Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 10

• 119 192
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Въпреки рошавият им вид,мъчението с лепнещото тесто, козуначетата станаха много вкусни.
Скрит текст:

# 676
Светъл празник

# 677
Много съм завеяна. Две седмици се чудя как по-безопасно да си сваря яйцата. А сутринта детето ме пита: "ние нямахме ли нещо, в което се варят яйца?". Ми имаме! От две години в шкафа ми отлежава яйцеварката. Blush Напълно я бях забравила. Та си сварих яйцата (35) само с четири жертви. Направих два козунака. Единият ще нося утре у сестра ми, а другия го изядохме. Затова по никое време пак заредих хлебопекарната.
За вечеря направих пресен лук, спанак и гъби с яйца. Странна комбинация, но не е лошо.

Весел празник ви желая!

# 678
  • София
Невероятно сте... мда!
На Лабрекс, чудесни яйца, цветни
На milamimila бисквитите са много хубави, нежни
На Тайна ми к`во да кажа на Тайна, чудесен козунак е показала
На Ала- Бала тя винаги си може. Разкошно изпечен козунак
На Marsia чудни яйчица и разкошни сладки,  и у нас имаше 3 бр.  кИфтета за Марчев, да не умре от глад  Mr. Green Ей, като имам работа в кухнята все най-много е гладен и цял ден може да отваря хладилника. През цялото време ме дразнеше, ама си мълчах, щото днес съм добра, фръц.. Wink
Ако някоя красавица съм пропуснала, а това е сигурно да си знае че е неповторима.

Почти съм готова, остана ми още малко и край. Не съм много доволна, но колкото -толкова.

# 679
  • там където има винаги вятър
От вчера - запеканка

Яйцата

# 680
  • там където има винаги вятър
Anguished
Ох, тая техника
Козунаците

# 681
  • Ланкър, планините Овнерог
Не мога, ще го покажа... На голямата щерка произведението

# 682
  • иска ми се Варна през лятото
Салатка, супа с дреболии и много зелении, а ММ си поръча чревца с масло.

# 683
  • София
Това е което сътворих днес
Козунак с маскарпоне, + разкошна плънка, защо се спука не ми е ясно, много ме е яд , а го работих така както винаги, може би защото го оставих цяла нощ на студено, това го правя за първи път, няма да повторя.

със заквасена сметана на Елексир, него също винаги ги правя

Кулич - за първи път го приготвям, горе-долу се справих, но формите не ми бяха подходящи

Кравйчета великденски Броиш по идея на Ивана Кръстева Pieroni - разкошен кулинар

и по идея на Кокона, много благодаря,  bouquet bouquet чудесна рецепта, но малко измених плънката са съжаление, защото толкова много ми остава от козунака с маскарпонето, че ми дожаля да я хвърля, а тя е повече от хубава - нарекох го Великденски фин Крънч

ай, стига толкова, чак догодина отново. Утре на агнешкото.  Mr. Green

Последна редакция: нд, 08 апр 2018, 01:39 от marchеva14

# 684
  • София
Христос Воскресе! Здраве и щастие да е в домовете ви!

# 685
  • София
Воистина Воскресе!  Hug

# 686
Тирамису Еклери

# 687
  • Русе
Христос Воскресе!

# 688
  • София
Светъл празник пожелавам! Бъдете здрави!

Панирани сиренца и пилешки филенца.

# 689
Честит празник! Вместо агнешко(хич не го харесват)пуешки бутчета и картофи с розмарин

Има и агнешка дроб-сърма (да уважим Празника с традиционно ястие)

Последна редакция: нд, 08 апр 2018, 21:02 от denyil

Общи условия

Активация на акаунт