Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 5

• 82 249
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • София
mary81, моите не са в 148. Там само подадох молба, за всеки случай. Не мога да дам лични отзиви.
Ако нещо те интересува, отивай и питай на място. Просто преди не си даваха зор да обновяват редовно сайта.

# 646
Здравейте,
Аз искам да попитам възможно ли е адресът ни да попада в две училища и тогава и в двете ли сме първа група? Едва ли, освен ако не е станала техн. грешка. И също така - понеже миналата година районът беше друг, а синът ми още е по-малък, тези райони всяка година ли ги променят? Имам впечатления от тази и от миналата година – има малки разлики. Защото аз така не мога да се ориентирам къде ще учи. А наистина сме по средата на двете училища. Виж в сайтовете на двете училище вашият адрес към кое от двете е.

Гледах сайтовете. В едното само са снимали описанието на прилежащия район, в другия сякаш в картата си е включен и блока ни. И в двете училища в описанието на района ни няма като номер на блок, но е цитирана улицата - в едното пише "Хубча" всички номера, в другото - "Хубча"  № 3-24.Улицата е само до 24ти номер освен това, т.е. и второто би следвало да я включва цялата без един номер. А съседния блок е разделен на две по средата в картата ... Разликата при нас не е голяма сякаш, но в съседните две квартала е доста голяма...

# 647
  • Sofia
И в двете училища в описанието на района ни няма като номер на блок, но е цитирана улицата - в едното пише "Хубча" всички номера, в другото - "Хубча"  № 3-24.
Погледнах и на сайтовете на двете училища и в приложението на Наредбата. Thinking
Наистина тази улица влиза в прилежащите райони и на двете училища.

# 648
  • София
Значи идеално – ако имате 3-годишна уседналост, и в двете училища сте първа група. От Общината да са гледали.

# 649
Ами то добре, ама е малък още сина ми. Исках да се ориентирам от сега, но явно е рано, ще е каквото дойде. Simple Smile Разбира се, ако наистина влизаме в района на двете училища, ще се радвам да се запази така.

# 650
  • София
Аз говорих с директорката. Беше категорична, че заедно със заявлението се искат и всички документи, доказващи точките...

# 651
Може ли някой ако информация за 30 СОУ, да сподели, защото немога да открия така, колко и какви паралелки ще има.

# 652
  • София
Здравейте, имам нужда от помощ.Понеже ОУ148 /Слатина/ ни е най близо мислех че то ни е  прилежащ , но днес разглеждах всички училища в района и никъде не виждам нашия блок/ жк Христо Смирненски бл8 ул Чинар -ул Корал/ Ако може някой да ми помогне може и просто да ми боде очите .

# 653
  • София
Бл. 8 го намирам към 148-о у-ще – https://council.sofia.bg/documents/20182/599819/R.1%2C2%2C3-PR-8 … 95ce-47ed6998b35e На 25 стр.

# 654
# 655
  • София
Някой намерил ли е наредбата официално качена, приета и готова?

# 656
  • Sofia
...наредбата официално качена, приета и готова?
Системата за прием

# 657
  • София
Мерси, аз я чакам в наредби... Simple Smile

# 658
Здравейте! Тъй като предстои на детето кандидатстване в ПГ в училището, което е най-близко до местоработата на мен и баща й, отново преглеждах критериите за 2018/2019. Правилно ли съм разбрала, че ако детето посещава ПГ там ще получи допълнителни точки. Реално ще има 8.4 (живеем в друг квартал)+4т. за ПГ за следващата година, когато ще канидатства за първи клас и разбира се, в случай, че критериите не се променят.

# 659
  • София
Ако приемат детето ви да учи в това училище сега в ПГ, то за следващата година ще има 4т в група 8.4. Това означава, че след като приемат всички деца от група 8.1, всички деца от група 8.2, всички деца от група 8.3, всички деца с братя и сестри от група 8.4, всички деца с трайни увреждания от група 8.4, всички деца от многодетни семейства от група 8.4, всички деца сираци от група 8.4  и всички деца от прилежащи райони от група 8.4, ще дойде ред на децата от ПГ от група 8.4. Не знам дали успях да го обясня ясно.

Общи условия

Активация на акаунт