Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 10

• 119 674
  • 737
  •   1
Отговори
# 105

Приятна вечер на всички!
Ето и разрез на импровизациятаблатове-"лесен сладкиш без яйца на Рени";закв.сметана;дом.сладко от малини;2разстопени шоколада и пурички.

Последна редакция: пт, 09 мар 2018, 12:18 от denyil

# 106
  • София
Вихрих си се на спокойствие и сътворих
Сирене Камембер в кори за баница с ябълки , орехи и подправки.
Не е моята вечеря,  не е лошо, хубаво е, прокарах го с една чаша червено вино, мотаеше се  из хладилника и аз да не го хвърля  Mr. Green  предпочитам едно Халуми на скара и зелена салата.. но това е въпрос на вкус, не обичам сирене  Бри, то за нищо не става с този силен вкус и аромат на белина  Mr. Green

Вихрих се с разни бисквити, весели мартенски бисквити,  с котки  Mr. Green нямах си шаблонче и си вадих, рисувах, изрязвах, занимавах си се както си искам,  фръц..

и шоколадови с  фигурка от марципан

Чудни баници, фокачка, да бях си спретнала и аз, чудесна торта със заливка, а карначетата и мържолката.. чудесни!
Няма ви, празнувате, ами добре. Не си падам много по този празник, но това не ми попречи да ливна една чаша вино.  Wink

Последна редакция: пт, 09 мар 2018, 01:21 от marchеva14

# 107
  • Montana, Bulgaria
Патешка супа и едни не снимани палачинки има от вчера вкъщи. Най-накрая и патешко то свърши. Simple Smile

# 108
  • Плевен
Надявам се, че вчера сте имали един прекрасен празник . Нашият десерт-бутер тесто с крем от маскарпоне и сметана

# 109
  • München, Deutschland
Ние не сме празнували особено, но реших да ни направя суши, което да си хапваме пред тв.
Поляхме с италианско пино гриджо.

Вече се бях тръшнала на дивана след тегав ден, та извинете качеството на снимката. Simple Smile Оризът изглежда разварен, а не беше, но поради малкото светлина, тел няма добър контраст и вс прилича на пихтия.

# 110
  • София
И аз не "празнувам", но се разтапям като чуя "честит празник, мила мамо". Иначе не я разбирам тази истерия с китките...
И все пак спретнах едни шоколадови мъфини да почерпим (две жени сме) колегите- и те с китки се бяха наредили на опашка Grinning

Тези си ги оставихме за нас да опитаме.

# 111
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
вече не помня кое кога беше, но всичко е от тази седмица (може би) Simple Smile

карфиол на фурна - много постен, прекалено даже. Simple Smile не се одобри и за компенсация половинката направи обезкостено пиле, пълнено с.... мусака Simple Smile

баничката с кайма

крем карамел

бърз тутманик в различни форми

# 112
Страхотни вкусотии в темата, разбира се Heart Eyes

От мен Мекички - рядко правя, но са ми много любими :

Тиквички на фурна

Наденички с доматен сос и бял ориз

Руло Стефани и зеленчуци

Мъфини

Портокалов кекс

# 113
  • München, Deutschland
Марсия, имам тъкмо 2 тиквички. Ти ги оваля в брашно и яйце и ги пече ли? За пръв път виждам такова поднасяне и бих опитала и аз. Не ми трябват някакви конкретни пропорции, само общи насоки - пържени/печени и от какво е коричката, че е малко дребна снимката и не мога да кажа... Може и соса да споменеш как си направила. Simple Smile

# 114
  • София
И мен ме интересува за тиквичките. Жълтият цвят на панировката от царевично брашно ли се е получил или от яйца? Също престояват ли с панировката преди печене и на колко градуса се пекат?

# 115
Рецептата е от интернет Тиквички на фурна - бърза и здравословна рецепта , но аз ги овалях в царевично брашно Simple Smile
Сосът : майонеза, кисело мляко, малко чесън, сол и копър .
Дано ви харесат Hug

ПП: Умишлено си смалявам снимките, защото телефона ми не снима много добре Blush

# 116
  • DE
Добри, нова играчка ли си имаш, снимките са много хубави и бистри?!
----------
Тортичка имаше и празнично снощи-пържени яйца, но без снимка:)

# 117
  • ВАРНА
Картофено кюфте с център от камембер и млечен сос.

# 118
Спаначена супа
Картофена салата
"Руска "салата-в кавички,защото у нас се яде без грах и без колбас

Руло Стефани с бира(Пеп-4о Flowers Tulip)и отгоре резанчета пушени гърди и пушена гауда

# 119
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
картофеното чудовище в мен се обади - картофени кюфтета с картофена салата - любимото ми.
Simple Smile Simple Smile Маце, от нова година ми е, още го разучавам. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт