Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 10

• 119 703
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
  • иска ми се Варна през лятото
Покрай козунаци и бебета, направо забравих ММ Joy и хоп веднага се сетих за картофките с масло и чесън, тъкмо ги имах. Златни сте, момичета и момчета!

Облизахме соса, нямаше време да се запичат.

# 211
  Пилешки филенца със сметана и картофено пюре.

# 212
  • SHOOT ME 10 $
Една късно и набързо печена тиква но не запечена отгоре...ама се случи сладка. Въпреки всичко я поръсвам със стевия или кафява захар(тя не сладни много) избягвам бялата захар

# 213
  • иска ми се Варна през лятото
Баба казваше "С масълце и камък ще се изяде!"
П. П. Просто се сетих.

# 214
уффф тиква как ми се яде Simple Smile тази зима всамо веднъж пекох, да ме пита човек защо ги питам азмоите пък
Мони, моите ребърца са доста по-големи Wink
denyil, в буркан не съм правила, за бърза консумация, когато правя мариновани яйца, но пробвай с едно - вкусно е така, макар да го обичам сурово цвеклото http://pep-4o.blogspot.bg/2012/04/blog-post.html

http://pep-4o.blogspot.bg/2017/06/blog-post_79.html  ароматни питки за вечерята, подготвени да чакат ред

Език с масло и чесън http://pep-4o.blogspot.bg/2011/11/blog-post.html

Десерта е от серията бързи млечни... http://pep-4o.blogspot.bg/2013/06/blog-post_20.html

# 215
  • София
Ми... какво да кажа, че сметановата торта на Ванчето е убиец, Ванче, пусни ми рецептата, че не я видях,  че онези банички на Мереленда се опитах да ги сътворя, ама нъцки.  Mr. Green Имах само хубави турски кори, но тънки, не става, трябва да са дебели и плътни, ядосах се, този път не хвърлих нищо,  събрах де що можеше да се събере и ги хвърлих в една тавичка, стана си баница, не обичам, ама имаше кой да я изяде. Пратих я цялата, те бяха доволни, както всеки път. Аз ядосана отказах, даже и не я опитах. Сега ще се търсят дебели кори, онези одринските. На Пепи ребърцата с колата редовно ги повтарям и потретвам, много са добри.
Убили сте се от готвене, при мен няма нищо, само една супичка и тя е от неделя. Довърших я тази вечер.
В момента правя козунак със спанак,  дрън-дрън та пляс, той е за проба.  Видях рецептата и реших да се пробвам, луд умора няма. Ако ми хареса ще го покажа, ако не ми хареса го хвърлям и не повтарям и ще си правя козунаци каквито си зная.

Козунак със спанак . Ми... не е мой вариант на козунак, дали ще го приготвя за Великден, мисля, не, не мисля , а съм сигурна, че няма да го приготвя повече.  В оригиналната рецепта е силно зелен, при мен не е толкова зелен, но изобщо не е и необходимо, освен това нещо ми се губи от онзи разкошен вкус на моите си козунаци които приготвям всяка година, те са богати и на плънка, и на масло, на аромати, тук нещо се губи. Не ми е по вкус.  Хубавото е, че е само от 500 г брашно, утре го подарявам на мънечките, те ядат всичко,  безкапризни са.  Mr. Green
https://mycandykitchen.blogspot.bg/2018/02/blog-post_24.html

Последна редакция: ср, 14 мар 2018, 08:01 от bubanka

# 216
Марчева, разгледах оригиналната по- зелена рецепта. Няма какво да си кривя душата твоят е по- хубав!

# 217
  • München, Deutschland
Снимах снощната вечеря, ама снимките ми нещо нямат художесвена стойност.  Mr. Green

Крем супа от броколи с мини парченца шунка. Тя е мазничка, вижда се, но точно такава я обичам, пък и гледам по-мазничко да хапвам попринцип. Simple Smile

А това ми е пълната излагация, да препдупредя - не е кръв червеното.  ooooh!
Правих патешко магре по Рамзи, за гарнитура запечена цикория с шарен пипер. Дотук добре, ама тоя сос как можах да го пльосна така... Боровинков сос, нямах време да го редуциран повече, ок, ама с кой акъл го разлях червения сос върху месото, та да изглежда сурово.

Иначе патешкото ми го похвалиха, било най-доброто патешко, при положение, че не обича патешко по начало половинката... Ама се изложих с презентацията  Mr. Green, както казват в някои предавания.  Laughing

А с такова желание почнах, като видях предните дни патешкото магре на Ала Бала... Не помня обаче то имаше ли сос.

За десерт имаше сладък салам с бисквити, масло, какао, локум. Не съм снимала, че не сме го разрязали още. Не ми изглежда като по интернет снимките, иначе е вкусен...

Последна редакция: ср, 14 мар 2018, 10:36 от chrissy

# 218
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

нефотогенична и направо от тавата Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 219
  • SHOOT ME 10 $
Аз давам идеите а Добри ги реализира профисюналну.
А ако ябеше обмазала с мед и поръсила със сушени плодове и орехови ядки преди печенето.
И поднесена поръсена с канелаааа ъххх

# 220
Скрит текст:
Снимах снощната вечеря, ама снимките ми нещо нямат художесвена стойност.  Mr. Green

Крем супа от броколи с мини парченца шунка. Тя е мазничка, вижда се, но точно такава я обичам, пък и гледам по-мазничко да хапвам попринцип. Simple Smile

А това ми е пълната излагация, да препдупредя - не е кръв червеното.  ooooh!
Правих патешко магре по Рамзи, за гарнитура запечена цикория с шарен пипер. Дотук добре, ама тоя сос как можах да го пльосна така... Боровинков сос, нямах време да го редуциран повече, ок, ама с кой акъл го разлях червения сос върху месото, та да изглежда сурово.

Иначе патешкото ми го похвалиха, било най-доброто патешко, при положение, че не обича патешко по начало половинката... Ама се изложих с презентацията  Mr. Green, както казват в някои предавания.  Laughing

А с такова желание почнах, като видях предните дни патешкото магре на Ала Бала... Не помня обаче то имаше ли сос.

За десерт имаше сладък салам с бисквити, масло, какао, локум. Не съм снимала, че не сме го разрязали още. Не ми изглежда като по интернет снимките, иначе е вкусен...
Легна ми на сърцето това. Grinning

# 221
  • София
Ето, моята тиква е такава (без сушени плодове) . Аз пък не ям тиква (естествено, тиква тиква не яде Grinning), но тази зима доста хапнахме- и печена и тиквеник.
В тавата е Hug, но е толкова опечена, че в чинията няма вид.

Започнах с десерта...
Другото беше дробчета с лук и гъби на фурна

# 222
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Аз давам идеите а Добри ги реализира профисюналну.
А ако ябеше обмазала с мед и поръсила със сушени плодове и орехови ядки преди печенето.
И поднесена поръсена с канелаааа ъххх

ууу, хиена!

що така ми критикуваш момчето? добре, че не е сложил канела, че сам щеше да си я яде Simple Smile

аз бях само до купуването, че в кварталните магазинчета нямаше тикви.
и до яденето после. Simple Smile Simple Smile

# 223
  • София-Младост

Имаше, портокалов...обаче на мен не ми допадна вкусово. Онзи ден отново правих магре и този път го пробвах с боровинково конфи...демек конфитюр...по-бива, но за мен месцето трябва да е солено...за да ми върви с винцето;))

# 224
  • София
Хачапури с масло и аромат на чесън.

Общи условия

Активация на акаунт