Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 5

• 82 986
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
Дано напишат точно и ясно какъв документ ще доказва тази уседналост, щото може да станат големи каши иначе.
Оригинал на удостоверение за промени на постоянен/настоящ адрес на детето.
Там би трябвало да фигурират всички промени (ако има такива) на съответните адреси  от 2000г насам.

# 436
Мили хора, чета ви в търсене на информация за едно конкретно училище, 5 ОУ, и виждам, че обсъждате как може да се провери броя деца в даден район. На мен ми се случи така, че без да съм искала точно такава информация, се обадих в целевото ни училище да разпитам разни работи, и една много любезна жена, вероятно секретарка или не знам точно каква, ми каза колко са децата в района набор 2011 и колко са предвидените места в това училище за първи клас, от което излезе, че ние нямаме шанс, но както и да. Може би това не е някаква конфиденциална информация и биха ви я дали в училището, което сте си харесали.

Бихте ли споделили какви бройки ви каза? Аз звънях във 2ро СУ, но там само ме препращаха към сайта им, където щели да публикуват всичко. Но там обявиха само приема...

# 437
Здравейте, как стои въпросът с адреса на детето... Аз имам постоянен адрес в един квартал, а детето ми в друг. Там е записан, защото когато се роди моят е бил там. Трябва ли изрично да го преместя при мен или е прехвърлен автоматично с промяната в моя адрес?

# 438
  • София
Здравейте, как стои въпросът с адреса на детето... Аз имам постоянен адрес в един квартал, а детето ми в друг. Там е записан, защото когато се роди моят е бил там. Трябва ли изрично да го преместя при мен или е прехвърлен автоматично с промяната в моя адрес?
Адресът на детето, независимо дали става въпрос за постоянния или настоящия, не се сменя автоматично.

# 439
  • София
Покрай цялата работа поне се надявам повече хора да научат разликата между постоянен и временен адрес :/
А иначе документът - удостоверение - има две дати: дата на издаване на самия документ и дата на регистрация на този адрес. Интересно дали ще вкарат изискване да се извади нещо като актуално удостоверение, защото човек може да си пази някой по-стар оригинал и да представи него... или пък ще правят служебни проверки... ако искат нещо към едисикоя дата, това ще коства на всеки време да се окаже в Общината + такса...
Това удостоверение е различно от удостоверенията за ПА и НА, май. Така че всички май ще трябва да вадят такова. Защото в него има информация за адресите от 2000 г. насам.

# 440
  • София
Адресът на детето, независимо дали става въпрос за постоянния или настоящия, не се сменя автоматично.

Проверете си в съответната община, когато аз смених настоящия си адрес не съм променяла на детето, но сега направих запитване и ми отговориха че детето се води с мен.

# 441
  • София
Имам някакви спомени, че бланката за настоящ адрес има секция за децата. Т.е. за тях не се изисква отделна бланка. Така беше преди 15 години. След това съм сменяла само постоянен адрес, а там задължително са отделни бланките.

# 442
  • Sofia
Имам някакви спомени, че бланката за настоящ адрес има секция за децата. Т.е. за тях не се изисква отделна бланка.
Напротив, за всяко дете си има отделна бланка/заявление.

# 443
  • София
Аз попълвах бланки и то по две на дете - за смяна на настоящ и на постоянен адрес. Нямах опция в моята да отбележа, че искам да сменя и техните и съответно таксата ми беше на подадена бланка Simple Smile

# 444
  • София
Значи вече не е така.

# 445
  • София
Преди 4 години сменях ПА. За децата ми дадоха отделни бланки за НА и ПА. И за мен също.

# 446
  • София
Имам някакви спомени, че бланката за настоящ адрес има секция за децата. Т.е. за тях не се изисква отделна бланка. Така беше преди 15 години. След това съм сменяла само постоянен адрес, а там задължително са отделни бланките.
Оказа се, че преди 2 г. са сменили бланките заради много грешки при раздяла на родителите примерно... И сега изрично посочваш и децата, не се местят автоматично.

# 447
Здравейте Simple Smile есента и ние ще имаме първокласник, така че се записвам в темата и се връщам да чета.

# 448
Днес имах работа до нашата община и си пуснах едно удостоверение : "Удостоверение за промени на постоянен адрес" на името на детето. Съдържа табличка с всички постоянни адреси( от 2000г насам),  на които е пребивавало детето ,както и датите От-До на пребиваване. Вади се за 10 мин. от районната общинска служба , като за настоящ адрес е аналогична бланката.

# 449

Общи условия

Активация на акаунт