Дневникът- тема 89 - Да отслабнем всички заедно!

• 61 218
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Блеки, Роузи
те са в полуготово състояние - бобът и царевицата са от консерва, на която пише макросите. Аз по-скоро мислех, Блеки, да събера всичко в купа, мерейки калориите, после бургерите да измеря преди да изпека, ама пак се променят грамажите. Не зная, малко се затруднявам. Като най-възможно ми се вижда точно това, да изчисля общата смес, после оформяйки бургери да премеря колко грама е всеки и да разделя на общото количество. Малко съм смотана в тия сметки Simple Smile

Гери, ами то си е наркотик. С Амур преди доста време си бяхме дискутирали в темата на кои центрове в мозъка влияят различните добавки в пакетираните (и не само храни). Има интересни изследвания по въпроса. Аз този месец нямах желание за сладко, цикъла дойде, отива си вече и не купих. Само в деня преди да ми дойде бях на сладкарница с приятелка, поръчах сурова торта със шоколад едно парче (150 гр) и изядох половината, но го броя като хранене, понеже беше след тренировка и не бях яла. Няколко пъти обикалях рафтовете за сладки неща, исках да си купя, не защото ми се ядеше, а защото "ами нали съм в ПМС, ами нали съм в цикъл - може малко". Обаче нали постя, нищо не ми харесваше или ако ми харесваше, не исках да давам 5-8 лв за шоколад. И така си и останах. Няколко дни с майка ядохме един 70% линд и толкова. Ако се въздържиш да купиш, става по-лесно с времето. Не, че заслабнах от липсата на шоколадче де хахаха аз от нищо не заслабвам Grinning

# 91
Да, любовта към захарта си е наркотик.Захарта влияе на същите центрове в мозъка, както алкохола, наркотиците....и причинява съвсем реална замисимост.Затова, за зависимите-пълен игнор.За съжаление, друг начин няма.
Също като при алкохолиците:"Без едно мога, с едно не мога!".

Скрит текст:
Не съм съгласна, че фитнес гурутата залагат на глад!
Скрит текст:
Просто при тях за основа се взимат изчислените индивидуални макронутриенти и често храните и комбинациите им, които вкарват в режимите си, не са от най- вкусните. Разбира се, за да се събуди заспал метаболизъм Е необходима калорийна рестрикция.  Peace Защото често просто не си даваме сметка колко много енергия във вид на храна поемаме през деня, седейки на дивана. Режимите на Румяна пък /които аз имам поне/ въобще никога не са ми докарвали чувство на глад, напротив- често не мога да си изям заложените количества и именно това е спънката. На Страхил Иванов- също. Преди няколко поста именно това коментирах- че последният режим от Румяна ми идва прекалено кулинарен и гурме.
Неслучайно има режими за редуциране, качване и задържане на тегло.  Peace И резултат няма как да се види, ако не знаем кога и с какво се храним. Друг въпрос е, доколко човек ще се хване да си мери всеки продукт,  преди да го скрие на едно по- добро място. Наложено е мнението, че не е особен фън, още повече пък в началото и ако като бонус са ти надули ушите с това колко е досадно.  Laughing Реално- не е, свиква се бързо и окото привиква само да определя грамажите. Но е нужна дисциплина и реална преценка. Затова и често режимите на гурутата не сработват- хората често набързо се отказват, по различни причини. Или искат прекалено бърз резултат, или получените режими се разминават с очакваното от тях, или не могат уж да се лишат от нещо, ама и от друго, пък и от трето. И решават да си карат с разпространените в нета диети. Където пак се опира до индивидуалността на всеки един организъм и метаболизъм. Ето, на едни 90 ДД диета им действа напраУ вълшебно, други пък качват от нея. Едни имат страхотни редултати от "Луната", други- никакви. И така още много подобни примери с диети, извинявам се- режими.  Wink Защото докато диетата не ти е станала начин на живот, докато все я мислиш и се съобразяваш това става ли или не става за ядене- все си е диета и още не е еволюирала в "лайфстайл".   Simple Smile
А конкретно за ВМ хранене и отричането на калорийната теория, така разпространена в тези среди- учудващо, но около мен все повече хора, които се кълняха в този "начин на живот" и безсмислеността на дефиницията за калории, средно между 4 и 6 години по- късно минаха към балансирано хранене, без крайности и да, броят калории и изчисляват макронутриенти. А формата, в която са е по- блестяща от най- добрата им "мазна" такава.
И въобще крайни и вездесъщи обобщения от типа на "Прави се ето така, а не инак" на мен лично са ми крайно неприятни.
Реално режим изготвен от някой, не съм виждала.Съдя от споделеното ....масово такива режими залагат на калории от сорта 1200-1400.А това си е глад за възрастен човек.Дори човек реално да не усеща глад, на такива калории клетките гладуват.А това не само не лекува, а още повече уврежда и без това болния метаболизъм.

При цялото ми уважение в режима на Любомир Иванов са заложени 1800 калории, при Румяна не съм ги смятала, защото както всички знаете не ми е приятна BlushПри Любо всичко ми е сметнато и записано в графи.

Скрит текст:
Когато спрях да пиша в темата за ВМ, не, че е някаква загуба за аудиторията, но там имах чувството, че само диабет, ЩЗ, хормони и т.н. се пише /говори.Имах чувството, че съм в здравния подфорум, а аз съм просто лакома и обожавам да прекалявам с вкусните храни.
Сега си контролирам храната, всяка сутрин съм в 6.30 в залата, цикъла ми идва на 28 ден без да разбирам, карам го по същия начин и смятам, че съм намерила верния път.
Любима съфорумка ми е Агент Провокатор-тази жена казва всичко точно и ясно по отношение и на спорт, и на храна.Ако някой някъде може да ме мотивира с нещо, това е тя.
Възможно е, аз затова уточних, че не съм виждала "на живо" режим, пиша само по споделено в разни теми.
Скрит текст:
Относно  ВМТема и обсъжданите теми там, ами нормално е да се пише за диабет, ЩЖ, хормони....защото, първо ВМХ е основно оздравителен режим на хранене, който дава нужното на тялото и му помага да се справи с разни болежки и болести.И второ, всеки с наднормено тегло, дори "добито" с лакомия, води до болести.А и самата лакомия е провокирана от някакво нарушение в нормалната работа на тялото.Един здрав човек обикновено не страда от лакомия, а яде, докато се нахрани.За да изпитва някой перманентен глад и желание да овършава всичко вкусно, мернало се пред очите му, значи има някакъв проблем.
Аз се ориентирах към ВМХ именно заради здравословните ползи.Като тайно се надявах да помогне и за кг, да не се налага да контролирам храната като грамаж, като калории....исках тялото ми само да се контролира и да се върне към нормален режим на работа, без да се налага аз да го контролирам.Предпочетох организма ми сам да осъществява контрол над теглото си, над работата на органи и системи.
Аз съм мързелива, досадно ми е всякакво смятане, мерене, следене и броене.И щом се "отвори" начин да си спестя това, аз го "грабнах" с всичка сила.Доверих се на режима, засега напълно задоволително.
Като започвах, виждайки, че кг се топят, си казвах, че бих била доволна, ако падна до към 70 кг.После, падайки под тях, си казах, че ще съм доволна и на 65.Сега, виждайки 63, направо "подскачам" от радост.
Няма как да не съм доволна от начина си на хранене, предвид, че не се и замислям какво ям вече, колко ям, кога ям, а тялото ми работи повече от добре.
Вчера, оказа се, съм имала имен ден.Снощи си пийнах едно уиски, салатка, пилешки дробчета, тортия с тиквички, люти чушки, и ...2/3 шоколад.Вярно, 75% какао, ама е 2/3 шоколад.Днес извадих кантара да видя какви ги сътворих, ами, оказа се, никакви, показанието е същото като преди няколко дни.

# 92
  • Бургас
Вчера следобед висяхме при докторката. Докато се приберем, да се оправим, да направя вечеря и стана късно. Прегладнях и после изядох света. Направо се отвратих от себе си. Че и сладкиш имаше, домашен, с брашно, захар, мани. Тва верно е като наркотик. Но проблемът е за мен основно е, че го има в хладилника. Ако нямаше, щях да се спра. Да изяждат моите всичко днес, че да дишам спокойно.
Овесени ядки обичам аз. Близо година не бях близвала, но вече съм решила да ги включа като следобедна закуска. С кисело мляко и червени боровинки. Имам спомен да съм чела, че не трябва с мляко да се смесват, но не помня защо.
Днес съм мааалко по-добре. Поне гърлото не ме боли. Имам МТ от вчера, още се чудя да тренирам ли днес, сутринта или следобед ....

# 93
Гледах едно предаване. Беъглутеновите профукти са добре само за хора, които имат проблеми с глутена.

# 94
  • София
Танче, баш преди канта ли намери бе? Simple Smile
Аз вчера ядох много малко, но тази сутрин започнах ударно, носейки две кюфтета в ръка вместо кафе на път за детската градина Simple Smile

# 95
Гледах едно предаване. Беъглутеновите профукти са добре само за хора, които имат проблеми с глутена.
Най-после да прочета, че някой е на моето мнение. Честно казано омръзна ми да чета не яжте това или онова, защото съдържа глутен. Ами какво като съдържа глутен? За здрав човек, без проблеми с храносмилателната система не е никакъв проблем да се храни с глутеносъдържащи храни. Има няма и се появи някаква нова мода - преди бяха суперхраните, сега глутена, утре не знам какво ново ще измислят.

# 96
А, измислиха го вече - не яжте млечни. И аз много пъти съм казвала, че за мен здрав човек не трябва да се отказва от никоя група храни.

# 97
  • София, България
Съгласна съм с вас, дами! Глутенът е проблем за тези, които имат непоносимости към него.
За мен истината се крие в това да не се консумират именно тези преработени храни с добавени захари и прочие. Всички пакетирани глупости, които са пълни с Е-та. Всичко, което е различно за мен от зеленчук, плод, месо, животински продукт, мазнина  -  не трябва да има място в нашия дом. Но аз лично не съм света вода ненапита и няма как да не посегна към някой по-вреден джънк просто, за да си поглезя вкусовите рецептори. Онзи ден си купих замразени пилешки панирани бургери - 2бр, както и питка за бургер... хапнах си доволно, но знам, че не беше много правилно да купувам замразено, панирано, че и подсладени питчици..., но след почивката в чужбина, където си позволих малко по-неразумно хранене - ми трябва малко повече време, за да вляза в релси. Днес не съм яла още, размразявам риба от фризера и мисля това да ми е яденето и лека-полека да се стягам. Относно спорт все си говоря и все нищо не правя. Не знам как да се мотивирам. Това ми е препъни-камъка.

# 98
  • София
Моята приятелка Крисмъс Абът е бременна. Ще я следя, определено ми е интересно дали ще тренира, как ще се храни и дали ще се превърне в глиган с анцуг. Най-много да ни цъфне в темата след година.
https://www.instagram.com/christmasabbott/?hl=bg

# 99
Точно, Амурче. По добре без едно щото после с едно не минавам.  Тоест за себе си стигам до заключението че когато много ми се дояде нещо такова е по добре да устоя, принципно съм за това на човек като му се дояде нещо да си ги позволи,  не мисля че един Сникърс ще докара +5кг примерно, върпоса при мен е че не мога да остана със Сникърса, разяжда ме много, просто неконтролируемо. Мечтая си за момента в които ще изям един Сникърс и ще си продължа по план с нормалното хранене. 
Много голям мрънкалник съм, как ме търпите Simple Smile)))

Днес пих един чай, захващам тренировка с новите гирички фук фук Stuck Out Tongue Winking Eye После ще мисля храната. Малкия отново е в нас с хрема, така че трябва и за него да сготвя.

# 100
Привет, Дами!!!
Аз идвам при вас 900 гр по- лека от вчера. Т.е. от началото на седмицата, след като реших да закусвам, да имам 3 основни хранения, един снак и въглехидратно зареждане след тренировка- тялото ми се отблагодарява с 1.5 кг. И не е само вода.  Peace Нея я източих отдавна.  Simple Smile Дали пък не ми идва да запея Одата на Радостта? Мерки ще си взема евентуално утре- ако не забравя. Но по дрехите определено вече усещам разликата.  Blush Да, само два дни лека корекция в начина на хранене, знам. Но при мен винаги е така- напипам ли правилната формула, завърти ли се колелото веднъж- нещата потръгват. Затова и съм толкова уверена. От дълго време каквото и да правех- резултатите бяха от минимални до никакви. А сега- хем с брутална МТ, хем пред цикъл, хем кеф.  Flutter
Сиска, тази закуска по Любо с извара с грейпфрут още предизвиква сълзи в очите ми. Хем често заменях грейпфрута с ананас, но тогава все още не ядях никаква извара. И му го бях написала!
Относно алергиите и непоносимостите- наистина станаха много модерни напоследък. И здрави хора си измислят какво ли не само и само да са в крак с тенденциите.  Tired "От ума си пати" и спирам дотам.  Laughing
Аз съм писала, че спокойно мога десетилетия да вирея без сладолед, вафли, бисквити... Не обичам и не ям /преди не беше така, просто с годините се излекувах от тази зависимост/. Даже миналата седмица в един ресторант, ей така, от любопитство поисках да разгледам менюто с десертите- на децата буквално им увиснаха ченетата и само синковеца успя да изкоментира: "Мама разглежда десертите???"  Shocked
Не мога да наложа вкусовите си предпочитания на останалите членове на фемилито. Пък и не намирам за нужно. В нас има от всичко, от някои неща- повече, отколкото е необходимо. Домашните понякога си взимат и се кефят на това, което хапват. Друг път с дни въпросните шкафове не се отварят дори. При децата мисля, че сравнително успешно възпитахме чувство за мярка и контрол. Отделно, наясно съм, че в нас мога и да наложа тотално ембарго дори на питейната вода, но като отидат на училище или на гости- ще наваксат не петорно, а стократно. Защо, кому е нужно- не виждам логика. Забраненият плод си е най- сладък. Дори на тях отдавна им прави впечатление поведението и навиците на деца, държани на къс повод вкъщи откъм храна и "лакомства", и как се преобразяват и стават като хищници в момента, в който останат без родителски контрол в близост до кутия с бонбони /примерно/. Щерката още помни- имаше една съученичка в първи клас, чиито родители бяха вегани. Досега с отвращение разказва как въпросното дете при първа възможност в училище си купувало по няколко кашкавалки, поливало ги обилно с майонеза и ги хапвала за минимум време.
Дух, дневниците бяха подобни- https://www.hobbycraft.co.uk/first-edition-health-planner/628341-1002

# 101
  • София
Поздравления, Тили! Аз те питах завоалирано, ти ми отговори още по-завоалирано Simple Smile Дай в прав текст и предосмомартенски - колко кила си Disappointed Relieved?
Аз от детето веднъж чух "благодаря, не искам, днес вече хапнах шоколад и ми е достатъчно"; друг път ме пита дали може да си вземе Помбер от позната майка, която му предложила и смятам че сме положили основите.

# 102
Мислила съм си за тия шкафове домашни със сладости....у дома никога не е имало.И мисля, че не би трябвало изобщо да съществуват.
Като бях дете, у дома никога не е имало постоянно сладки неща.1-2 пъти в месеца мама правеше кекс/курабийки, торти по поводи/празници.През останалото време си купувах по нещо сладко, като изляза с приятелки насам-натам, или с нашите някъде....Това перманентно и постоянно ядене на сладко се започна, когато "дойде демокрацията", а заедно с нея и всички боклуци на запада...."Я да опитам това, я да вкуся онова...!" и лавината тръгва.А яденето на подобни изкушения би трябвало да бъде по изключение, именно когато сме някъде навън, на купон, на РЗ, по празници, а не ежедневно.
И лично за мен, нямат място в дома ми.В къщи се яде само нормална, естествена храна, а "захар" -само по повод или навън.
Така децата свикват, че яденето на боклуци не е ежедневно, у дома, пред компа или пред тв, а САМО навън, което не е всеки ден.Училището не е "навън", то влиза в "домашната" храна.
С големия си син естествено, не успях в тази насока...но малкия се поддаде чудесно на тази "дресировка".Вече е на почти 22, а и досега предпочита да пие основно вода и да изяде един плод пред торта/вафла/друго.

# 103
  • София
Да, аз онзи ден си мислех, че дебелеем и от свръхпредлагане, свръхпотребление и купуване на изгъзици. Едно време храната е била истинска, готвена и рядко полуфабрикатна. Предлагането съответно беше минимално (още помня как висях на опашките с купони и как за нова година спретвахме семейната фабрика за руска салата). Сега една яде нисковъглехидратни хлябове, друга месо от жито, трета пие протеини..Не че са лоши храни, но предлагането и покрай тях е огромно просто.

# 104
Не само, че е огромно, а е и адски скъпо. Маркетинговите трикове вече стигат тотални дебилни висоти, като "чипс без глутен" за 4 лв, 100 гр. Защото разбираш ли, до сега чипса е бил пълен с глутен.
Колкото до глутена, аз нямам категорично мнение и не съм сигурна, че вреди само на хора с проблеми, но ще си запазя съмненията за себе си. Иначе ям де, не е като да съм изключила хляба Simple Smile
Иначе житното месо не е нещо ново, повечето всъщност "супер" храни са си традиционни за някакви култури и географски ширини, но за нашия пазар е ново. Честно казано не съм им фен, нито на тофу то, нито на темпето и сайтана, ама то пък и само на боб и грах не става. Като свършат постите по-често ще имам риба, яйца и извара.

Общи условия

Активация на акаунт