Етажна собственост - между филм на ужасите и латино сериал - 5 тема

• 52 904
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
Имате ли решение но ОС?
Може да съберете събрание и да си направиш възражението против тази чистачка. Но е редно да имаш и ти човек за тази работа...в смисъл да предложиш друг, който е съгласен да чисти.

# 226
  • София
Що не си викнете фирма?
Ние от "чистачки" вдигнахме ръце... По-добре всеки да си чисти, но не всеки го прави...

# 227
О, ние 3 г чакахме един отказал да плаща съсед да си почиства от входната врата, през стълбите до 4 ет и площадка там, щото няма как да хвърчи. Няма как да стане тази работа с почистването. Нито да се редуват съседите да мият площадката около входа и т.н. Вятър работа е. Всички заедно плащат и това е.

Щом домоуправителя го няма отдавна, то ако е минала повече от 1 г от последното ОС, може да свикате като собственик Вие такова, на което да изберете нов домоуправител, да обсъдите проблема с почистването и т.н.

# 228
В блока, в който живея чисти фирма. Лично аз и други съседи не сме доволни от резултата. Мръсно е, все трябва да им казваш къде са паяжините, те не ги виждат. Хванах ги един ден в лъжа, че са изчистили, което нямаше как да се е случило по обективни причини. Всеки път мият по палубния метод. Важно е да с локви, а не измито. Едни нервни чистачки, които се сменят всеки път и това удоволствие ни струва 90 лв на месец.

# 229
  • Където е сърцето
Здравейте,трябва ми добър адвокат който е наясно със закона за етажната собственост.Става въпрос за Бургас.

# 230
  • Вестерос
Разпитайте познати за такъв по-добре. Моите познати са все наказателни, за съжаление.

# 231
  • Габрово
При всички ли е така или при нас -да готвят в  апартамента под нас   и да си включват ширмата  , а при нас мирише...мирише...

# 232
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
При всички ли е така или при нас -да готвят в  апартамента под нас   и да си включват ширмата  , а при нас мирише...мирише...

това се казва възвратен клапан за абсорбатор. отваря се, когато вие пускате абсорбатора и стои затворен, когато абсорбатора не работи. така миризмите от съседите отиват където трябва - по отдушника нагоре, а не у вас.

# 233
Казяхме й. Както и че може да пусне жалба...скоро го коментирахме..

# 234
Имам сходен проблем, но не точно с абсорбатор, ще се радвам да ми кажете как да го реша (временно, пък после и постоянно).

Тръбите в кухнята минават през кухина, от която проникват много неприятни миризми. Общо взето, на старо мирише. Когато затворя дупката, тази миризма се премахва, но нищо не ме оттърва от мириса на цигари, които също идва понякога. Там не е направено както трябва, засега съм сложила плътни картони, облепени, отпред е пералнята.

Но когато направя ремонт на кухнята трябва да измисля нещо, за да реша проблема. Посъветвайте ме какво може да е това. Трябва да се затваря така, че да има достъп до водомерите, т.е. не може да е зазидано.

Проблем с миризма няма от абсорбатора - или е по друг отдушник, или е с възвратен клапан (сложен е от предишните собственици).

# 235
  • София
Има ли някаква бланка за протокол за решение (отказ) от услуга на ОС?

Вие къде водите какво сте решили на събрание? Не съм много по булмащините, а и като гледам няма кой да се занимава.

# 236
Пишем си протоколи...

Свободен текст - на дата..се събрахме Пешо Драган....с дневен ред...и решихме по т.1...еди що си, по т.2......подписи.

Не е сложно.

Ако ви е трудно, срещу 50-100 лв ще се отзова и ще го напиша Stuck Out Tongue Winking Eye
Satisfied

# 237
# 238
  • Вестерос
А за да ви е легитимно събранието и взетите решения си прочетете ЗУЕС, защото си има задължителни процедури!

# 239
  • София
за почистване и за вземане на решения от този тип 50% кворум или ако нямате,се изчаква 1ч и тогава мисля беше 30%.
И аз да питам нещо,дали някой е откривал сметка при Етажна Собственост?Искат ми заверен протокол от Нотариус....
Тук пише 3/4 и след час - колкото са толкова... Close
Скрит текст:
II. ОБЩО СЪБРАНИЕ
Чл. 4.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 87 от 2002 г.) Общото събрание може да взема решения, ако на събранието присъствуват поне 3/4 от собствениците. Решенията се вземат с мнозинство от гласовете на присъствуващите на събранието собственици.

(3) (Нова - Изв., бр. 32 от 1957 г.) Ако при първото свикване не се явят нужното число лица, събранието се отлага за 1 час по-късно при същия дневен ред и се счита законно, колкото и лица да се явят. https://lex.bg/index.php/laws/ldoc/-25376254
Купих на БОБ 2лв на месец,плащам го през FastPay и ми дават касов бон,за СИМ картата и за пакета,май платих 10лв.Иначе от предната фирма,която смених ,ме омайваха със 7лв на месец да плащам и за СИМ карта,Най-евтината опция е БОБ,подписвате договор на Ваше име,в офис на Мтел/А1... се помещават,като обясните на консултанта си знае
Това предстои да се реши.
Аз не искам да подписвам такова нещо на мое име. Утре като поеме някой друг плащанията, аз ще  му треперя. Как може да се реши проблема?

Последна редакция: нд, 02 сеп 2018, 19:37 от Starrydream

Общи условия

Активация на акаунт