Дневникът- тема 89 - Да отслабнем всички заедно!

• 61 207
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз наруших постите и експериментирах тук с едни крем- карамели... вече мога да ги правя само с яйце+ ванилия и малко вода...яйце+мляко+ваниия, без захар... стават си идеални, пртеинови и нискокалорични закуски

# 61
  • Бургас
Коя е тази "другаТА тема"?

Нали някой се пошегува да си направим тема за чакащите да отслабнат с много ядене, аз нея имах предвид.

# 62
Аз наруших постите и експериментирах тук с едни крем- карамели... вече мога да ги правя само с яйце+ ванилия и малко вода...яйце+мляко+ваниия, без захар... стават си идеални, пртеинови и нискокалорични закуски
сподели малко повечко де - минутки, количества Laughing

# 63
Ех, не са минутки уви...
ами правя следното-
Включвам фурната на на 150 градуса,
взимам едно бурканче от 250 грама,
пускам вътре едно яйце,
доливам мляко, вода или кисело мляко с вода, до половината, слагам ванилия или не слагам,
слагам захар или не...
раздрусвам, за да се разбие добре и го изсипвам в малка метална купичка за крем- карамел,
слагам в по- голяма купичка, и наливам вода, за да стигне до половината на малката...за да се приготви на водна баня
и във фурната за 1 час

...за мъжа ми, предварително  карамелизирам захар на котлона, като слагам щипка захар...тя е около 2 грама захар, нищо и половина, но така става по- вкусно и по- лесно се обръща после

# 64
Коя е тази "другаТА тема"?

Нали някой се пошегува да си направим тема за чакащите да отслабнат с много ядене.............
С удоволствие бих спретнАла подобна тема, само дето никой няма да ми хване вяра.....  Laughing
Четейки всякакви теми, блогове и влогове на тема диети, народа масово вярва, че се отслабва САМО с глад.
А и след като тази вяра пък масово се подклажда от всякакви диетолози, лекари, фитнес гурута и т.н., нищо чудно, че хората и масово си гладуват и чакат ли, чакат така лелеяното и вечно отслабване.

Има обаче една маааалка тайна, която никой не издава.Защото или не я знае още, или не е удобна на теориите/бизнеса му.А тя е, че щом човек веднъж е започнал да дебелее, то това със сигурност означава, че обмяната му/метаболизма му е "сбъркан/болен/увреден/неработещ както трябва".А увреден метаболизъм Не се лекува с глад.Само още повече се уврежда.И дълготрайното и мечтано отслабване завинаги, се превръща в мираж.

С най-най-добри чувства!   Gift Heart

# 65
аз зная, че ако не усещаш глад, метаболизмът ти е заспал

# 66
Не съм съгласна, че фитнес гурутата залагат на глад! Просто при тях за основа се взимат изчислените индивидуални макронутриенти и често храните и комбинациите им, които вкарват в режимите си, не са от най- вкусните. Разбира се, за да се събуди заспал метаболизъм Е необходима калорийна рестрикция.  Peace Защото често просто не си даваме сметка колко много енергия във вид на храна поемаме през деня, седейки на дивана. Режимите на Румяна пък /които аз имам поне/ въобще никога не са ми докарвали чувство на глад, напротив- често не мога да си изям заложените количества и именно това е спънката. На Страхил Иванов- също. Преди няколко поста именно това коментирах- че последният режим от Румяна ми идва прекалено кулинарен и гурме.
Неслучайно има режими за редуциране, качване и задържане на тегло.  Peace И резултат няма как да се види, ако не знаем кога и с какво се храним. Друг въпрос е, доколко човек ще се хване да си мери всеки продукт,  преди да го скрие на едно по- добро място. Наложено е мнението, че не е особен фън, още повече пък в началото и ако като бонус са ти надули ушите с това колко е досадно.  Laughing Реално- не е, свиква се бързо и окото привиква само да определя грамажите. Но е нужна дисциплина и реална преценка. Затова и често режимите на гурутата не сработват- хората често набързо се отказват, по различни причини. Или искат прекалено бърз резултат, или получените режими се разминават с очакваното от тях, или не могат уж да се лишат от нещо, ама и от друго, пък и от трето. И решават да си карат с разпространените в нета диети. Където пак се опира до индивидуалността на всеки един организъм и метаболизъм. Ето, на едни 90 ДД диета им действа напраУ вълшебно, други пък качват от нея. Едни имат страхотни редултати от "Луната", други- никакви. И така още много подобни примери с диети, извинявам се- режими.  Wink Защото докато диетата не ти е станала начин на живот, докато все я мислиш и се съобразяваш това става ли или не става за ядене- все си е диета и още не е еволюирала в "лайфстайл".   Simple Smile
А конкретно за ВМ хранене и отричането на калорийната теория, така разпространена в тези среди- учудващо, но около мен все повече хора, които се кълняха в този "начин на живот" и безсмислеността на дефиницията за калории, средно между 4 и 6 години по- късно минаха към балансирано хранене, без крайности и да, броят калории и изчисляват макронутриенти. А формата, в която са е по- блестяща от най- добрата им "мазна" такава.
И въобще крайни и вездесъщи обобщения от типа на "Прави се ето така, а не инак" на мен лично са ми крайно неприятни.

# 67
  • София
Докато се хранех лятото на ВМ, не съм брояла калории, ядях мазно, много мазно и по колкото си искам. Започнах да тичам и всичко беше ок, докато не започнах почти всеки ден да бягам 5-6-7 км. Без въглехидрат и РБД спорт не става. Сори, че го казвам, поне за мен е така, аз нямам сила да си издухам носа без някакъв въглехидрат. Сега се храня по-скоро високопротеиново, гледам да вкарвам дни с повечко В. Не свалям май по кантар, но са ми пораснали бая мускули, когато тичам нищо не ми се тресе, мога да правя страхотни неща с тялото си, един колега от скоро ми вика Фърги Simple Smile и съм в най-добрата форма на живота си. Цикъл имам всеки месец и то точен; кога с пемесе, кога без. Нямам акне, косата ми е страхотна..
Милко Георгиев се кълне във ВМ хранене и спорта. Гледам, че залага на минимум повторения с максимум тегло и клиентите му са доволни и имат резултати, а едва ли всички са с еднакъв метаболизъм...
Когато съм била най-болна/увредена/сбъркана съм била най-слаба. ТСХ ми беше 0,005, а аз съответно бях 49 кг. Та и таз теория не е общоприложима. И както казахме, дебелее се и от лакомия, не е нужно да сме болни и увредени всичките. Аз предпочитам да мисля за себе си като за лакома тетка, отколкото, че непременно имам нещо за излекуване по себе си.

# 68
Не съм съгласна, че фитнес гурутата залагат на глад!
Скрит текст:
Просто при тях за основа се взимат изчислените индивидуални макронутриенти и често храните и комбинациите им, които вкарват в режимите си, не са от най- вкусните. Разбира се, за да се събуди заспал метаболизъм Е необходима калорийна рестрикция.  Peace Защото често просто не си даваме сметка колко много енергия във вид на храна поемаме през деня, седейки на дивана. Режимите на Румяна пък /които аз имам поне/ въобще никога не са ми докарвали чувство на глад, напротив- често не мога да си изям заложените количества и именно това е спънката. На Страхил Иванов- също. Преди няколко поста именно това коментирах- че последният режим от Румяна ми идва прекалено кулинарен и гурме.
Неслучайно има режими за редуциране, качване и задържане на тегло.  Peace И резултат няма как да се види, ако не знаем кога и с какво се храним. Друг въпрос е, доколко човек ще се хване да си мери всеки продукт,  преди да го скрие на едно по- добро място. Наложено е мнението, че не е особен фън, още повече пък в началото и ако като бонус са ти надули ушите с това колко е досадно.  Laughing Реално- не е, свиква се бързо и окото привиква само да определя грамажите. Но е нужна дисциплина и реална преценка. Затова и често режимите на гурутата не сработват- хората често набързо се отказват, по различни причини. Или искат прекалено бърз резултат, или получените режими се разминават с очакваното от тях, или не могат уж да се лишат от нещо, ама и от друго, пък и от трето. И решават да си карат с разпространените в нета диети. Където пак се опира до индивидуалността на всеки един организъм и метаболизъм. Ето, на едни 90 ДД диета им действа напраУ вълшебно, други пък качват от нея. Едни имат страхотни редултати от "Луната", други- никакви. И така още много подобни примери с диети, извинявам се- режими.  Wink Защото докато диетата не ти е станала начин на живот, докато все я мислиш и се съобразяваш това става ли или не става за ядене- все си е диета и още не е еволюирала в "лайфстайл".   Simple Smile
А конкретно за ВМ хранене и отричането на калорийната теория, така разпространена в тези среди- учудващо, но около мен все повече хора, които се кълняха в този "начин на живот" и безсмислеността на дефиницията за калории, средно между 4 и 6 години по- късно минаха към балансирано хранене, без крайности и да, броят калории и изчисляват макронутриенти. А формата, в която са е по- блестяща от най- добрата им "мазна" такава.
И въобще крайни и вездесъщи обобщения от типа на "Прави се ето така, а не инак" на мен лично са ми крайно неприятни.
Реално режим изготвен от някой, не съм виждала.Съдя от споделеното ....масово такива режими залагат на калории от сорта 1200-1400.А това си е глад за възрастен човек.Дори човек реално да не усеща глад, на такива калории клетките гладуват.А това не само не лекува, а още повече уврежда и без това болния метаболизъм.

# 69

Реално режим изготвен от някой, не съм виждала.Съдя от споделеното ....масово такива режими залагат на калории от сорта 1200-1400.А това си е глад за възрастен човек.Дори човек реално да не усеща глад, на такива калории клетките гладуват.А това не само не лекува, а още повече уврежда и без това болния метаболизъм.

Обратно е- усещаш глад, но клетките ти са нахранени...
Нали разбираш, че когато трябва да влезеш в тези калории, максимално оптимизираш менюто си, така, че да приемаш всички необходими вещества за деня и се оказва, че за джънк не остава място...

Но мозъкът си го търси, все иска нещо ново, различно, интересно.... по вкусно, сладко... лакомия му се вика

# 70
Скрит текст:
Докато се хранех лятото на ВМ, не съм брояла калории, ядях мазно, много мазно и по колкото си искам. Започнах да тичам и всичко беше ок, докато не започнах почти всеки ден да бягам 5-6-7 км. Без въглехидрат и РБД спорт не става. Сори, че го казвам, поне за мен е така, аз нямам сила да си издухам носа без някакъв въглехидрат. Сега се храня по-скоро високопротеиново, гледам да вкарвам дни с повечко В. Не свалям май по кантар, но са ми пораснали бая мускули, когато тичам нищо не ми се тресе, мога да правя страхотни неща с тялото си, един колега от скоро ми вика Фърги Simple Smile и съм в най-добрата форма на живота си. Цикъл имам всеки месец и то точен; кога с пемесе, кога без. Нямам акне, косата ми е страхотна..
Милко Георгиев се кълне във ВМ хранене и спорта. Гледам, че залага на минимум повторения с максимум тегло и клиентите му са доволни и имат резултати, а едва ли всички са с еднакъв метаболизъм...
Когато съм била най-болна/увредена/сбъркана съм била най-слаба. ТСХ ми беше 0,005, а аз съответно бях 49 кг. Та и таз теория не е общоприложима.
И както казахме, дебелее се и от лакомия, не е нужно да сме болни и увредени всичките. Аз предпочитам да мисля за себе си като за лакома тетка, отколкото, че непременно имам нещо за излекуване по себе си.
Така е.
Но лакомията също обърква метаболизма.И минаването от лакомия на глад, само още повече го обърква/разстройва.
Не агитирам никого към нищо, още по-малко към ВМХ.
Просто с глад и постоянни калорийни рестрикции не може да се постигне дълготрайно отслабване завинаги

Скрит текст:

Обратно е- усещаш глад, но клетките ти са нахранени...
Скрит текст:
Нали разбираш, че когато трябва да влезеш в тези калории, максимално оптимизираш менюто си, така, че да приемаш всички необходими вещества за деня и се оказва, че за джънк не остава място...

Но мозъкът си го търси, все иска нещо ново, различно, интересно.... по вкусно, сладко... лакомия му се вика
Малко ми е трудно да си представя как вместваш нутриенти от 1800 калории (например) в 1200 калории....това е все едно да искаш да събереш 10 литра вода в туба от 6 литра.
Но явно все някой успява, щом подобни режими набират популярност.
Както и да е, важното е кг да вървят надолу.   Hands Plus1  А начина всеки си избира сам.

Скрит текст:
Аз днес за пореден път си "доказах", че все още не се виждам реално в огледалото.Влязох в магазин, на чиято витрина си харесах рокля.Оглеждам вътре модела на закачалка, пише "S".Решавам, че ще ми е малка, искам "М" за проба, продавачката казва "Ама "М" ще ви е голяма, пробвайте "S", ще ви стои добре."Аз, както винаги мнителна и решаваща, че тя просто иска да си продаде стоката така или иначе, и понеже не искам да се преобличам няколко пъти, решавам да се доверя на себе си и взимам за проба "М".Е, продавачката се оказа права, голяма ми беше, "S" ми заспа.Та, пак се преобличах няколко пъти......Laughing

# 71
Четох наскоро за друг вид глад. масово хора с голяма консумация имат липса на основни и полезни вещества , защото се хранят много, но не пълноценно. Води се глад.
Четох и друго интересно, не знам има ли общо с темата, но фалшива ситост. Поради огромното количество пластмасови отпадъци на всякъде, основно в моретата ... птици измират от глад с пълни с пластмаса кореми. Т.е. те не усещат глад . Просто си умират от глад.
Та като говорим за глад това се сетих.

# 72
Точно така е. Това е глад, но на клетъчна основа. Клетките не получават достатъчно от необходимите им хранителни вещества и то полезни хранителни вещества. Може да се натъпчем с джънк, реално стомасите са пълни, но като полезност коефициента клони към нулата.

Амур, на мен ми трябваха няколко години, за да мога да се погледна с други очи в огледалото. Все си се представях като дебелата лелка, а всъщност съм слаба. Но мозъка ми не можеше да превключи на другата вълна. Дори и към днешна дата има моменти, когато се усещам, че мисля за себе си като за дебеланка. Може би никога няма да мине това чувство?

Днес се видях с една моя бивша колежка, с която поне 10 години не се бяхме засичали. Ами тя не можа да ме познае, позна ме де, но по гласа и най-смешното е, че първите и думи бяха "Аууууу, ама къде са ти килограмите?" хахахахаха Почувствах се много горда от себе си YumYum

# 73
ТиЛи, Сиска, Бийпс - мерси.
Моят е грахов протеин и няма мерителна лъжичка.
Тази седмица имам по две тренировки в деня, разпредалила съм ги сутрин и следобяд.
Сутринта тренирах горна част и закусих с 17 гр., протеин, 120 гр., кисели плодове (глог, касис и френско грозде) и малък банан - на шейк, след тренировка.
Обядвах, ще почина малко и после пак тренировка. После съм на курс, искам след тренировката нещо да ям, защото до 21 ч., сигурно много ще огладнея. Може би още един протеин?

Напоследък калориите са ми много малко, не е нарочно, така се получава, сита съм и съм ок, а да се насилвам да ям не в мой стил. Въртя се около 1200-1400 без да го целя. Гледам основно макросите в момента с фитнес пала.
За днес до тук са ми 712 калории, 109 Вх, 34 П и 15 М.
Обикновенно до това време са около 300 (не закусвам). Но тази седмица с двете тренировки, ще има и закуска и следобедно ядене някакво.

# 74
  • Бургас
Аз също не съм привърженик на калорийната рестрикция. И не смятам, че се отслабва само с глад.
Обаче и двете твърдения имат свое приложение. Може да се отслабва и с повече калории. Които идват от полезни храни, не от джънк, разбира се. Но ако човек иска по-изчистена визия, стегнат корем, бедра и фигура, към горното трябва да добави и леки ограничения с храната. Или да се храни със същите количества, но да включи и спорт. Което води до повече изгаряне на калории или в общи линии е същото.
Да, 1200 калории за мен също са прекалено малко. По пък и 2000 вече идват много.
Аз лятото и на 2000 калории свалях. Ама бях 64 кг. Сега на 58 кг. със същите калории и без спорт, просто няма как да изглеждам слаба и стегната. Така че зависи от целите - дали се стремим просто към отслабване или и към определена визия.

Общи условия

Активация на акаунт