Фиксация е силна дума и трябва да си съвсем убедена, че наистина е фиксация, а не просто защото това е темата. За мен нормалните килограми са инструмент, с който живея живота, който искам.

# 971
Обиновено е нужен набор от инструменти. Само с един инструмент, кофти работа. Обаче ще ти издам една тайна- винаги съм живяла точно както искам, независимо дали съм била кльощава или кюфтеста. И с други инструменти става.

# 972
Нали знаеш, за една подкова се губи войната. Фигура в граници значи и здраве в граници, хормони в граници, предсказуема енергия, свобода да избирам движение, интересни приключения. Изобщо, понякога от едно нещо произтичат много неща. И е смешно да се лъжем, че това нещо е малко и няма значение. Малко е, да, но значение има.

# 973
А, никой не е казал, че няма значение. Въпросът е колко голямо значение.

# 974
Ми - голямо може да е. Не че пак няма да намериш причина да ставаш от леглото, но малките неща се натрупват и накрая стават големи.

Въпросът е, че щом съм се докарала слаба до 35 след 3 бременности, оттук нататък нещата ще са положителни по-скоро - защото жена, докарала се до високо тегло, оттук нататък я чака обездвижване, намалена костна плътност, порочен кръг с още тегло, още по-разстроени хормони от сланините, тегло прим и така...

Не е гот.

Общи условия

Активация на акаунт