Къде остана справедливостта?

• 86 104
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 105
Не коментираме ли справедливостта , като се има предвид това убийство  ?
Защо пак етносите изместват темата ?

ИМЕННО!
Справедливостта и закона са водещи, а не кой кого одобрявал и кого не!

# 106
Предвид дългогодишната традиция в двойните стандарти на правораздаването и умишленото толериране по този признак (и не на етническото мнозинство), не виждам как поне в главите на хората (явно че е забранено да се изказват публично, защото тутакси се редактират) да не възникнат размисли във връзка с произхода на жертвата. Но колкото и да се цензурират, колкото и да се редактират тези мисли, на много хора вече им е БАКТЪН!!! от несправедливости и брутално тъпчене.

Нито държавата ни пази, нито ни разрешава сами да се пазим! Стоим като дивеч на отстрел, а разни отрепки, чието място въобще не е извън затворите, вилнеят на воля и се подиграват с хората. Не е моя вината, че един от етносите в България, с който иначе имаме най-прекрасно съжителство, произвежда в пъти повече от тези отрепки на глава от населението си, отколкото останалите етноси.

Айде сега ме изтрийте, че горното не е политкоректно!

Последна редакция: пн, 05 мар 2018, 00:26 от Анонимен

# 107
Дорис , тези не винаги усещането се припокрива. Както е в този случай.
Затова е и обществената защита за доктора.
Много вече наболял проблем е това с превишаването пределите на неизбежна отбрана.
Надявам се наистина докторът да не е опитал да скрие действията си , защото тогава би било съмнително поведението му. Но ако наистина е така , както на този етап пишат в медиите , ами нека променят най- после този чл. 12 ! Може би ще има повече респект у взломаджиите . Независимо от тяхната етническа принадлежност , или тежки и липсващи досиета. Респект към закона.

# 108
  • София
обърках се вече в коя тема съм. изрично се върнах на първия пост и не виждам причина за дискусията в последните страници.
принципът е, че ако ще и английската кралица да ми влезе в дома с чаша чай със стрихнин, няма да я посрещна любезно. ксенофоб ли съм, расист ли съм или изключително нелюбезен домакин...?
в знак на добронамереност ще я помоля да отпие първа  Peace

# 109
Разбира се. Абсолютно все едно е точно от какъв произход е този, който те наръгва с нож в дома ти. Проблемът е, че някои произходи традиционно се приемат като един вид смекчаващо вината обстоятелство, поради което съответните престъпници или въобще не се наказват, или получават смешни присъди. В резултат на което могат свободно да продължат да упражняват занаята си на гърба на вързаното с ръцете отзад население, за което не се грижи ни полиция, ни гявол.

Не знам защо се намесват расизъм и ксенофобия, след като не става дума нито да други раси, нито за чужди граждани.

# 110
Много вече наболял проблем е това с превишаването пределите на неизбежна отбрана.
Надявам се наистина докторът да не е опитал да скрие действията си , защото тогава би било съмнително поведението му. Но ако наистина е така , както на този етап пишат в медиите , ами нека променят най- после този чл. 12 ! Може би ще има повече респект у взломаджиите . Независимо от тяхната етническа принадлежност , или тежки и липсващи досиета. Респект към закона.

За да има промяна трябва да имаме по-силна и бърза изпълнителна власт и по-строги закони и наказания. За всички!
Според мен /не съм чела по темата/ ако разрешат да убиваш при неизбежна отбрана в дома то няма ли крадците да влизат по-въоръжени и да са по-жестоки ако бъдат изненадани от собствениците? Вместо да изпишем вежди, да извадим очи...

# 111
Викаш, да извадим по едно шише ракия със салата да ги почерпим, пък после да лягаме на земята и да се молим да не ни изтрепят, а само да задигнат каквото им хареса?

Щото на 112 не можем да разчитаме, не стана ли ясно?

# 112
  • София
проблемът е, че законотворецът не може да намери златното сечение и неизбежно се стига до Дарвин.

# 113
Дорис , аз смятам , че и сега престъпниците влизат подготвени за ситуации на съпротива. Но това , което вълнува  обществото , е именно тяхното съзнание за безнаказаност . Оттук е и разминаването между справедливост и законност. Далеч съм от мисълта , че масово трябва да се въоръжим. Разрешителният режим за оръжията трябва да е стриктен и още по- селектиран.
Защото и понастоящем много откровени откачалки съвсем  законно си притежават оръжия / военни , полицаи , ловджии и всякакви охранители/. Едва ли в техните домове влизат престъпници , нали ?

# 114
Викаш, да извадим по едно шише ракия със салата да ги почерпим, пък после да лягаме на земята и да се молим да не ни изтрепят, а само да задигнат каквото им хареса?

Щото на 112 не можем да разчитаме, не стана ли ясно?

Когато крадецът влезе в апртамента и видя празния хладилник с два магнита - от Видин и Кранево се натъжи. Изми чиниите и нахрани котката.  Laughing

Според мен трябва да се натиска полицията и съда да си върши работата. Не ние да се избиваме.

# 115
Аха, успех с натискането. Междувременно не е зле поне с по някой спрей да се подсигурим. Докато натискът даде резултат, де...

# 116
Аз също подписах петицията.  Peace Плъховете да гният в земята.
Изумена съм колко хора вземат страната на тази измет.

# 117
  • София
Въпрос на време беше да стане нещо такова. Човекът е бил в правото си да си защитава дома и семейството. Това е само началото с протестите. Накипяло е на всички.
Обаче сега яя слушам жена му на нова и ми е странно това, което чувам. Май не е чула изстрелите, нищо не е разбрала, сутринта той тръгнал за работа.

# 118
И аз я слушах.
Никой не чул изстрелите, както се и очакваше. Явно дори съседите са приели нещата за нещо... нормално.

# 119
  • София
нали е бил ранен, имало е нахлуване, не са ли извикали полиция, нещо да отидат в болница? Раняват те, стреляш по крадеца, който очевидно те намушква с идеята да ти навреди, дори да те убие, и после нищо не правиш и лягаш да спиш, а сутринта тръгваш на работа? Аз ли бъркам нещо хронологията и фактите или?

Общи условия

Активация на акаунт