Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 1

• 61 525
  • 727
  •   1
Отговори
# 645
Пиша да се оплача:( И последното свободно място от социалната опашка се напълни с дете с повече точки от нас. Вече малката ми не може да ползва предимството за сестра в детската градина и ще е на общо основание - 45 деца за 13 места:(

# 646
  • София
Мтел нямат градина за децата на служителите, а поемат процент от таксата за частна градина, ама не коя да е, а една конкретна. За Булбанк не знам, но едва ли имат и те градина, по-скоро поемат част от такса, което и също се прави и от други компании. Много е трудно да се обособи място в офис сграда за ясла или градина. Говорили сме го милиард пъти и във фирмата, в която аз работя. Доста от колегите имат малки деца и на всички би ни било удобно, но наистина мястото трябва да отговаря на един милион изисквания; трябва да се наеме персонал, който да се грижи за тези деца и този персонал също не може да е какъв да е, а със съответна квалификация... Ако някой си го науми - може, но е много трудно и не съм сигурна доколко наистина евентуалната по-висока производителност ще оправдае разходите за помещение, заплати на персонал, пособия и материали за игра и обучителни ситуации и т.н.

# 647
До кога могат да се променят избраните ясли ?

# 648
  • София
Защо като отворя страниците със списъците с чакащи за ПГУ, няма социална опашка? В нито едно училище (е, поне тези които аз разгледах). Приемът в ПГУ не трябваше ли да става по правилата за прием в ОДГ, и съответно да има 4 опашки (СОП, ХЗ, социална и обща)?
В ПГУ в училищата си ги има опашките. Няма ги в градините, защото там се води текущ прием.

# 649
  • Sofia
Според мен до вчера нямаше разделение на опашките в ПГУ, защото едва днес ми направи впечатление.

# 650
  • София
Може, те нали непрекъснато нещо ръчкат по системата.

# 651
  • София
До кога могат да се променят избраните ясли ?

до деня преди класирането

Хора не се отчайвайте и отказвайте толкова бързо, всичко се променя до последния момент, сега още не е реална картинката изобщо. Има и заявени точки за ХЗ, ХП и частни градини ( които сега след заявяване автоматично се добавят), после като се почне с доказване на тези допълнителни точки нали се сещате колко от тях ще бъдат отхвърлени и ще има места за второто класиране.

# 652
Нека не се лъжем, остават по 1-2 места за второ класиране. Не са толкова глупави хората, че от тарикатлък да си пропилеят шанса да си запишат детето.

# 653
Вече не съм убедена, че ще отпаднат деца със заявена частна ясла. Ако сега може да се осъществи някакъв контрол върху бройката деца в държавните и общински ясли, то при частните всичко се свежда до пари. Това ще бъде новият нерегламентиран прием и широка врата за злоупотреби. Да, и аз не съм убедена, че масово ще остават по едно-две места. Това да влезе детето в градина чрез ИСОДЗ е повече от печалба от тотото.

# 654
ха, ами в новините обявиха, че откриват нов мол. И това, че не може да се направи детска градина, щото незнамсикво, е извинение, че не им се занимава. Винаги има начин, ако господа управниците пожелаят. Абе за аптеки, молове, бензиностанции има пространство и изискванията се покриват, за детски градини - не!

# 655
На мен ми е странно как стана в Слатина да няма места при положение, че 2015г откриха нова сграда към “Шарено петле” и тогава приеха всички деца в квартала, и пак останаха свободни места. Нямаше кандидати цяла година. Сега навсякъде са обявени или 0 места, или най-много 15. И как така при 19 свободни места 10 от тях са за ХЗ?

Снощи по новините имаше репортаж за големия брой деца в градините с ХЗ.

# 656
Pepich, има още по-фрапиращи случаи  там (поразрови се)  14 деца по обща опашка, 9 по ХЗ

# 657
  • София
Защо като отворя страниците със списъците с чакащи за ПГУ, няма социална опашка? В нито едно училище (е, поне тези които аз разгледах). Приемът в ПГУ не трябваше ли да става по правилата за прием в ОДГ, и съответно да има 4 опашки (СОП, ХЗ, социална и обща)?
В ПГУ в училищата си ги има опашките. Няма ги в градините, защото там се води текущ прием.
Вчера оправиха опашките, явно темата се чете от поддържащите системата. Преди това имаше само една опашка.

# 658
Pepich, има още по-фрапиращи случаи  там (поразрови се)  14 деца по обща опашка, 9 по ХЗ

Това води до заключението, че въпреки наредбата, те пак ще си приемат раздут брой деца с ХЗ, ще си направят далаверите, а другите да се оправят.

# 659
Мотел и Ериксон имат частни градини в сградата за служителите си, но те са с малко бройки и няма как да поберат децата на всички  работещи.

Общи условия

Активация на акаунт