Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 1

• 61 869
  • 727
  •   1
Отговори
# 285
Нека дават допълнителни точки, но всички деца да имат равен шанс за достъп до образование, а то не е така. И за първокласниците е Ад!

# 286
За мен е неправилно променена наредба да влиза в сила веднага, без шанс за реакция. Пример давам за моя случяй - не приеха детето в държавна ясла и тъй като в частна знаех, че няма да получи точка, реших да го гледам още една година. Изведнъж тези правила се променят и влизат в сила веднага - частните ще носят точка!!!!!! Ако има година предизвестие майките могат да вземат правилните решения за децата си. Ние сме с 9 точки и шансът ни да влезем някъде от сега клони към 0.
Нямам думи! Още повече и отпадането на критерия за работно място. Работя в квартала от 8 години и не можах да се възползвам от това си предимство при предходния прием, защото повечето родители си издействаха фалшиви бележки.
Извинявам се за поста, но системата е така направена, че да се озлобим срещу всичко.

# 287
  • София
Никой ли не знае как да заявя точката си от частна ясла  newsm78

# 288
  • София
Всички неприети деца Септември пред парламента. Ще им се каже на какво да ги научат и ги оставяме. Или ще почнат да строят градини, а не само блокове или ще ни гледат децата Simple Smile

# 289
  • София
За мен е неправилно променена наредба да влиза в сила веднага, без шанс за реакция. Пример давам за моя случяй - не приеха детето в държавна ясла и тъй като в частна знаех, че няма да получи точка, реших да го гледам още една година. Изведнъж тези правила се променят и влизат в сила веднага - частните ще носят точка!!!!!! Ако има година предизвестие майките могат да вземат правилните решения за децата си. Ние сме с 9 точки и шансът ни да влезем някъде от сега клони към 0.
Нямам думи! Още повече и отпадането на критерия за работно място. Работя в квартала от 8 години и не можах да се възползвам от това си предимство при предходния прием, защото повечето родители си издействаха фалшиви бележки.
Извинявам се за поста, но системата е така направена, че да се озлобим срещу всичко.

Аз също работя в квартала от 8 години Simple Smile За съжаление вместо да се измисли начин как да се спрат фалшивите бележки, решиха просто да отпадне критерия. Няма критерий, няма проблем - много иновативно!

Последна редакция: вт, 20 мар 2018, 10:56 от maria-simona

# 290
  • София
То градини има, но са неравномерно разпределени. Те затова намалиха бройките - даа си уплътнят градините.
Пък уж за да не са прекалено много деца в група...

# 291
То градини има, но са неравномерно разпределени. Те затова намалиха бройките - даа си уплътнят градините.
Пък уж за да не са прекалено много деца в група...

Да, може и да има градини, ама дори и родители имащи желание детето им да посещава в Кремиковци, а те да живеят в Княжево, пак точките за адреса на територията на района отпадат и пак шанса за прием клони към 0. Да не говорим, че прекосяването на цяла София е логистичен кошмар.

# 292
Най-голямата им грешка е, че намалиха местата. Проблема беше не, че са 30 деца в група, а че директорите приемат неправомерно и стават 40 деца в група. Трябва да се работи в посока намаляване на далаверите на директорите, а не на местата.

П.П. Опитват се да върнат по бързо майките на работа. Е, как да стане при това положение???

# 293
Спадна раждаемостта, намалиха местата. Недостигът продължава.

# 294
Ако частната ясла е лицензирана, каквото е изискването по Наредбата, би трябвало да излиза автоматично допълнителната точка. Ако въпреки това не излиза, пишете на Обратна връзка.

# 295
Децата с брат/сестра още сега фигурират и в двете опашки. Така че пак мисля че те ще имат една идея по голям шанс,защото ще участват в две лотарии и се надявам сина ми да извади късмет поне в едното теглене.

# 296
Скрит текст:
Аз също работя в квартала от 8 години Simple Smile За съжаление вместо да се измисли начин как да се спрат фалшивите бележки, решиха просто да отпадне критерия. Няма критерий, няма проблем - много иновативно!
[/quote]

Не е само до фалшивите бележки. Беше се получило така че хората, които не работят в квартала си нямаха никакъв шанс за прием. Там където живеят бяха след всички, които и работят там; а там където работят, след всички, които и живеят там. Хората с различни райони на местоживеене и месторабота бяха в една безтегловност, от която нямаше излизане.

# 297
  • София
Ако частната ясла е лицензирана, каквото е изискването по Наредбата, би трябвало да излиза автоматично допълнителната точка. Ако въпреки това не излиза, пишете на Обратна връзка.
Автоматично няма как да излезе защото никъде не ми се дава възможност да отбележа, че дерето в момента посещава частна ясла. Или аз поне не виждам къде мога да въведа името й. Ще им пиша на обратна връзка, но мислех, ще при подаване на новите кандидатури би трябвало да има опция за посочване.

# 298
Искам да попитам ако дете с брат/сестра в градината не бъде прието на първо класиране нито през социалната , нито през общата опашка и по чудо останат места за последващи класирания то с колко точки ще бъде тогава(например на първо класиране е с 10т. на социалната и 9т. на общата опашка)?

# 299
Искам да попитам ако дете с брат/сестра в градината не бъде прието на първо класиране нито през социалната , нито през общата опашка и по чудо останат места за последващи класирания то с колко точки ще бъде тогава(например на първо класиране е с 10т. на социалната и 9т. на общата опашка)?
Мисля че ще са с 9

Общи условия

Активация на акаунт