Майчинството счетоводно-76

• 70 562
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
iva7061 ако ви прекратят ТД оставете без оезщетение за втората година.
А в такъв случай ще имам ли право на обезщетение от Бюрото по труда?
Да

# 106
  • Варна
Здравейте, отразява ли се на майчинството, ако излезеш веднага щом разбереш, че си бременна в болничен?  И до колко?

# 107
Здравейте, отразява ли се на майчинството, ако излезеш веднага щом разбереш, че си бременна в болничен?  И до колко?
Няма как да ви се отговори на така зададен въпрос. Никой тук не гадае как и колко сте осигурявана.

# 108
Здравейте, този болничен 80%, изчислен на база 18 медеца назад, е само за тези 45 дни преди термина или и ако изляза в болничен например в 3-ия или 4-ия месец?
И ако нямам социални осигуровки за 18 месеца назад, за месеците, в които нямам, се взима 0 или се взима МРЗ?

Последна редакция: сб, 17 мар 2018, 19:31 от Kate82

# 109
45 дневния ми болничен е от 04.03 кога най-рано да очаквам превод?  Предполагам че ще го изплатят на 2 пъти.
Вашите как ги изплатиха?

# 110
  • София-Младост
Здравейте, този болничен 80%, изчислен на база 18 медеца назад, е само за тези 45 дни преди термина или и ако изляза в болничен например в 3-ия или 4-ия месец? - второто
И ако нямам социални осигуровки за 18 месеца назад, за месеците, в които нямам, се взима 0 или се взима МРЗ?

# 111
Здравейте, този болничен 80%, изчислен на база 18 медеца назад, е само за тези 45 дни преди термина или и ако изляза в болничен например в 3-ия или 4-ия месец? - второто

Благодаря
И още един въпрос: това означава ли, че за целия болничен е една сумата или всеки месец ще се преизчислява, защото ще се взима и болничния за изминалия месец? Надявям се, че се разбра въпросът Simple Smile

Последна редакция: сб, 17 мар 2018, 20:07 от Kate82

# 112
  • Варна
Здравейте, отразява ли се на майчинството, ако излезеш веднага щом разбереш, че си бременна в болничен?  И до колко?
Няма как да ви се отговори на така зададен въпрос. Никой тук не гадае как и колко сте осигурявана.

Права сте:) Не си зададох въпрос правилно. Първата година ме осигуряваха на 600лв, бруто съм имала и повече и по малко понеже съм излизала в болнични, втората е 700лв, като пак е с малки разлики. Като се планира другия месец да ме повишат, но незнам дали ще изкарам до тогава понеже съм цял ден на крак и кръста мн ме боли. Интересува ме, ако изляза сега в болнични, още от 2м на бременноста, дали ще повлия на майчинските ми живот и здраве по-ранното излиза е в болничен.

# 113
Малко след майчинството въпрос,  но може ли бабата да вземе болничен за гледане на болно дете и ако да- от нейния личен лекар или този на детето ще се издаде?

# 114
Малко след майчинството въпрос,  но може ли бабата да вземе болничен за гледане на болно дете и ако да- от нейния личен лекар или този на детето ще се издаде?
Ако бабата е социално осигурена може. Болничния се издава от ЛЛ на детето.

# 115

Да, осигурена е, благодаря!

# 116
  • Варна

Права сте! Не се изказах правилно.
Ако примерно първата година съм осигурявана на 600лв бруто, като има минимални промени според билничните в които съм излизала за гледане на дете, а втората са ме осигурявали на 700лв. отново с промени в някои месеци заради болнични... и се изляза още от 2м в болничен по бременност  дали ще се отрази за майчинските? Предстои ми също повишение в близките месец, два със още 100лв и се чудя дали да изчакам дали ще е от ползва след повишението да изляза... дали ще се отрази.

# 117
  • София-Младост
Малко след майчинството въпрос,  но може ли бабата да вземе болничен за гледане на болно дете и ако да- от нейния личен лекар или този на детето ще се издаде?

Да, осигурена е, благодаря!
Върти ми се обаче нещо, че родителите трябва да декларират, че нямат възможност да ползват болничен...вижте в Наредба за мед.експертиза дали го има като изискване.

# 118
Здравейте ,

Не съм много сигурна дали въпросът ми е за тази тема , ако не е за тук моля да ме извините .
Случаят е следният 45-дневният ми болничен изтича утре , а аз все още не съм родила . Въпросът ми е как се процедира в този случай , издава се нов болничен или се чака да родя и след това се издава нов ? Simple Smile

# 119
  • София-Младост
Здравейте ,

Не съм много сигурна дали въпросът ми е за тази тема , ако не е за тук моля да ме извините .
Случаят е следният 45-дневният ми болничен изтича утре , а аз все още не съм родила . Въпросът ми е как се процедира в този случай , издава се нов болничен или се чака да родя и след това се издава нов ? Simple Smile
След като родиш ще се обадиш на АГ следил бремеността и той ще ти издаде болничен. Но това става след като си родила, за да се знае краната дата.

Общи условия

Активация на акаунт