Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 10

• 119 732
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
По Ева Тонева, нали? Не по предната рецепта?
Тя нещо не ми вдъхваше доверие. Може и да са сполучливи, де.

ами не. Flushed
уж отворих на твоето предложение, започнах...
усетих се чак като сложих орехите, а буркана с мед остана неотворен.

но никак не са лоши Simple Smile много крехки и сладки.
и не са никак мазни. Simple Smile

# 166
Здравейте!
Един ябълков сладкиш от мен, вариация на ето този https://littlethingslife.wordpress.com/2011/07/15/%D0%BA%D0%B5%D … 1%88%D0%BD%D0%B8/  и домашна баница
Скрит текст:

Сладкишът съм го правила със сини сливи, праскови, вишни.  Вкусен. И с ябълки  е ок. А баницата, цяла не успях да снимам. Свърши.

# 167
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Ето една торта "Татяна" от мен, да се почерпим в настъпващите пролетни дни. Yum

Оооо, небеса! Продължавам да се кокоря...... Rolling Eyes

Miracle, дайте жокерче за тази "Татяна", моля!   Hug

Благодаря, почерпих се!  Mr. Green

и да не е спам,  имате един БЮРЕК от мен

Hug     bouquet     Hug

# 168
  • SHOOT ME 10 $
Добро утро !
От мен скромна закуска . Филийки с яйца и сирене.

# 169
  • Montana, Bulgaria
За събота и неделя от мен воденички с масло, чесън и лимон и едни неугледни кюфтенца от тиквички с мляно месо.

# 170
  • DE
Бон филета с лук и сос, гъби, картофено пюре

Месо от пушени ребра, гъби и тиквички

# 171
Изпуснала съм ви! Толкова вкусни неща сте показали, че огладнях!
Мидко, крада ти идеята за салфетки. Щерката ще е очарована, че чиниите ще са почти чисти след ползване, съответно ще ги мие по- лесно и бързо.

# 172
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Изпуснала съм ви! Толкова вкусни неща сте показали, че огладнях!
Мидко, крада ти идеята за салфетки. Щерката ще е очарована, че чиниите ще са почти чисти след ползване, съответно ще ги мие по- лесно и бързо.

по-важното е, че топлата принцеска/сиренка/кашкавалка няма да овлажнее от конденза върху голата чиния. Simple Smile

Мидко, преписвач си ти!
и моят домашен "Мидко" направи кашкавалки сутринта.

Simple Smile маце, не е хубаво така!
хапнала съм, има-няма три пъти от сутринта, а ти се опитваш да ме изкушиш с тези месца и пюре и гъбки.....

# 173
охооо , до 2ч среднощ имаш възможност за още няколко Wink  Аз откакто си смених лампата на хладилника, не ме плаши среднощния час Wink
Яхния от воденички със спанак за днес Simple Smile http://pep-4o.blogspot.bg/2013/11/blog-post_27.html

от вчера котлети на тиган http://pep-4o.blogspot.bg/2018/03/blog-post_11.html

# 174
  • Montana, Bulgaria
Много съм щастлива имам си нови формички от лидл и разбира се веднага ги тествах с едни мъфини с извара за малкия разбойник.

# 175
  • София
Много съм щастлива имам си нови формички от лидл и разбира се веднага ги тествах с едни мъфини с извара за малкия разбойник.

Оххх това зайче,да ти е жал да го хапнеш .

# 176
Пилешки дробчета с лук и червени чушки на фурна и картофки-ветрило с масло

За децата

Последна редакция: пн, 12 мар 2018, 20:06 от denyil

# 177
  • In Wonderland...
Labrex, заповядай рецептата за масленицата.
Мони Тодоринска, може ли рецептата за мъфините. Много са сладурски! Heart Eyes
Масленица
200 мл прясно мляко
2 яйца (отделяме единия жълтък)
2 с.л. кисело мляко
2 с.л. олио
1 ч.л. захар
1 равна с.л. сол
1/2 кубче жива мая
Около 500г брашно
125 г масло + малко олио

Приготвяне:
Затопляме леко прясното мляко и оставяме маята да шупне в него заедно с захарта, солта и двете лъжици олио. Разбиваме в купа яйцата, добавяме киселото мляко. Добавяме прясното млякото с шупналата мая. И разбъркваме.
В брашното, в друга купа, оформяме кладенче и изсипваме течната смес там.
Замесваме си меко тесто и го оставяме да втаса 45-50 минути.
Разделяме втасалото тесто на четири топки и разстиламе всяка. Намазваме едната с разстопеното масло и олио и добавяме обилно от натрошеното сирене. Отгоре застиламе с другата разточена топка тесто и така до края повтаряме. Последната намазваме само с масло.
Режем на ивици с дебелина 2-3 см полученият  дебел правоъгълник Grinning и после всяка ивица на по-малки правоъгълничета. Завиваме правоъгълничета на руло и ги нареждаме в намаслена тава изправени, с частта, от която плънката се вижда, нагоре.(Не го обясних особено разбираемо, но на снимката повече се вижда, а и ти си кулинарна фурия, все ще се справиш).
Печем в предварително загрята фурна на 190 градуса за около час. Да ви е сладко! Hug

# 178
  • Montana, Bulgaria
Заповядай Simple Smile

Всичко слагам накуп и бъркам с миксера. Пека в студена фурна, заради формата и бода с клечка да видя кога са готови.

# 179
~Miracle~, благодаря, записах си я, само да я спретна и ще се поФаля! Simple Smile bouquet И верно съм кулинарна фурия, де що кулинарно видя, налетяла съм му! Да хапвам, не да правя! Grinning

И на Мони Тодоринска си записах кексчетата, аз също правя един кекс с извара, става много пухкав и много вкусен. bouquet

У нас месища със зеленчуци

и кюфтета с картофено пюре

Общи условия

Активация на акаунт