Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 10

  • 119 703
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
  • иска ми се Варна през лятото
  • Мнения: 223
Покрай козунаци и бебета, направо забравих ММ Joy и хоп веднага се сетих за картофките с масло и чесън, тъкмо ги имах. Златни сте, момичета и момчета!

Облизахме соса, нямаше време да се запичат.

# 211
  • Мнения: X
  Пилешки филенца със сметана и картофено пюре.

# 212
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Една късно и набързо печена тиква но не запечена отгоре...ама се случи сладка. Въпреки всичко я поръсвам със стевия или кафява захар(тя не сладни много) избягвам бялата захар

# 213
  • иска ми се Варна през лятото
  • Мнения: 223
Баба казваше "С масълце и камък ще се изяде!"
П. П. Просто се сетих.

# 214
  • Мнения: 9 485
уффф тиква как ми се яде Simple Smile тази зима всамо веднъж пекох, да ме пита човек защо ги питам азмоите пък
Мони, моите ребърца са доста по-големи Wink
denyil, в буркан не съм правила, за бърза консумация, когато правя мариновани яйца, но пробвай с едно - вкусно е така, макар да го обичам сурово цвеклото http://pep-4o.blogspot.bg/2012/04/blog-post.html

 http://pep-4o.blogspot.bg/2017/06/blog-post_79.html  ароматни питки за вечерята, подготвени да чакат ред

Език с масло и чесън http://pep-4o.blogspot.bg/2011/11/blog-post.html

Десерта е от серията бързи млечни... http://pep-4o.blogspot.bg/2013/06/blog-post_20.html
 

# 215
  • София
  • Мнения: 12 245
Ми... какво да кажа, че сметановата торта на Ванчето е убиец, Ванче, пусни ми рецептата, че не я видях,  че онези банички на Мереленда се опитах да ги сътворя, ама нъцки.  Mr. Green Имах само хубави турски кори, но тънки, не става, трябва да са дебели и плътни, ядосах се, този път не хвърлих нищо,  събрах де що можеше да се събере и ги хвърлих в една тавичка, стана си баница, не обичам, ама имаше кой да я изяде. Пратих я цялата, те бяха доволни, както всеки път. Аз ядосана отказах, даже и не я опитах. Сега ще се търсят дебели кори, онези одринските. На Пепи ребърцата с колата редовно ги повтарям и потретвам, много са добри.
Убили сте се от готвене, при мен няма нищо, само една супичка и тя е от неделя. Довърших я тази вечер.
В момента правя козунак със спанак,  дрън-дрън та пляс, той е за проба.  Видях рецептата и реших да се пробвам, луд умора няма. Ако ми хареса ще го покажа, ако не ми хареса го хвърлям и не повтарям и ще си правя козунаци каквито си зная.

Козунак със спанак . Ми... не е мой вариант на козунак, дали ще го приготвя за Великден, мисля, не, не мисля , а съм сигурна, че няма да го приготвя повече.  В оригиналната рецепта е силно зелен, при мен не е толкова зелен, но изобщо не е и необходимо, освен това нещо ми се губи от онзи разкошен вкус на моите си козунаци които приготвям всяка година, те са богати и на плънка, и на масло, на аромати, тук нещо се губи. Не ми е по вкус.  Хубавото е, че е само от 500 г брашно, утре го подарявам на мънечките, те ядат всичко,  безкапризни са.  Mr. Green
https://mycandykitchen.blogspot.bg/2018/02/blog-post_24.html



Последна редакция: ср, 14 мар 2018, 08:01 от bubanka

# 216
  • Мнения: 43 785
Марчева, разгледах оригиналната по- зелена рецепта. Няма какво да си кривя душата твоят е по- хубав!

# 217
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Снимах снощната вечеря, ама снимките ми нещо нямат художесвена стойност.  Mr. Green

Крем супа от броколи с мини парченца шунка. Тя е мазничка, вижда се, но точно такава я обичам, пък и гледам по-мазничко да хапвам попринцип. Simple Smile



А това ми е пълната излагация, да препдупредя - не е кръв червеното.  ooooh!
Правих патешко магре по Рамзи, за гарнитура запечена цикория с шарен пипер. Дотук добре, ама тоя сос как можах да го пльосна така... Боровинков сос, нямах време да го редуциран повече, ок, ама с кой акъл го разлях червения сос върху месото, та да изглежда сурово.

Иначе патешкото ми го похвалиха, било най-доброто патешко, при положение, че не обича патешко по начало половинката... Ама се изложих с презентацията  Mr. Green, както казват в някои предавания.  Laughing

А с такова желание почнах, като видях предните дни патешкото магре на Ала Бала... Не помня обаче то имаше ли сос.



За десерт имаше сладък салам с бисквити, масло, какао, локум. Не съм снимала, че не сме го разрязали още. Не ми изглежда като по интернет снимките, иначе е вкусен...

Последна редакция: ср, 14 мар 2018, 10:36 от chrissy

# 218
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 42 010


нефотогенична и направо от тавата Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 219
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Аз давам идеите а Добри ги реализира профисюналну.
А ако ябеше обмазала с мед и поръсила със сушени плодове и орехови ядки преди печенето.
И поднесена поръсена с канелаааа ъххх

# 220
  • Мнения: 15 619
Скрит текст:
Снимах снощната вечеря, ама снимките ми нещо нямат художесвена стойност.  Mr. Green

Крем супа от броколи с мини парченца шунка. Тя е мазничка, вижда се, но точно такава я обичам, пък и гледам по-мазничко да хапвам попринцип. Simple Smile



А това ми е пълната излагация, да препдупредя - не е кръв червеното.  ooooh!
Правих патешко магре по Рамзи, за гарнитура запечена цикория с шарен пипер. Дотук добре, ама тоя сос как можах да го пльосна така... Боровинков сос, нямах време да го редуциран повече, ок, ама с кой акъл го разлях червения сос върху месото, та да изглежда сурово.

Иначе патешкото ми го похвалиха, било най-доброто патешко, при положение, че не обича патешко по начало половинката... Ама се изложих с презентацията  Mr. Green, както казват в някои предавания.  Laughing

А с такова желание почнах, като видях предните дни патешкото магре на Ала Бала... Не помня обаче то имаше ли сос.



За десерт имаше сладък салам с бисквити, масло, какао, локум. Не съм снимала, че не сме го разрязали още. Не ми изглежда като по интернет снимките, иначе е вкусен...
Легна ми на сърцето това. Grinning

# 221
  • София
  • Мнения: 3 964
Ето, моята тиква е такава (без сушени плодове) . Аз пък не ям тиква (естествено, тиква тиква не яде Grinning), но тази зима доста хапнахме- и печена и тиквеник.
В тавата е Hug, но е толкова опечена, че в чинията няма вид.



Започнах с десерта...
Другото беше дробчета с лук и гъби на фурна


# 222
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 42 010
Аз давам идеите а Добри ги реализира профисюналну.
А ако ябеше обмазала с мед и поръсила със сушени плодове и орехови ядки преди печенето.
И поднесена поръсена с канелаааа ъххх

ууу, хиена!

що така ми критикуваш момчето? добре, че не е сложил канела, че сам щеше да си я яде Simple Smile

аз бях само до купуването, че в кварталните магазинчета нямаше тикви.
и до яденето после. Simple Smile Simple Smile

# 223
  • София-Младост
  • Мнения: 24 094
А с такова желание почнах, като видях предните дни патешкото магре на Ала Бала... Не помня обаче то имаше ли сос.

Имаше, портокалов...обаче на мен не ми допадна вкусово. Онзи ден отново правих магре и този път го пробвах с боровинково конфи...демек конфитюр...по-бива, но за мен месцето трябва да е солено...за да ми върви с винцето;))

# 224
  • София
  • Мнения: 15 846
Хачапури с масло и аромат на чесън.

Общи условия

Активация на акаунт