Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 10

• 119 662
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте момичета, извинете ме за нахълтването в прекрасната ви темичка, но имам едно питане:)
Може ли някоя от вас, която е правила флана с кафе и кондензирано мляко, да ми каже колко е голяма тавичката, в която се изсипва? Опитвам се да си представя в коя тава ще го пека, за да знам дали имам по-голяма от нея за водната баня.
......................
Формата ти е 28/12 см - кейкова форма където се полага флана, оттам преценяваш колко да ти е тавата за водната баня, първо  празната  постави формата в тавата за водна баня виж как е и готово.

Ей, как инкогнито сте пуснали новата тема...викам три дни празници сигурно почиват и не готвят. Обаче вече втори работен, другите и гладни да стоят за marcheva е изключено да не е наготвила поне 3 пъти вече. ..................
Joy Joy Чудесен мъфин!
Днес... няма нищо, но до довечера има много време, ще си помисля.  Wink

Мони Тодоринска, чудесен цвят има вътре магрето, точно така трябва да бъде, малко е препечено отгоре, може би е бил силен котлона. Браво!

# 91
  • Montana, Bulgaria
Marcheva14 Благодаря! За първи опит е добре, но да поизгоря кожичката, при следващ опит ще намаля газта още. Simple Smile

# 92
  • София
Marcheva14, labrex, благодаря ви, момичета:)

# 93
  • DE
Пържена рибка

Кюфтета с яйце, брашно и вода. Пилешки шницели, зеленчукови кюфтета

Баниците парят още

# 94
  • София
Внука искаше баница с праз.

# 95
  • иска ми се Варна през лятото

Класика и при нас за момичетата... предпразнично Flowers Bouquet

# 96

matze, Тайна, какви ги мислите с тез баници! Crazy Ракошни, разкошни са! Heart Eyes bouquet chef
О, и AnyHr дразни с баница! Искааам! Heart Eyes bouquet chef

Уф, ще вървя да хапна от фокачата, то се е видяло, добре че остана малко, баница ще гледам на картинки. Mr. Green

# 97
Омлет с разни зеленчуци - не мога да го обърна цял иии това си е ?!

Ориз , кюфтенца и сос

Курабии по рецепта на Ваня. Докато се загрее фурната и ги забърках. Да, точно така - с шпатулата. Бързо, с малко продукти и много вкусни. Отдавна ми се ядяха такива постни сладки. Благодаря!

# 98
  • Montana, Bulgaria
Цитат на: sem22

Курабии по рецепта на [b
Ваня[/b]. Докато се загрее фурната и ги забърках. Да, точно така - с шпатулата. Бързо, с малко продукти и много вкусни. Отдавна ми се ядяха такива постни сладки. Благодаря!

Може ли рецепта, че ми се яде нещо сладко и бързо. Simple Smile

# 99
Цитрусово пиле

# 100
Дара, тук се виждат следите от няколко пилета Wink
Лабрекс, страхотна фокача Purple HeartYum а Маце с разкошна баница! Flowers Hibiscus
Шоколадови кремчета, http://pep-4o.blogspot.bg/2015/06/blog-post.html

пилешка супа

и дробчета с месо и гъби  за утре  http://pep-4o.blogspot.bg/2015/07/blog-post_8.html

# 101
MoHu Todorinska - заповядай, аз правих 1/2 доза
Скрит текст:
Курабии от тефтера на мама
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 ч.ч. олио
2 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. хлебна сода
1 1/2 ч.ч. захар
1 ванилия
1 кг брашно
захар за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Содата се разтваря в киселото мляко. Добавят се олиото, захарта и ванилията и се разбърква добре. Брашното се добавя на няколко пъти и се омесва тесто, от което се оформят топки, които се подреждат в намазнена тава, на разстояние една от друга. Поръсват се със захар и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна.

# 102
  • София
sem22, радвам се, че са ти харесали курабиите.  Simple Smile

# 103
Честит празник на всички дами! Бъдете обичани, обичащи и благословени!

А на кавалерите - наздраве!

Пепчо, вярно са няколко пилета или поне бедрата им Joy, но така се казва рецептата. Иначе се приготвя с бутчета.

# 104

Днес се присетих за едни рецепти на Пеполина, които отдавна не съм правила - шоколадови мъфини и сливенските милинки.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт