Ревност

• 14 683
  • 136
  •   1
Отговори
# 15
И какъв точно е смисълът да ревнува "коцкар", дори и с основание? Това ще го направи ли по-малко залитащ по фусти?!?  newsm78

А това, че той я ревнува е породено от неговото мислене - човек смята, че другият прави това, което и той.  Peace

Жалко е наистина, че има и дете в картинката, но как ще живее това дете със сцени и скандали?

Авторката да помисли първо за него.  Peace

# 16
И какъв точно е смисълът да ревнува "коцкар", дори и с основание? Това ще го направи ли по-малко залитащ по фусти?!?  newsm78

А това, че той я ревнува е породено от неговото мислене - човек смята, че другият прави това, което и той.  Peace

Жалко е наистина, че има и дете в картинката, но как ще живее това дете със сцени и скандали?

Авторката да помисли първо за него.  Peace
И аз това казах. Няма смисъл да се ревнуват коцкари, ама единственият начин да се елиминират тия емоции, е да се разделиш с такъв.

# 17
Ревността се появява обикновено когато има несигурност в чувствата или разговорите извън темите битовизъм и работа намалеят.

# 18
Да те ревнуват е изключително унизително.........
Скрит текст:
Ти, авторки, изпитваш ли удоволствие да се чувстваш унизена? Ако не, защото унизяваш човека до теб? Или и на двамата ви доставя удоволствие взаимното унижение, та си го причинявате взаимно?
..................когато няма поводи.
Когато обаче другият върши разни "работи" зад гърба ти, какво е решението?Да стоиш със широко "затворени" очи и да чакаш да му мине?
А дано, ама надали!

Ревността се лекува, когато спрат поводите за нея.

# 19
  • София
Не съм съгласна. Бившия ми съпруг ме ревнуваше абсолютно без повод. До степен да не мога да си купувам нови дрехи,  да не си боядисвам косата въпреки побеляването на 28 ...

# 20

Когато обаче другият върши разни "работи" зад гърба ти, какво е решението?Да стоиш със широко "затворени" очи и да чакаш да му мине?
А дано, ама надали!

И какво точно правиш заедно с такъв човек?

Или е с теб, или с някоя друга. Самият факт, че "върши разни "работи" зад гърба ти" означава, че не иска да е с теб. Пускаш го да си върши "работите" и това е.

Или пък смяташ, че ревнувайки го, той ще се усети, ще се плесне по челото и всичко ще е цветя и рози?!?!?

# 21
Не съм съгласна. Бившия ми съпруг ме ревнуваше абсолютно без повод. До степен да не мога да си купувам нови дрехи,  да не си боядисвам косата въпреки побеляването на 28 ...
С кое?
Съгласна съм, че е унизително да те ревнуват без повод.
Когато обаче даваш поводи, както в описания случай с мъжа, ровещ по сайтове за запознанства), ревността всъщност те кара да си отвориш очите и да взимаш решения на база факти.
Защото едно е да се чудиш и маеш дали прави нещо или не и да се чудиш дали да го напуснеш или не, друго е да знаеш със сигурност какви ги върши и дали това е основание да го оставиш.

# 22
Скрит текст:

А дано, ама надали!

И какво точно правиш заедно с такъв човек?

Или е с теб, или с някоя друга. Самият факт, че "върши разни "работи" зад гърба ти" означава, че не иска да е с теб. Пускаш го да си върши "работите" и това е.

Или пък смяташ, че ревнувайки го, той ще се усети, ще се плесне по челото и всичко ще е цветя и рози?!?!?
За мен ревността е просто етап от връзката.
1.имате си доверие, не се ревнувате
2.виждаш/усещаш/надушваш нещо, което изостря "антените" ти и е повод да проявиш ревност
3.търсиш/проверяваш съмненията си, доказват се или не
4.на база горното: или не откриваш нищо и спираш да ревнуваш, или намираш доказателства за съмненията, породили ревността и взимаш съответното решение-раздяла или живееш със "затворени" очи за номерата му

Да ревнуваш някого цял живот и да го търпиш (ако приемем, че има основателни доводи за ревност), си е чиста проба мазохизъм.

# 23
  • София
Не се гримирам. Гримирала съм се общо 2-3 пъти за 40г - 1-2 пъти като бях в телевизията, нямаше как. И последния път на сватбата ми. Даже и червило нямах тогава - не понасям. Но, не се е родил този, който ще ми каже да не се гримирам. Просто няма начин. Ако искам ще се нарисувам като египетски сфинкс и така ще си ходя. Това си емое решение. Или пък ще си купя най-модерните дрехи. Просто умът ми не побира как някой мъж ще ми каже как, с какво и къде да ходя. Наистина не мога да го разбера...

# 24
Подкрепям ! За ревнивеца всичко е повод. Дори да сипеш на мъжа на сестра му  допълнително ядене .
Ревнувана съм до степен да не ходя до магазина да купя хляб без него, за да не се засека с един съсед, който според него ми зяпал задника. Да не говорим за гримиране, боядисване и дрехи. Ако отида на фризьор той започваше да изпитва физическа болка.

# 25
  • София
Единственото положително от цялото това ревнуване е, че аз съм напълно ампутирана от ревност. Не мога да си представя да причиня на някой същото, на което съм била подложена.

# 26
А какво правим, ако мъжът се задява с други жени? Здрав разум е да си дадем сметка какво се случва, а не да стоим като овце, понеже за него ще е много унизително да му кажем какво става. (той щото не си го знае).

Съгласна съм за безпричинната ревност. Но когато човекът не е верен тип, нещата са съвсем други.

# 27
А какво правим, ако мъжът се задява с други жени? Здрав разум е да си дадем сметка какво се случва, а не да стоим като овце, понеже за него ще е много унизително да му кажем какво става. (той щото не си го знае).

Съгласна съм за безпричинната ревност. Но когато човекът не е верен тип, нещата са съвсем други.

И по-назад попитах с какво ще помогне ревността, ако мъжът е женкар?

Като не е верен, го зарязваш и си намираш някой, който те оценява!  Peace

# 28

Така е. Аз не съм ревнива, но ако мъжа ми бройка, ходи по сайтове, кара ме да се чувствам несигурна - ще бъда.

А на тези две дечица, които са решили, че гимназиална връзка си струва да бъде подпечатана с дете в първи курс на Уни, непрекъснато се карат, ревнуват (с основание), нараняват взаимно, на мъжа му се живее, а не му се стои вкъщи - какво да им кажем? За какво е било това бързане да вкарват невинен играч в тези войни за надмощие и да се правят на големи? Авторката вече направи това, което и в миналата си тема: изпусна парата, не отговаря на уточняващи въпроси, отлетя. След няколко месеца ще има нова тема. Няма никакъв капацитет и желание да се опитва да решава проблема, а той е тежък и води до раздели. На всеки спор и всяко голямо разочарование ще реагира все така повърхностно, докато основите на връзката съвсем рухнат.

# 29

Моя бивш беше такъв....Не знам дали беше задяване, но правеше комплименти на вяка жена- за косата й, за дрехите, за парфюма. Доста фамилиярничише и ги прегръщаше и целуваше наред!:mask:
Не съм ревнувала, но ме отвращаваше...За него си беше един вид кавалерство, че само той го правел, а не мъжете им. Разбира се, правеше го като си пийне по събирания, но за мен си беше злепоставяне...но явно на другите жени им харесваше! 😏

Не съм съгласна. Бившия ми съпруг ме ревнуваше абсолютно без повод. До степен да не мога да си купувам нови дрехи,  да не си боядисвам косата въпреки побеляването на 28 ...

И аз мисля така! 👍
За мен е пълна комплексарщина ревността без повод! Мм е ревнив и това супер ме дразни! Той е по-млад от мен, красив, чаровен, добре сложен, а аз нямам никакво намерение да го ревнувам. Да не съм луда и да се побърквам. Ако го хвана, че кръшка е край за мен и това е. Просто такива хора не заслужават да бъдат с мен! 😉За мен ревнивците са с ниско самочувствие и трябва да работят върху този си проблем. Ревнуването от въздуха и опитите за упражняване на контрол ги отсвирвам ведната! 😌

Последна редакция: пн, 05 мар 2018, 17:20 от Mom of 3

Общи условия

Активация на акаунт