Ревност

• 14 670
  • 136
  •   1
Отговори
# 45
Да, ревността е много унизителна, за двете страни. Освен това показва незрялост, ниска самооценка и ниско самомнение , ниско ниво като цяло, също и интелектуална семплост. Ревността в никакъв случай не е признак на любов, а точно на обратното.

# 46
Сбъдваща мечти, а как би постъпила, ако мъжът ти си пише, среща се със и е залитнал по друга жена? Всякаква комуникация по въпроса, ако се опиташ да говориш с него, също ще бъде окачествена като ревност. Как би постъпила?

# 47
Последното, което ще ми хрумне в такава ситуация е да ревнувам и да се самоунижавам.

# 48
Именно затова питам как би постъпила Simple Smile Интересно ми е как може да се избегне поне 1 разговор, при наличие на семейство и деца.

# 49
Много жалко за детенцето и затова,че толкова са избързали.
Била съм обект на безпричинна ревност в една връзка,в следващата на мъж,който по всякакъв ничин се опитваше да скрие общуването му с друга жена (после се сети,че много ме обича). Ако обаче бях решила да остана при единия или другия,сега нямаше да съм с мъжът който е нито едното от изредените и дава всичко за мен.
Моят съвет към авторката е: стягай се и бягай,въпреки детенцето. Ти не заслужаваш това. Твоето дете ще има нужда от стабилност и спокойствие,било то само от теб. Не си попаднала на твоят човек,но това не значи че няма да ти се случи и да го намериш. Недей да се унижаваш повече!

# 50
Не знам какъв съвет да ти дам.Свекър ми е изключително ревнив човек,от най-ревнивите,а свекървата е много социална,сърдечна и винаги заобиколена от много хора.Ужасна комбинация!
Но са вече 20 години заедно,миналата година си подновиха брака даже Simple Smile
Карат се на тази тема почти всеки ден,в повечето случаи накрая го обръщат на майтап.Тя казва,че просто е свикнала.обичат се и държат един на друг,но ревнувания поема цялата тежест.ако той е непукист човек,всичко мисля,че ще е точно.

# 51
Когато ревността е дадена с повод е по-добре да не живееш с този човек. Но когато нямаме повод и ревнуваме, това вече е тотално самоунищожаване.

# 52
Когато ревността е дадена с повод е по-добре да не живееш с този човек. Но когато нямаме повод и ревнуваме, това вече е тотално самоунищожаване.

Повярвай,един болезнено ревнив човек винаги ще каже,че има повод и в неговите очи винаги "нещо се случва".
Той не си измисля,не си въобразява,за него е факт!

# 53

Повярвай,един болезнено ревнив човек винаги ще каже,че има повод и в неговите очи винаги "нещо се случва".

Тогава е нужно да се лекува. Защо ще си прехвърля собствените проблеми върху другия?!?

Имала съм такава връзка като ученичка, това е един огромен кошмар. За закъснение от 5 минути ми се натякваше няколко дни как съм закъсняла, с кой ли съм била?! И никакви обесения не се приемаха, постоянен тормоз. Накрая го зарязах и коментарът беше, че той си знаел, че съм такава, ето зарязала съм го, вероятно заради друг и подобни щуротии, в които нямаше капка истина. Просто си представих живота си след 5 г. и дете!!!

# 54

Тогава е нужно да се лекува. Защо ще си прехвърля собствените проблеми върху другия?!?

Имала съм такава връзка като ученичка, това е един огромен кошмар. За закъснение от 5 минути ми се натякваше няколко дни как съм закъсняла, с кой ли съм била?! И никакви обесения не се приемаха, постоянен тормоз. Накрая го зарязах и коментарът беше, че той си знаел, че съм такава, ето зарязала съм го, вероятно заради друг и подобни щуротии, в които нямаше капка истина. Просто си представих живота си след 5 г. и дете!!!

Точно със същия тип човек съм била.Думите са едно към едно!
Даже 1 година след това беше гост на Споделено с Камелия,на тема:"страх ме е да се влюбя " или нещо в този дух ,и там говори за мен,как си знаел,че съм имала друг,с който явно съм се виждала и за това съм го зарязала Grinning
И за 5-те минути-"сигурно си спряла на някоя спирка за да се целуваш с друг"??!!?!!!
С майка ми катастрофирахме , слава богу пострадали нямаше,един таксиметров шофьор ни помогна да се измъкнем от колата.Обадих му се първо на него,разтреперана,разревана ,а първото,което чух беше:"и какво,таксиметровия шофьор сваля ли те?"
Наистина е АД!
Избягах с 200 от тази връзка,но някои хора не им е проблем.

п.с. има ли начин да се изрови архив от предаванията на камелия?Бих се посмяла отново.Няма го в ютуб и вбокс

# 55
Ами , от личен опит мога да кажа, че прекалената ревност е пагубна за един брак. Значи моя мъж (почти бивш) , до такава степен ме ревнуваше, че не можех спокойно да изляза с приятелка, защото някой щял да ме погледне, а аз се принуждавах да ги каня вкъщи, защото просто не исках проблеми. Не ми е посягал, но достатъчно беше да ми пили нервите . Отделно, започва някой филм, да речем Сексът и градът. Там нали има голи мъже. Та, на мен не ми беше позволено да гледам мъжете, защото можело да си представям някой от тях докато правим секс. Просто си слагаше ръката пред очите ми и ако я изместя , започват едни сърдитни, едни цупения . Не ми разрешаваше да нося блузи с по-голямо деколте, защото пак, щял да ме погледне някой, да се гримирам, редовно ми проверяваше телефона и ако видеше някой непознат номер веднага ми търсеше обяснение кой е, за какво ми е звънял и т.н. Не можех сама да ида до магазина, искаше където работи той, там да съм и аз, създаваше ми проблеми , че говоря с някой колега, искаше обяснения какво си говорим, правеше ми скандали на работа. Така че, мисълта ми е, прекалената ревност задушава

# 56
То твоето не е прекалена ревност ами обсебване  направо .

# 57
  • София
Ами , от личен опит мога да кажа, че прекалената ревност е пагубна за един брак. Значи моя мъж (почти бивш) , до такава степен ме ревнуваше, че не можех спокойно да изляза с приятелка, защото някой щял да ме погледне, а аз се принуждавах да ги каня вкъщи, защото просто не исках проблеми. Не ми е посягал, но достатъчно беше да ми пили нервите . Отделно, започва някой филм, да речем Сексът и градът. Там нали има голи мъже. Та, на мен не ми беше позволено да гледам мъжете, защото можело да си представям някой от тях докато правим секс. Просто си слагаше ръката пред очите ми и ако я изместя , започват едни сърдитни, едни цупения . Не ми разрешаваше да нося блузи с по-голямо деколте, защото пак, щял да ме погледне някой, да се гримирам, редовно ми проверяваше телефона и ако видеше някой непознат номер веднага ми търсеше обяснение кой е, за какво ми е звънял и т.н. Не можех сама да ида до магазина, искаше където работи той, там да съм и аз, създаваше ми проблеми , че говоря с някой колега, искаше обяснения какво си говорим, правеше ми скандали на работа. Така че, мисълта ми е, прекалената ревност задушава

Я, ама това е авторката с маминия Мунчо. Той и ревнивец бил... Ми... връщам си мнението в другата тема и заставам на страната на останалите...

# 58

Я, ама това е авторката с маминия Мунчо. Той и ревнивец бил... Ми... връщам си мнението в другата тема и заставам на страната на останалите...

Той искаше да го играе господар , а аз да правя каквото той ми каже. Майка му може да ме тормози , на него не му прави впечатление, възрастна била

# 59
Защо мъжът ти е почти бивш в тези ситуации? Това не е ревност, това е почти болестно състояние. Той уверен ли е в себе си? Майката ли играе някаква роля?

Общи условия

Активация на акаунт