Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 10

• 119 703
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Здравейте.Тестото е: 200мл. прясно мляко, 60мл. олио, 1 ч.л. сол, 1ч.л. захар и около 1м.л. мая.Брашно колкото поеме за меко нелепнещо тесто.В тези съм сложила и малко брашно от лимец.Втасва тестото и оформям.Пека на около 180 градуса на горен и долен реотан, но фурната ми е тип Раховец.
  И за да не е спам опит за пиле в сладко-кисел сос.

# 586
  • Варна
За днес пържолки и зелена салатка

# 587
  • София
Днес равиоли и балтон за намереното копче.Две-три мандарини тръгнали да се развалят, изрязах, изчистих и к'во да ги правя ... и нали бяха купени за козунаци, реших козунак да забъркам.Намерих копче и му уших балтон. Joy Joy Joy

Скрит текст:

# 588

Вкусните "дрогирани"бутчета на Пеп-4о,Кашкавал-пане в кори(пак Пеп-4о)

Домашните много обичат крем-карамел(аз не мога дори и да го опитам,хич не го харесвам),но все ме е "страх"че не се справям с него-ако мислите че не е добре,моля да ми дадете акъл(нося на критики)

Последна редакция: вт, 03 апр 2018, 21:11 от denyil

# 589
  • София
На мен ми се струва добре, няма шупли.Как е печен, че няма загар отгоре?

# 590
Според френската рецепта на Марчева крем карамелът няма загар.

# 591
Дени, мЕткай го насам! Аз пък обожавам крем карамел. Проблемът е, че и децата, и баща им го обичат, и много ме подяждат.Joy
Днес нещо не бях на център, кръвното ми се вдигна и полежах два часа след работа, та планираната вечеря отпадна. За 20 минути приготвих пицо-баница от хляб, която изчезна за две.

# 592
Правих го по указанията на свеки,но пак не стана като нейния.(4яйца,1л.мляко, 1ч.захар,ванилия.На водна баня при 160-170градуса за около 40 мин.)

# 593
  • София
Лозови сармички

# 594
Правих го по указанията на свеки,но пак не стана като нейния.(4яйца,1л.мляко, 1ч.захар,ванилия.На водна баня при 160-170градуса за около 40 мин.)
Дени, сложи повече яйца Simple Smile поне 7. Ако имаш проблемите с яденето - ние с Дара сме насреща Simple Smile

Марчева, много благодаря за рецептата за тортата! Едната девойка реши, че няма да празнува тук РД (на 6,04 е) сега да видя другата дали ще, макар че точно за нейния съм 3 дни по 12ч. работни. Но пък идват Ид, годишнина... 

Ала-Бала, чуден ти е бриоша!

Днес пиле с картофи яхния http://pep-4o.blogspot.bg/2010/02/blog-post.html

и пилешка супа, разбира се Simple Smile от една птица

леща

и едно мухлясало нещо, което срязахме преди малко.

# 595
Пеп-4о,благодаря за съвета!Заменям "бледолик"срещу мухлясалото нещо(на дядо ми прилича?!?)Яде се кремчето,няма да го оставят да се развали...у нас,ако нещо "става за ядене"-не се задържа.

# 596
  • София
Вляза ли тук и веднага отивам да отворя хладилника, започва едно слюнчеотделяне не ти е работа. Заради вас мога и втори път да вечерям.  Mr. Green
Ала-бала, чудесен бриош!  bouquet
На Тайна изобщо няма да ѝ коментирам рецептите, направо ми идва да и отида на гости.  Mr. Green Всеки път си перфектна, а уж все на око ги подмяташ рецептите, не ти вярвам, толкова ти стават винаги нещата.  chef
пеп, това мухлясалкото какво е? Такова не ям. Дръж си го.  Wink
За тортата, запиши си я, лесна е и видя че е ефектна, ще ги смаеш. На кой когато му дойде настроенито.
sem от няколко дни все за теб се сещах, нямаше те. Мислих те с добро.  Simple Smile
denil, точно така изглежда един добър крем-карамел. Без кафявите петна отгоре, така казват французите, а те са майстори на този крем, техен си е.
Всички сте перфектни.

От мен  Black Angus, изпечено Medium Rare  на тиган + гъби леко изпържени масло и печени картофи с масло и италиански подправки.

Скрит текст:

# 597
  • София
Марчева, два пъти съм готвила по рецепти ,спазвайки всичко точно и се дъня.На око ми е много по-лесно.И честно казано, тестото беше толкова малко, та като го сплетох и сложих в тавата, тя остана полупразна.Съмнявах се,че ще стане нещо и даже съжалих,че не го сложих в по-малка тавичка.Той пък взе,че втаса добре и напълни тавата.Обикновено слагам 11 грама френска мая, тоя път нямах и сложих 7 грама на доктор Йоткер и не очаквах да втаса.

# 598
  • ВАРНА
 Виж ти,на една дата съм с девойката на Пеп-4о!Точно разпети петък се пада тази година.От мен гризини с лимец и пастет от пилешки дробчета.

# 599
На снимки имам само пухкава питка с баничното брашно, каренца с винен сос и пюре от картофи... и една богата торта за РД на дружката ми.

Може ли да дадеш рецептите на пухкавата питка и тортата? Изглеждат зашеметяващо!
Забавих се малко, докато ги опиша, за което се извинявам.
Ето рецептите:
Питката
Тортата

Общи условия

Активация на акаунт