Майчинството счетоводно-76

• 70 548
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,бременна съм в първия месец и след няколко дни започвам работа до сега не съм работила нямам стаж въпроса ми е ще мога ли да взимам майчинство(и само да спомена че имам едно момченце на 2г.и.7м.)

# 91
При смяна на работодател,без прекъсване,за колко време се отразява промяната от НАП към НОИ?

# 92
Здравейте,
Интересуват ме 15-те дни отпуска на бащата, след раждане на дете и изписваето му. Как се изчислява тази отпуска - 90% на база заплатата за месеца, или 18мес. назад се гледа?
24 месеца назад

# 93
Доиолкото разбрах преди е било така, но сега било на заплатата, в която в момента се осигурява?!?

# 94
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Доиолкото разбрах преди е било така, но сега било на заплатата, в която в момента се осигурява?!?
Няма такова нещо.Не знам коя съседка Ви го е казала и дали е чула по телевизията, но горе са дали точен отговор.

# 95
Здравейте, ако се върна на работа, когато детето ми е на 10 месеца, мога ли след 2 месеца да използвам натрупалия се отпуск и евентуално част от втората година от майчинството?

# 96
Здравейте, бременна съм и в април месец трябва да изляза по майчинство. Притесняваме, че имам прекъсване в трудовия стаж и вместо 24месеца назад имам данни за 20 месеца на сегашната ми работа и без данни и регистрация в бюрото по труда за другите месеци. Въпроса ми е дали ми се полага майчинство в този случай?

# 97
Здравейте, ако се върна на работа, когато детето ми е на 10 месеца, мога ли след 2 месеца да използвам натрупалия се отпуск и евентуално част от втората година от майчинството?
как точно да сте на работа и в майчинство ?

# 98
При смяна на работодател,без прекъсване,за колко време се отразява промяната от НАП към НОИ?
Какво имате предвид под смяна на работодател?
ако е прекратяване на труд. договор и започване при друг работодател с нов труд. договор промяната би следвало да се вижда до 2 дни.

# 99

Мога ли да се върна на работа, когато детето е на 10 месеца (като преустановя майчинството), и след два месеца, когато детето е вече на годинка да си пусна натрупалия се платен отпуск, а след това евентуално да ползвам и месец от втората година на майчинството?

# 100
  • София-Младост

Мога ли да се върна на работа, когато детето е на 10 месеца (като преустановя майчинството), и след два месеца, когато детето е вече на годинка да си пусна натрупалия се платен отпуск, а след това евентуално да ползвам и месец от втората година на майчинството?
Да, можете. Малко повече е бумащината, защото има прекъсване, подаване отново, междувременно и декларации за 1/2 от обезщетението се подават.

# 101
Не точно, тези месеци в който си била в отпуск за майчинство ще се смятат на база МРЗ...а колко ще  се взима не мога да отговоря.
а и съкращение на майка с дете до 3г...

Благодаря за отговора! Значи дори и за първата година месечната база ще е минималната заплата, така ли?!?
А ако фирмата обяви несъстоятелност по време на втората година майчинство? Какво се случва тогава?
Благодаря!

Ако някой може да ми отговори ще съм благодарна!

# 102
  • София-Младост
iva7061 ако ви прекратят ТД оставете без оезщетение за втората година.

# 103

Да, можете. Малко повече е бумащината, защото има прекъсване, подаване отново, междувременно и декларации за 1/2 от обезщетението се подават.

Благодаря ви.

# 104
iva7061 ако ви прекратят ТД оставете без оезщетение за втората година.
А в такъв случай ще имам ли право на обезщетение от Бюрото по труда?

Общи условия

Активация на акаунт