Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 10

• 119 184
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Вече "избягахме" от София в лятната къща (всъщност в София по-скоро ни е зимната " къща",  там пребиваваме само 3 месеца) и открихме скараджийския сезон (не харесвам думата барбекю)
Аспержи със суров бекон на скара

Останаха ми доста аспержи, дайте идея, моля, какво да ги правя.

# 721

Останаха ми доста аспержи, дайте идея, моля, какво да ги правя.

Бланширани или варени със сос холандез е класика, с песто-сос също стават хубави. Може да направиш крем супа от аспержи или пък салата. Може и на фурната с други зеленчуци, например с картофи и гъби, отгоре може да ги поръсиш с моцарела или пармезан.

# 722
  • София
Благодаря, Emelie! Харесах си варианта с др.  зеленчуци.
И пак скара за вечеря,направо от скарата

# 723
  • София
Днес имаше и има и за утре, печено агнешко с картофи и зелен лук на фурна. Поднасям студено агнешко с топла гарнитура

Един много добър сладкиш, ама много добър, Шоколадово-карамелен сладкиш - HomeCookin. Приготвих го както е показан по рецепта в правоъгълна форма, но може и в кръгла форма с ринг. Заслужава си, лесен, та даже елементарен.

# 724
  • там където има винаги вятър
За обяд - пълнена гъба/сирене, топене сирене, кашкавал/ и домати с мус от сирена и тиквичка по ШИШКОВ. За мен само второто, гъби не обичам.

# 725
  • София
За обяд "сготвих" бургери (ММ си яде всичко отделно, щото било вредно Grinning)

# 726
Вечерята - агнешко с бакла /черен боб по нашенски/

# 727
Лелей. Стигнали сме края на 10-тата темичка. Доста време по мои причини не съм се включвал, което не означава, че не съм надзъртал и възхищавал на вкустоиите тука.
И тъй като сме в края на темата, ще пусна просто едно постче, а за в бъдеще - живот и здраве, по-често.
Едни дзверски вкусни пълнени свински гърдички

https://batimiti.blogspot.bg/2018/04/blog-post_16.html

# 728
Скрит текст:
Лелей. Стигнали сме края на 10-тата темичка. Доста време по мои причини не съм се включвал, което не означава, че не съм надзъртал и възхищавал на вкустоиите тука.
И тъй като сме в края на темата, ще пусна просто едно постче, а за в бъдеще - живот и здраве, по-често.
Едни дзверски вкусни пълнени свински гърдички

https://batimiti.blogspot.bg/2018/04/blog-post_16.html

Ама много, много дзверски вкусни! Heart Eyes bouquet chef

Бързи бисквитки за следобедното кафе.

# 729
направо са си дзверски Simple Smile
рулца от тиквички с козе сирене вчера и предни дни  https://pep-4o.blogspot.bg/2018/04/blog-post_15.html

След  разходка по Бузлуджа за левурда - пърленка с песто от левурда

# 730
Тъкмо си викам, таз' пък Пепчо колко пъти ще ги публикува тези апетитни рулца и се сетих, че ги видях по-рано, ама във фейса. Joy Следвам те там, да си знаеш. Blush

# 731
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз не отказвам Simple Smile ще поема и ролцата и тиквичките и левурдата...
това киселец ли е? Simple Smile

# 732
левурдата https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/30726596_102082696 … c&oe=5B6E3F1E е с листа като момина сълза , но неотровна, разбира се, с по-нежни листа и аромат на чесън. Много я обичам Simple Smile има я в големите хипермаркети сега, но я има и в гората и видимо от горната снимка Simple Smile аз вчера бях сред девствено поле с левурда.
Тъкмо си викам, таз' пък Пепчо колко пъти ще ги публикува тези апетитни рулца и се сетих, че ги видях по-рано, ама във фейса. Joy Следвам те там, да си знаеш. Blush

Я излез от нелегалност там Wink

# 733
  • София
.................................

Я излез от нелегалност там Wink

+1 . Не, не се даваме, тайни скрити мишки покрити сме... Wink Simple Smile
На Батето, ме убиха свинските гърди  chef Ще вървя да гледам как ги е приготвил  newsm78

# 734
Ванилови мъфини по рецепта на Супичка

Общи условия

Активация на акаунт