Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 10

  • 119 711
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 42 010
я? копърче в ориза!
не съм пробвала, Simple Smile но никога не е късно. Simple Smile

остави го Мидко. той е стара хиена - сега салатка, после ракийка и... отиде коня в реката.
скрита лимонка е той.

TrollfaceTrollfaceTrollface

# 196
  • София
  • Мнения: 1 832
Много добре се получава /свежо/ сварен и отцеден ориз, краставица на кубчета, копър, счукан  чесън, малко оцет и мазнина /зехтин/.

# 197
  • София-Младост
  • Мнения: 24 094
И аз си показвам само гарнитурата Simple Smile Правих отново патешко филе...ей ма мното ми харесва, не знам що му се плаших до сега. Довечeра ще има боб...с кюфтета Simple Smile
Чеснови картофки на фурна

# 198
  • иска ми се Варна през лятото
  • Мнения: 223
Аз правя проби с козунаците. Някой ми прати /извинявам се, че не запомних кой Heart Eyes, но с тоя "комп"  4.7" Grinning... / линк http://oldm.bg-mamma.com/?topic=24722.msg3459477#msg3459477 и локум, бадемови пръчици и малко шоколадови капки (детето каза Без тях!). Даже в мъфинова форма мисля малки топки да направя, да ги украся за кръщенето на бебочка. Та събирам идеи за красотички, купих и фондана да чака, но все към козуначени въртя.

# 199
  • Мнения: 43 786
Разкошен козунак! Нямам думи!

# 200
  • Мнения: 1 265
АлаБала - този козунак го правих миналата година - НО при мен не се получиха конци?! ( аз разделих тестото на две, че исках едното да е на руло; и го месих със СУХА мая - явно това е бил проблема?! )
*Та имам въпрос към теб - кажи ми ако си го правила как беше при теб?

Момичета, аз тази седмица НЕ готвя. (проблем с лъчев нерв на лявата ръка). За другата не знам?! Дано се оправи до Великден.

# 201
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Криси Да, панджара е червено цвекло. А Добри е права, обичам да се закачам, шегувам и нося на майтап...и на бой  Stuck Out Tongue Winking Eye
Преди доста време не я познавах и често ме пускаше надолу по пързалката. Ама вече си свикнахме. Фен съм и. Ето и сега как ме усети ...салатката води до ракийката и т.н. абе просто сме на едни и същи вибрации...Kissing Heart

Последна редакция: вт, 13 мар 2018, 18:06 от midkoo

# 202
  • София-Младост
  • Мнения: 24 094
Добри, честно казано имам далечен спомен, че съм правила вариант без месене...и при мен нямаше конци. Конците се получават при месенето, активира се глутена съм чела...От няколко години меся в машина и пека във фурната. Вкусово не помня да не ни е харесал. За маята не помня, аз обичам да спазвам рецептите, но не мисля, че ще е проблема в това.
Не си от мързеливите домакини, що не го помесиш поне десетина минути, удари в плота 20-30 пъти и готово. Забелязала съм при мен, че при втасването се оформят така желаните конци. Но пък машината там го джурка доста време.
ПП Сега дочетох поста ти и проблема с ръката...освен да включиш и мъжката част за месенето.

# 203
  • Мнения: 8 032

Омръзнах ли ви ?Обещавам да е последно за днес!(Мидкоо,имам питане за панджара-като дете,баба ми правеше маринован в буркани.Няколко пъти съм пробвала разл.маринати,но никоя не се доближава до този вкус,който помня.Ти да можеш да помогнеш с рецепта?
Благодаря на всички,че ме изтърпяхте...

Последна редакция: вт, 13 мар 2018, 20:12 от denyil

# 204
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Ми, не. Не мога да съм ти много от полза. През цялата година има пресен  панджар и не съм срещал въобще маринован такъв въпреки че нещо силно ми подсказва че този на баба ти ще е нещо много вкусно. Макар че специално панджара хич да не го видя, няма да се сетя за него, има землист вкус, но сега ми е силно препоръчително да го ям...хррр

# 205
  • Мнения: 1 265
Добри, честно казано имам далечен спомен, че съм правила вариант без месене...и при мен нямаше конци. Конците се получават при месенето, активира се глутена съм чела...От няколко години меся в машина и пека във фурната. Вкусово не помня да не ни е харесал. За маята не помня, аз обичам да спазвам рецептите, но не мисля, че ще е проблема в това.
Не си от мързеливите домакини, що не го помесиш поне десетина минути, удари в плота 20-30 пъти и готово. Забелязала съм при мен, че при втасването се оформят така желаните конци. Но пък машината там го джурка доста време.
ПП Сега дочетох поста ти и проблема с ръката...освен да включиш и мъжката част за месенето.
АлаБала - писала си Добри Thinking ; но аз разбрах че отговора е за мен. Smirk Благодаря! Flowers Hibiscus

# 206
  • Montana, Bulgaria
  • Мнения: 564
sem22 Бързо оздравяване.
За днес Пепчовите ребърца с пепси. Обиколих половин Красна поляна докато намеря Пепси Grinning .

# 207
  • Мнения: 22 867

пеп-човите ребърцааа с пепси..........много вкусен спомен имам от тях! Heart Eyes bouquet
И салатката с цвекло колко е хубава, една от любимите ми е. Heart Eyes bouquet
Козуначето на ark с конци, без конци, на втората снимка особено е неустоимо! Heart Eyes bouquet
Чесновата картошка на Ала-Бала също, много апетитна! Heart Eyes bouquet

У нас нездравословно, но пък много ароматно, лятно и вкусно - пържени печени пиперки с яйца и сиренце.



# 208
  • Montana, Bulgaria
  • Мнения: 564

пеп-човите ребърцааа с пепси..........много вкусен спомен имам от тях! Heart Eyes bouquet
И салатката с цвекло колко е хубава, една от любимите ми е. Heart Eyes bouquet
Козуначето на ark с конци, без конци, на втората снимка особено е неустоимо! Heart Eyes bouquet
Чесновата картошка на Ала-Бала също, много апетитна! Heart Eyes bouquet

У нас нездравословно, но пък много ароматно, лятно и вкусно - пържени печени пиперки с яйца и сиренце.





Сменям ребра за пиперките ти. Simple Smile

# 209
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 42 010
точно сега не ме боли ръката, но силно подозирам, че като се върне половинката ще ме заболи.

то бива, бива, ама такава глупост не беше правил скоро.
наврял половин кило захар в настърганата тиква "да е готова за баничката".
ше види той една баничка. с тая боза, дето е станала....

Общи условия

Активация на акаунт