Майчинството счетоводно-76

• 71 125
  • 759
  •   1
Отговори
# 225
  • София-Младост
Когато ми изтече 135 дневния болничен и ми го изплатят от къде да очаквам плащанията през следващите месеци и около коя дата.? Подала съм си нужните документи към работодателя за майчинството. Вече така се води след Тея 135 дни нали?
Още не се води майчинство. Пак от същото място ще идват и следващите плащания. Проверете кога ви е подадена декларацията в НОИ.

# 226
Здравейте, моля да ми помогнете с информация дали средноневното обезщетение се изчислява 24 месеца назад от месеца преди започване на 45-дневния болничен или от датата на раждане?

# 227
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, моля да ми помогнете с информация дали средноневното обезщетение се изчислява 24 месеца назад от месеца преди започване на 45-дневния болничен или от датата на раждане?
От месеца, преди излизане в болничния 45 дни преди термин.

# 228
Благодаря много! Има ли някакви шансове за промяна на срока от 24 месеца, обсъжда ли се изобщо?

# 229
Сестрата на Педиатъра на детето ни каза, че трябва да идем при ЛЛ на бащата (на детето е друг) и той да даде болничен за гледане на дете? Така ли е и може ли с 2дни задна дата?
Болничният за гледане на дете се издава от педиатъра на детето

# 230
Нашият педиатър не издавал. В крайна сметка от ЛЛ на детето се издава, объркали са ме.

# 231
Нашият педиатър не издавал. В крайна сметка от ЛЛ на детето се издава, объркали са ме.
При мен личния лекар и педиатъра са един и същи човек...Hands Point Up

# 232
Благодаря много! Има ли някакви шансове за промяна на срока от 24 месеца, обсъжда ли се изобщо?

Не, няма такава възможност.

# 233
Когато ми изтече 135 дневния болничен и ми го изплатят от къде да очаквам плащанията през следващите месеци и около коя дата.? Подала съм си нужните документи към работодателя за майчинството. Вече така се води след Тея 135 дни нали?
Още не се води майчинство. Пак от същото място ще идват и следващите плащания. Проверете кога ви е подадена декларацията в НОИ.
Имам ПИК на НОИ оттам може ли да се провери. И ако да къде точно. Последния болничен беше до 27.03.

# 234
Аз имам 2 години и нещо осигурителен стаж в Англия , но не съм сигурна как става признаването от страна на НОИ и впоследствие при излизането в маичинство как ще го изчислят . Simple Smile
Стажа в Англия се признава в България при обезщетение за безработица, майчинство и пенсия. Взимате си документ Е104 или S041. Ако сте на трудов договор ще имате възможност да ползвате болнични и майчинство. Гарантирано е МРЗ като обезщетение на месец. Дохода от Англия не се взима предвид.

# 235
Здравейте,
Ще се радвам ако можете да ми отговорите.
Мъжът ми иска да подаде предизвестие за напускане утре. Но очаквам тези дни да ни изпишат с детето от МД. Ще може ли да си ползва отпуската и влиза ли тя в предизвестието ?

# 236
До 20.04 съм по майчинство. Бременна съм в 8 месец с второ. Миналият месец ми пуснаха болничен за второто(обикновен), а за първото подадох декларации по чл. 53 и 54 за промяна в обстоятелствата.
Днес, до колкото знам, трябва да бъде пееведено майчинството, а аз трябва да получа половината. Да, но в сайта  на НОИ не пише нищо за евентуален превод... Да не се надявам на пари днес? Към кого трябва да се обърна - към счетоводството на фирмата или да звъня в НОИ?

# 237
Здравейте,
Мъжът ми иска да подаде предизвестие за напускане утре. Но очаквам тези дни да ни изпишат с детето от МД. Ще може ли да си ползва отпуската и влиза ли тя в предизвестието ?

Ако работодателя се съгласи може да си ползва отпуската и тя влиза в предизвестието. Ако не я ползва сега работодателят е длъжен да я изплати при напускането.

# 238
Здравейте,

Ако работодателя се съгласи може да си ползва отпуската и тя влиза в предизвестието. Ако не я ползва сега работодателят е длъжен да я изплати при напускането.
Питането ми е за 15 те дни бащинство

# 239
Здравейте,

Питането ми е за 15 те дни бащинство

Този отпуск се ползва, независимо, че лицето е в предизвестие. Нека си подаде нужните документи.

До 20.04 съм по майчинство. Бременна съм в 8 месец с второ. Миналият месец ми пуснаха болничен за второто(обикновен), а за първото подадох декларации по чл. 53 и 54 за промяна в обстоятелствата.
Днес, до колкото знам, трябва да бъде пееведено майчинството, а аз трябва да получа половината. Да, но в сайта  на НОИ не пише нищо за евентуален превод... Да не се надявам на пари днес? Към кого трябва да се обърна - към счетоводството на фирмата или да звъня в НОИ?

Документите, свързани с обезщетение, подадени през м.03.2018 от лицето се подават в НОИ от работодателя до 10 число на следващия месец, така че не вярвам толкова скоро да получите превод. Срокът за плащането е 10 работни дни от получаване на данните в НОИ. Може да си извадите ПИК от НОИ, с който да си следите всички документи и плащания.

Общи условия

Активация на акаунт