как се държите с хора които ви завиждат

• 24 057
  • 233
  •   1
Отговори
# 90
Сетих се за една лексиконна фраза, че най0трудно се понасяло чуждото щастие.

Асолютно вярно.

Напред някой попита как така някой ще завижда на друг, че майка му готвела. Ама моля ви се, човек може да завижда на друг дори за кламер, за фиба или друго дребно и незначително за останалия свят нещо. Но в очите на човека то да е богатство.
Да не говорим какви амбиции се сблъскват на кучешкте площадки - кое е по-породисто, кое е ходило повече на училище, за награди и състезания да не ви разправям.

Даун, има хора, които си купуват дрехи за кучешките часове. Позната си купува специално якета, панталони, обувки, съобразява си шаловете и шапките - но тя може да си позволи да влезе в калта изтупана, тъй като нейното куче не скача от радост по нея, за разлика от моето. Аз ходя... да не казвам как, и да не казвам как се прибирам.
Кучкарка съм от много години, нагледала съм се на всякакви случаи.

# 91
Ама авторката твърди, че завиждащата се конти, а пък тя си купува специални дрехи Simple Smile. Аз наистина и с рокля съм разхождала моите. Само махам токчетата и нахлузвам джапанки или кецове. В Бг беше по-гадно, заради калта, тук няма драма и да ми се метка добитъка.

# 92
Интересно ми става как обикновено завистта се върти около материалното положение. Завиждат по-бедните на по-богатите. Нямащите на имащите. А ако се абстрахирате от завистта и помислите трезво, сигурно ще се съгласите, че всички хора имат проблеми. Дори и тези, които имат повече от нас. Даже е лесно да се сети човек, че колкото повече материални неща има човек, толкова повече се увеличават проблемите му.
Давам груб пример: вземете един клошар, който спи под нечий балкон. Какви проблеми има този човек? Да изкара някак си малко пари, за да си купи храна и алкохол, да дебне конкуренцията да не прерови кофите преди него или някое злобно куче да му заеме леглото под балкона и други от този род. Как ли би ви изгледал, ако почнете да му се жалвате от мъжа, от децата, от зълвата и свекървата, че пералнята ви е развалена, че ще трябва да купувате винетка и да плащате гражданска отговорност за колата, че са ви отказали резервация от хотела, в който много държите да почивате или че давате луди пари за частни уроци за влизане в елитна гимназия? Ето куп поводи за завиждане на един средностатистически човек.
Но да се върнем на клошаря. Има ли някой да му завижда? Няма. А би трябвало. Защото човекът има най-ценното – свободата си да не зависи от вещи и от никого и да прави каквото си иска. Колко от нас могат да се похвалят с това? Колкото повече имаш, толкова по-зависим ставаш. И повече проблеми имаш.
По-горе дадоха пример за жената със сина с ипотеката. Ами да, реално погледнато това за нея е проблем. Възможно е жената да не се хвали, а наистина да се притеснява, че синът е обвързан с ипотека, че може в един момент да няма възможност да я обслужва, да остане на улицата и т.н. Проблем ли е, проблем е. Реален при това. Та, защо да не се оплаче човек от този си проблем? Със сигурност жената има и други дертове – кофти работа, здравословни проблеми, дрязги с роднини... Но това я гризе в момента и от това се оплаква.
Абе, изобщо, у нас ни да се похвалиш, ни да се оплачеш. Все ще се намери кой за какво да ти завиди. Друг е въпросът, че тези, които най-много реват, че им завиждат, са най-завистливите по принцип. Хора, които не завиждат, не могат дори да разпознаят това качество у другите, ако ще и с червен маркер да им го подчертаят.

# 93
Виждам много малко хора да завиждат за пари или нещо материално, или поне на малко им личи. Повечето завист, която съм срещала, е за децата - най-вече кое къде учи и какви успехи има, особено ако са на сходна възраст - за семействата, за социално положение, приятелска среда - такива неща. И за кучетата, както казах - порода, произход, награди, състезания, яде ли от земята, стряска ли се от гърмежи и пр. такива неща, непонятни за некучкар.

# 94
Всъщност облагите ,които има даден човек (средно ниво) са свързани с труд ,с лишения,постоянство,заеми и др .не чак толкова благоприятни да речем действия.Въпроса е кой колко е склонен да изтърпи негативите за да стигне до позитивите.
Представете си жена ,която е отслабнала с 10 кг.Тренирала е,гладувала е и т.н.А дружката ,която и завижда хич не е склонна да бяга по пътеката или да не яде банички и пасти.

# 95
Аз явно съм супер неемоционална. Не ми се е случвало да завиждам, а имам доста по-добре материално, по-красиви и по-щастливи приятели.
Радвам им се.

# 96
да тя и е това единствения дерт защото мъжа й и тя изкарват луди пари -изплащат апартамент, фука се с маркови дрехи даже когато разхожда кучето анцунга й у за 60 лв защото ни зарибява да си купуваме дрехи от нея, само се чуди по какви почивки да ходи -последно бяха на тенерифе, всеки ден от седмицата е на зумба или на народни и проблема й е че я мързи да готви и само хленчи, а и на синовете й  които са по на 30 години все още купува на изплащане скъпи телефони и лаптопи.ами като има толкова пари да си наеме жена да й готви или да ходи на топлата витрина.аз ако имам толкоз пари като нея няма да се впечатлявам , че имам да готвя.съгласна съм да се сменим тя да си брои парите и да се чуди кое по-напред пък аз да се мотам по тенерифе.

Ей, тук спрях да чета темата. Е, няма такава завист като твоята! Rolling Eyes

# 97
На никого и за нищо не съм завиждала
Както и май никой на мен

Но пък ми се е случвало обратното, да ми се натискат да им завиждам
Срешнах преди време една женица, оказа се, че преди това търсела дъъъълго златен шаран
Намерила го и всеки контакт с нея беше натъртване колко е богат и какво има в дома си
В началото ми беше само смешно, но после нещата почнаха да ескалират когато се опита да ме командва как аз да живея
И в един момент съвсем побесня когато тръгнахме да сменяме колата, утрепа три месеца да ме убеждава в някаква азиатска марка само и само да не вземем каквото бяхме решили
И така за всяко нещо
Побесняваше съвсем буквално как на всеки намек за благосъстоятелността на шарана аз не реагирах както иска, т.е.  да позеленея от завист, жалка картинка
Дотогава бях супер търпелив и деликатен човек, но този тип контакт промени нещата
Научи ме, че такива отношения се режат от раз, а не се търпят

# 98
Представете си жена ,която е отслабнала с 10 кг.Тренирала е,гладувала е и т.н.А дружката ,която и завижда хич не е склонна да бяга по пътеката или да не яде банички и пасти.

Това не пречи да й завижда.

Имам позната, която много завижда и си го казва, беше ми колежка, работихме около година в един офис. Беше кошмарно. Само негативизъм, мрънкане, оплакване - кой какво имал, пък тя нямала, държавата на кой била дала, пък на нея - не, еди коя си била по-смотана от нея, пък се омъжила, докато тя не е....и подобни. По цял ден само сипеше такива неща.
Няколко пъти сме се опитвали да й кажем, да се спре, ставаше по-зле. Накрая стигнах дотам, че да си слагам слушалки в ушите, само да не я чувам... Shocked Close

# 99
Виждам много малко хора да завиждат за пари или нещо материално, или поне на малко им личи. Повечето завист, която съм срещала, е за децата - най-вече кое къде учи и какви успехи има, особено ако са на сходна възраст - за семействата, за социално положение, приятелска среда - такива неща. И за кучетата, както казах - порода, произход, награди, състезания, яде ли от земята, стряска ли се от гърмежи и пр. такива неща, непонятни за некучкар.

Виждала съм много агресивна завист към красавици. Между другото, мъжете по-малко завиждат. Сестра ми е много красива и като 18-19 годишна са я нападали жени от ей така, като че ли те ще станат по-красиви мачкайки я.

# 100
Към Как` Сийка. Примерът с бездомника е неуместен. Той няма най-важното, именно ДОМ.
Относно жената със сина и ипотеката - това е втори апартамент. Те си имат и други имоти. Затова ми е смешно.
И трето, става въпрос за хората, които не ценят това, което имат.

# 101
Скрит текст:
Виждала съм много агресивна завист към красавици. Между другото, мъжете по-малко завиждат. Сестра ми е много красива и като 18-19 годишна са я нападали жени от ей така, като че ли те ще станат по-красиви мачкайки я.

За красота, за младост и такива независещи от човека неща също се завижда често. Нелогично, но хората не винаги са логични.

# 102
Каква е връзката ,че те не ценят това което имат.Това не значи ,че не могат да инвестират в недвижимо имущество.Както и да се тревожат да не загубят това ,което вече имат.
Това беше и примера на как Сийка.Че един бездомник не би се тревожил за такива неща.

# 103
Към Как` Сийка. Примерът с бездомника е неуместен. Той няма най-важното, именно ДОМ.
Относно жената със сина и ипотеката - това е втори апартамент. Те си имат и други имоти. Затова ми е смешно.
И трето, става въпрос за хората, които не ценят това, което имат.

Най-важното за теб, но не и за него. Много клошари, дори да ги настанят някъде, бягат и предпочитат свободата.
С ипотеката е същата работа. За теб домът е много важно нещо и затова окайваш хората, които нямат, както и нарочваш хората, които имат, че се хвалят. При теб нито така, нито иначе.  Grinning
Ако човек има няколко имота, изобщо няма да му дреме дали някой се хвали или оплаква за някаква си там ипотека. Виж, който си няма, забелязва. А защо самият той не си вземе жилище срещу ипотека, за да има за какво и на него самия да му завиждат, няма да питам.
По принцип ги пиша тези неща, не във връзка с цитираните случаи.

ПП Не е вярно, че мъжете не завиждат. Завиждат и още как! Но докато при жените завистта се изразява предимно вербално, при мъжете е чрез действия. Всички тези надрани коли, счупени фарове и стъкла, пукнати гуми на новата кола на по-заможния съсед да не би все жени да ги правят? Жените само злобеят, докато мъжете откровено вредят и то физически, унищожавайки или наранявайки обекта на своята завист.

# 104
  • Sofia, Bulgaria
Ама авторката твърди, че завиждащата се конти, а пък тя си купува специални дрехи Simple Smile. Аз наистина и с рокля съм разхождала моите. Само махам токчетата и нахлузвам джапанки или кецове. В Бг беше по-гадно, заради калта, тук няма драма и да ми се метка добитъка.
моите специални дрехи са черен клин и тениска за лятото , анцунг , но не за 60лв и дънки за зимата.под специално облекло за кучето разбирам такива дрехи ,които ползвам само за разходка-не ходя с тях на работа.

Общи условия

Активация на акаунт