Дневникът- тема 89 - Да отслабнем всички заедно!

• 61 211
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Последните седмици доста бях ограничила калориите /1200- 1400/, не беше нарочно, нямах апетит, не ми се ядеше и дори леко започнах да качвам /грамове все пак, но в +/. Откак нормализирах калориите около 1500- 1700, нещата се размърдаха. Надолу. Това и като отговор на много хора защо ни е все да се мерим сутрин.  Laughing Ами покрай всичко друго си е истемул. В единия случай- да се върнеш в правия път, в другия- да продължиш по избрания.  Wink

Не съм съгласна, че фитнес гурутата залагат на глад!
Скрит текст:
Просто при тях за основа се взимат изчислените индивидуални макронутриенти и често храните и комбинациите им, които вкарват в режимите си, не са от най- вкусните. Разбира се, за да се събуди заспал метаболизъм Е необходима калорийна рестрикция.  Peace Защото често просто не си даваме сметка колко много енергия във вид на храна поемаме през деня, седейки на дивана. Режимите на Румяна пък /които аз имам поне/ въобще никога не са ми докарвали чувство на глад, напротив- често не мога да си изям заложените количества и именно това е спънката. На Страхил Иванов- също. Преди няколко поста именно това коментирах- че последният режим от Румяна ми идва прекалено кулинарен и гурме.
Неслучайно има режими за редуциране, качване и задържане на тегло.  Peace И резултат няма как да се види, ако не знаем кога и с какво се храним. Друг въпрос е, доколко човек ще се хване да си мери всеки продукт,  преди да го скрие на едно по- добро място. Наложено е мнението, че не е особен фън, още повече пък в началото и ако като бонус са ти надули ушите с това колко е досадно.  Laughing Реално- не е, свиква се бързо и окото привиква само да определя грамажите. Но е нужна дисциплина и реална преценка. Затова и често режимите на гурутата не сработват- хората често набързо се отказват, по различни причини. Или искат прекалено бърз резултат, или получените режими се разминават с очакваното от тях, или не могат уж да се лишат от нещо, ама и от друго, пък и от трето. И решават да си карат с разпространените в нета диети. Където пак се опира до индивидуалността на всеки един организъм и метаболизъм. Ето, на едни 90 ДД диета им действа напраУ вълшебно, други пък качват от нея. Едни имат страхотни редултати от "Луната", други- никакви. И така още много подобни примери с диети, извинявам се- режими.  Wink Защото докато диетата не ти е станала начин на живот, докато все я мислиш и се съобразяваш това става ли или не става за ядене- все си е диета и още не е еволюирала в "лайфстайл".   Simple Smile
А конкретно за ВМ хранене и отричането на калорийната теория, така разпространена в тези среди- учудващо, но около мен все повече хора, които се кълняха в този "начин на живот" и безсмислеността на дефиницията за калории, средно между 4 и 6 години по- късно минаха към балансирано хранене, без крайности и да, броят калории и изчисляват макронутриенти. А формата, в която са е по- блестяща от най- добрата им "мазна" такава.
И въобще крайни и вездесъщи обобщения от типа на "Прави се ето така, а не инак" на мен лично са ми крайно неприятни.
Реално режим изготвен от някой, не съм виждала.

Не питай старило, питай патило.  Laughing

# 76
  • Велико Търново
Не съм съгласна, че фитнес гурутата залагат на глад!
Скрит текст:
Просто при тях за основа се взимат изчислените индивидуални макронутриенти и често храните и комбинациите им, които вкарват в режимите си, не са от най- вкусните. Разбира се, за да се събуди заспал метаболизъм Е необходима калорийна рестрикция.  Peace Защото често просто не си даваме сметка колко много енергия във вид на храна поемаме през деня, седейки на дивана. Режимите на Румяна пък /които аз имам поне/ въобще никога не са ми докарвали чувство на глад, напротив- често не мога да си изям заложените количества и именно това е спънката. На Страхил Иванов- също. Преди няколко поста именно това коментирах- че последният режим от Румяна ми идва прекалено кулинарен и гурме.
Неслучайно има режими за редуциране, качване и задържане на тегло.  Peace И резултат няма как да се види, ако не знаем кога и с какво се храним. Друг въпрос е, доколко човек ще се хване да си мери всеки продукт,  преди да го скрие на едно по- добро място. Наложено е мнението, че не е особен фън, още повече пък в началото и ако като бонус са ти надули ушите с това колко е досадно.  Laughing Реално- не е, свиква се бързо и окото привиква само да определя грамажите. Но е нужна дисциплина и реална преценка. Затова и често режимите на гурутата не сработват- хората често набързо се отказват, по различни причини. Или искат прекалено бърз резултат, или получените режими се разминават с очакваното от тях, или не могат уж да се лишат от нещо, ама и от друго, пък и от трето. И решават да си карат с разпространените в нета диети. Където пак се опира до индивидуалността на всеки един организъм и метаболизъм. Ето, на едни 90 ДД диета им действа напраУ вълшебно, други пък качват от нея. Едни имат страхотни редултати от "Луната", други- никакви. И така още много подобни примери с диети, извинявам се- режими.  Wink Защото докато диетата не ти е станала начин на живот, докато все я мислиш и се съобразяваш това става ли или не става за ядене- все си е диета и още не е еволюирала в "лайфстайл".   Simple Smile
А конкретно за ВМ хранене и отричането на калорийната теория, така разпространена в тези среди- учудващо, но около мен все повече хора, които се кълняха в този "начин на живот" и безсмислеността на дефиницията за калории, средно между 4 и 6 години по- късно минаха към балансирано хранене, без крайности и да, броят калории и изчисляват макронутриенти. А формата, в която са е по- блестяща от най- добрата им "мазна" такава.
И въобще крайни и вездесъщи обобщения от типа на "Прави се ето така, а не инак" на мен лично са ми крайно неприятни.
Реално режим изготвен от някой, не съм виждала.Съдя от споделеното ....масово такива режими залагат на калории от сорта 1200-1400.А това си е глад за възрастен човек.Дори човек реално да не усеща глад, на такива калории клетките гладуват.А това не само не лекува, а още повече уврежда и без това болния метаболизъм.

При цялото ми уважение в режима на Любомир Иванов са заложени 1800 калории, при Румяна не съм ги смятала, защото както всички знаете не ми е приятна BlushПри Любо всичко ми е сметнато и записано в графи.

Когато спрях да пиша в темата за ВМ, не, че е някаква загуба за аудиторията, но там имах чувството, че само диабет, ЩЗ, хормони и т.н. се пише /говори.Имах чувството, че съм в здравния подфорум, а аз съм просто лакома и обожавам да прекалявам с вкусните храни.
Сега си контролирам храната, всяка сутрин съм в 6.30 в залата, цикъла ми идва на 28 ден без да разбирам, карам го по същия начин и смятам, че съм намерила верния път.
Любима съфорумка ми е Агент Провокатор-тази жена казва всичко точно и ясно по отношение и на спорт, и на храна.Ако някой някъде може да ме мотивира с нещо, това е тя.

# 77
  • София
На работа днес беше особено тройно критичен ден с елементи на истерясване, "дискусия" с нещо средно между стена и телевизор и пр. Поднесоха ми еклерова торта и ядох, желето отгоре цялото и малко кремче. Отвикнала съм от сладко и дори да исках, не можах повече. Като я видях тортата и си помислих колко близо би било до булимията, ако хапна, подъвча малко и го изплюя хаха. Не ми е тежко, не съм се подула, с една дума оцелях.

# 78
  • тук и там
Сиска,
Скрит текст:
Не знам кога Любо ти е правил режим и дали всъщност целта на режима ти  е била отслабване или мускули...Или пък може би е  бил съобразен със ежедневните ти тренировки,които са тежки..Не знам-ама излиза със 200 калории повече,а пък си със 10 килограма по-лека поне...Тоест-със теб е бил доста  по-ларж. Mr. Green
Защото моят е със 1650(в тренировъчни дни)  калории и 1600 в останалите.И  когато го прави бях 77 килограма..

Няма как да се сваля ,ако калориите,тоест енергията която постъпва от храна е повече от тази която се изразходва-независимо от диетата и режима.Няма как да сложиш във една туба която е със вместимост  6 литра, 10л ..ще прелее..Е,и с тялото така-само че то събира излишното под формата на мазнини и започваш да преливаш от сланини след известен период  от време просто.. . ВМНВХ,90 ДД.Папе, и т,н...-няма никакво значение според мен..Аз съм доказателството.-за преливането имам предвид.. Mr. Green

Последна редакция: вт, 06 мар 2018, 19:01 от Kaisia

# 79
  • София
И аз да се запиша на 6 страница, в почивка съм и два дни вече ми е лошо, защото преядох, а явно твърде много ми се е бил свил стомахът. Не, че съм яла много, но явно В ми бяха в повече и си задръстих тялото, сега почивам. Не съм огладнявала. Направих грешка, но ми се хапваха някои неща и сега страдам от лакомията. Grinning

Засега съм +2кг от края на диетата, но мисля, че 1кг лесно ще си замине като мине преяденото. В неделя се връщам обратно на някоя рестриктираща диета.

# 80
На работа днес беше особено тройно критичен ден с елементи на истерясване, "дискусия" с нещо средно между стена и телевизор и пр.

Eто до тук четох и изтръпнах. После прочетох за тортата и се сетих, че не сме яли торта днес в офиса Grinning Заради една среща не успях на фитнес да отида и ме е яд.

Момичета, какво мислите за просото? Взех си от "в чужбина" един веган био еко микс просо от еднорог. Така, де, мега модерна откъм етикет храна. В началото си мислих, че е някакъв овес, оказа се, че е просо. Ще си го ям, разбира се, ама се чудих имате ли опит? Гледам, че е без глутенова култура... Нямам спомен да е обсъждано.

# 81
така покрай просото да кажете и за овесените ядки и глутенаи защо Дези ги яде, има ли глутен, няма ли, Сиска колко често и тн

За отслабващите с торти или с по 3000 калории - моля, дръжте се възпитано и не драззззнете гладните Mr. Green
картинки 'умри, кучко' утте ще търся Simple Smile

# 82
Като човек, който прецака метаболизма си с диети отговорно заявявам, че с лишения и ограничения не се отслабва.

Ако не овладеете хормоните /инсулин и щитовидна са водещи за килцата според мен/ няма трайно подържане на добро телосложение.

# 83
  • Велико Търново
така покрай просото да кажете и за овесените ядки и глутенаи защо Дези ги яде, има ли глутен, няма ли, Сиска колко често и тн

За отслабващите с торти или с по 3000 калории - моля, дръжте се възпитано и не драззззнете гладните Mr. Green
картинки 'умри, кучко' утте ще търся Simple Smile

Добро утро!Само в темата за отслабване с 300 калории и торти няма да се запиша Mr. Green
Herzen, на здрав човек ни глутена, ни въглехидратите му пречат да отслабне, знаеш кое ни пречи, нали Mr. Green

Аз често закусвам с 60 грама овесени ядки+20 грама мазнина дали ще е от 25 грама орехи, или от 20 грама масло+една зелена ябълка.Тази закуска ме държи сита дълго време.
Днес ще се направя експеримент с протеинова закуска по Любо Иванов-200 грама извара++един грейпфрут Heart EyesИ ще пиша кое ме е държало повече сита.

Спорен ден, аз отивам на зала след малко и след това на работа.

# 84
Herzen, аз толерирам овесени ядки, да. Но има и такива, които не могат.
Май е имало нещо в пуешката кайма от Била, която ядох в събота. Трети ден ме тормозят червата. От овес никога нищо не ми е ставало.
Ям на закуска  по 60-70 грама с банан и стафиди в събота преди дългото тичане.

# 85
Блеки, правила съм си кюфтенца от просо и коприва и на мен лично ми допадат доста. Преди имах повече време и желание и правих много неща, за МП за бягане съм му правила "протеинови бонбони", с проверена извара от мандрата на село, с орехи и спанак във формата на бонбони да си ги носи в планината. Добре че ми напомни, за утре за празника, ще направя веган бургери от червен боб и царевица - станаха уникални. Но не зная как се смятат калориите на манджите? Да сметна грамажа на всичко в сурово състояние и после да премеря всеки бургер да видя колко грама е? Така ли става?

ТиЛи, Бийпс, преди време бяхте показвали едни хранителни дневници или нещо подобно беше, може ли пак линк или поне как се казват да ги потърся?

# 86
Да сметна грамажа на всичко в сурово състояние и после да премеря всеки бургер да видя колко грама е? Така ли става?

Не би следвало. 100 гр. суров боб не е равно на 100 гр. варен. Аз бих премерила в полуготово състояние продуктите, бих събрала калориите и после разделила на броя на бургерите.

Добро утро иначе. Дъвча една филия, маслини и извара. На обяд съм си взела пълнозърнеста паста с домати, лук и маслини. В другата кутийка имам салата от айсберг, прошуто и някакви други неща. Нося си и един банан. Довечера салата и 2 яйца.

Днес вече ще тренирам. Крака ще са. Минимално уреди, максимално свободни тежести.

Добавки: протеин, bcaa.

# 87
Вчера си размишлявах и аз....Ами истински наркотик са пакетираните въглехидрати. Около 2-3седмици спазвам балансиран към ВМ НВХ, всичко добре, корема се поприбра, 2 кг си заминаха.  После всичко започна с един течен шоколад минала седмица по време на цикъл. На другия ден имаше още и ядох пак и понеже вече бях яла реших че деня го пиша дъждовен.  И вече седмица не мога да спра да се тъпча с въглехидрати. Казвам си "само днес последно" и така всеки ден. Чувствам се баш като зависима. Днес вече няма нищо в хладилника и по шкафовете, доядох вчера всичко,  а днес няма да купувам. Точка!
Двата килограма се върнаха естествено .  Трябва си дълго време истински рестрикции пък като "порасна" достатъчно в режима тогава може и да си взема нещо вредно без да знам че това ще доведе след себе си седмици тъпчене.

# 88
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Мери се всичко сурово...

200 грама боб+ 100 грама морков + 100 чушка + 2 суп. лъж олио
666+ 41 + 26 + 350 = 1083 калории за 3 литра супа ...
това са 30 по 100 мл.= 36 калории на 100 мл
3 по 36 =  108 калории средно за 300 грама супа

мисля... ако бъркам, поправете ме

ако слагаш брашно или много мазнина си ги мериш и смяташ

# 89
Добро утро!
Скрит текст:
Аз вкъщи имам мъж и дете, които нямат проблем с ВГХ, с шоколади и т.н., така че си има - и шоколад, и бонбони. Вафли, чипсове, снаксове не купуваме. Но пък правя домашни питки. Мъжът ми хава по малко хляб, детето също и затова правя. Споделяла съм любовта си към тестото, а аромата на прясно изпечен хляб е чудесен, ама само си го душа, толкова. Е, това не ме е направило фиданка, ама това е положението. Воля си трябва при диагноза лакомия. Хормоните си ги следя редовно, добре са си, не са ми те виновни.

Общи условия

Активация на акаунт