как се държите с хора които ви завиждат

• 24 071
  • 233
  •   1
Отговори
# 75
Натрапва и комплимент? Не мисля. По скоро авторката е плещила и жената е реагирала позитивно - ами това е много добре, супер, аз бих се радвала ако и при мен е така. Къде е бъркането в живота и натрапеното мнение?

Нормално е латерната до тебе, като те засипва с подробности, да отговориш нещо. Другата опция е да и каже - ти нормална ли си, на колко си години че майка ти ти готви?

# 76
При разговор между двама души, винаги се дава някакво субективно мнение. Когато въпросната жена е казала, че е добре майката на авторката да й готви, едва ли е било от завист.

Все едно някоя позната да ми каже, че сестра й я е подстригала примерно. Аз да кажа: "Ей, хубаво е сестра ти да те подстригва." и това да значи завист. Дреме ми кой готви или кой кого подстригва, всичко е разговор между хора, докато кучетата им са на разходка.

Чак пък и анцунга колко пари бил, къде ходела на почивка......авторката да си помисли дали завистта не е от нейна страна.

Голяма драма в тази тема значи...

# 77
  • Sofia, Bulgaria
Тя не ми казва,че е хубаво,че има кой да ми готви както си говорим с една друга приятелка ,а почва то на теб нали има кой да ти готви,а аз трябва всеки ден да готвя и това ми го повтаря като мантра всеки път като се видим.а за мъжа не й завиждам защото знам как я увиква и тя мълчи.а и не ходим с мизерни дрехи ,а с дрехи за разходка на кучета които са купени спецялно за това и не са маркови

# 78
Както казах и преди - не мисля, че точно на теб, КОНКРЕТНО, има за какво да ти завижда някой. За сметка на това виждам доста злобичка в описанията ти. А и послъгваш и преувеличаваш най-редовно. Може би трябва да спреш да пускаш теми и да останеш насаме със себе си, да се опознаеш и чак след това да търсиш кусурите на другите.

# 79
И затова ми е любопитно как разбирате вие,че ви завиждат.
На мен ми се е случило досега за щастие само веднъж и беше доста грозно.
В никакъв случай не мога да го объркам с друго. След като споделих нещо хубаво, човекът просто директно изрази мнение, че на мен цял живот всичко ми пада от небето и не заслужавам, защото не си давам зор - както въпросния човек очевидно, който явно заслужава повече от мен.

ПП
"Ти не. На теб точно не."
Това е завист.

Последна редакция: сб, 03 мар 2018, 20:47 от Анонимен

# 80
112кг съм, и не мисля, че някой ще ми завижда за това

# 81
Имала съм кучета в последните 20 години, ама специални дрехи не съм си купувала. Ти да не си от някоя циркова трупа, в която да имате костюми?

Не осъзнаваш ли наистина, колко са нелепи оплакванията ти?  Значи ти си купуваш специални дрехи за "куче", а тя, понеже си е купила анцунг е мноооого зле?

На теб пък някой 150 килограмов може да ти завиди Simple Smile.

# 82
  • София
Може да ти завиди - някой, който е 130 промерно.

# 83
Прекалено се разтяга темата. Има хора всякакви - доброжелателни и не чак толкова, завистливи и направо злобни. Човек трябва да свиква с различните характери и манталитети. Щом не ти е приятно, смени темата на разговор или кажи, че при теб е така, а при други - друго и т.н. Добър вариант е контра въпрос. Просто съществуват хора, които са с нездраво любопитство към чуждия живот и все гледат в паницата на съседа.
И аз имам позната със завидно финансово състояние, стабилно семейство, осигурила образование на децата си в чужбина, радваща се на внуци и висока пенсия, но всеки път като се чуем все от нещо се оплаква. Последния път беше за това, че синът ѝ купил още един апартамент и сега трябва да изплаща големи вноски еди-колко си време, направо жив да го ожалиш. Един вид така се оплаква, че да замаскира хваленето си. Ама аз си я знам си я и не ѝ обръщам много внимание. Само казах, горкия, и на него не му е лесно. Grin

# 84
  • София
Сетих се за една лексиконна фраза, че най0трудно се понасяло чуждото щастие.

# 85
Ах на мен са ми много смешни хора,които уж оплаквайки се хвалят. Аз съм усещала  когато споделя нещо хубаво, което съм постигнала или ми се е случило  по погледите и по реакцията,че не им става приятно на хората отсреща (или не се коментира или се смотолеви нещо,или се сменя темата) и затова вече ако имам планове да правя нещо или имам успех си мълча докато не стане факт и гледам много да не се хваля. Даже ми става неудобно ако трябва да се пахваля зя нещо,а отсреща злобен поглед. Удеща се наистина. Но случая не ми се струва такъв.

# 86
Между другото богатите ми познати (дори приятели са ми някой ) също имат доста проблеми.Напр. преди около 2 г почина мъжа на приятелско семейство.Въпреки парите ,които наследи жената се справя доста трудно с работата и живота като цяло.Помагаме и с битови неща над които никога не бих се замислила ,че може да са трудност.На друг близък приятел синът му се ожени млад.Има две внучета.И двете са с умствено изоставане.И да не изброявам...
Та като се замисля,че аз съм в пъти по-добре от тях.Така,че като влезете в обувките на другия и повървите по неговата пътека ще разберете ,че може би няма за какво да се завижда.Може дори чуждите нещастия да са непоносими за вас ,а те вървят заедно с благата за които завиждате на човека.

# 87
Абсолютно правилно го каза, Деси.
Аз завиждам-признавам. Най-вече на хора,които са си намерили призванието, имат работа,която обичат, на хора, които са по-оправни така да се каже, които са по-смели и притежават качества, които аз не притежавам.
Но това не е злобна завист. Сега като се сетя една циганка веднъж ме спря на Св. НЕДЕЛЯ и ми каза,че много ми завиждат за мъжа ми и,че ще съм майка на близнаци. 😁🤔 За първото се убедих, че е така с времето..близназите ще ги почакам😉😊

# 88
  • София
А после оплакваници, че българите сме били негативни! Ми, то, ако се похвали човек - фука се, как може да е  толкова нетактичен, гледай на мен как ми се е подпалила главата, а той ми се хвали! Ако не се похвали - негативен е, толкова ли нищо добро не му се случва! Няма угодия. Затова на мен не ми дреме вече особено - когато имам нещо положително - хваля се, а по-скоро оплакванията ги премълчавам. Виждам какво виждат страничните наблюдатели - изглеждам високомерна и това ги дразни. Ама, те така или иначе се дразнят, така че отдавна не се опитвам да угодя на трето лице.

# 89
А е толкова лесно да се общува само с нормални хора. Аз ако съм на жената с "марковия" анцунг, никога не бих си причинила общуване с авторката.

Общи условия

Активация на акаунт