На море в Гърция 2018

• 115 068
  • 775
  •   1
Отговори
# 510
Цитат на: salex_n2 link=topic=1023542.msg36675320#msg36675320 date=1525434849

[/quote
За Лефкими, не е необходио според мен да купувате билети предварително - няма бог знае какъв наплив. Погледнете района на Санта Барбара, ако търсите спокойствие или пък района на Агиос Георгиос. На север в района Паеокастрица е прекалено населено, поне за нас. Хубавите плажове са от западната част на острова.

Да но ни привлича това, че са по евтини билетите ако ги купиш онлайн. А някъде има отстъпка ако си резервираш и връщането.

# 511
  • Пловдив
Li_Monka, Сайтът, който си посочила, е официалният сайт на фериботната компания, така че няма нищо страшно да резервираш онлайн през тях. Ние през същия сайт си взехме билетите. Мисля, че имаше възможност за предварително закупуване на билети не повече от 1 месец преди пътуването. Но истина е и, че като отидеш на пристанището в Игуменица, няма наплив и спокойно може да си вземеш билети и от там .

Ние бяхме точно в селцето на плажа Санта Барбара, селцето си е баш село - няма нищо интересно там, но пък плажа беше ок, не е нещо WOW.

Ако трябва да бъда честна, малко съжалих, че резервирах хотел толкова на юг, тъй като всеки ден ни се налагаше да пътуваме доста до хубавите плажове. Rolling Eyes

Градче, което ни хареса страшно много беше Kassiopi на северния бряг.
Още един плаж, който ни хареса - Afionas ( На пътя между Сидари и Палеокастрица )

Плаж Сидари е пълен комерс, плажът е широк, но откъм вода и пясък е като в БГ ( поне според мен), но пък цената на храната беше най-ниска именно там.

Не пропускайте и да разгледате столицата Керкира - много е красива, наистина Simple Smile

Може да прочетеш пътеписа ми за Корфу в блога от подписа ми - там съм описала всичко - плажовете, през които минахме, препоръки и лични впечатления

Последна редакция: пт, 04 май 2018, 17:20 от saved_

# 512
Li_Monka, Сайтът, който си посочила, е официалният сайт на фериботната компания, така че няма нищо страшно да резервираш онлайн през тях. Ние през същия сайт си взехме билетите. Мисля, че имаше възможност за предварително закупуване на билети не повече от 1 месец преди пътуването. Но истина е и, че като отидеш на пристанището в Игуменица, няма наплив и спокойно може да си вземеш билети и от там .

Ние бяхме точно в селцето на плажа Санта Барбара, селцето си е баш село - няма нищо интересно там, но пък плажа беше ок, не е нещо WOW.

Ако трябва да бъда честна, малко съжалих, че резервирах хотел толкова на юг, тъй като всеки ден ни се налагаше да пътуваме доста до хубавите плажове. Rolling Eyes

Градче, което ни хареса страшно много беше Kassiopi на северния бряг.
Още един плаж, който ни хареса - Afionas ( На пътя между Сидари и Палеокастрица )

Плаж Сидари е пълен комерс, плажът е широк, но откъм вода и пясък е като в БГ ( поне според мен), но пък цената на храната беше най-ниска именно там.

Много ти благодаря за изчерпателния отговор. Почивните дни ще се разгледаме и ще запазваме.
Не пропускайте и да разгледате столицата Керкира - много е красива, наистина Simple Smile

Много ти благодаря за изчерпателния отговор. Почивните дни ще се разгледаме и ще запазваме.

# 513
Извинете ме, но намирам много оскъдни мнения за нощувка в Уранополи.Става въпрос за уикенд и две нощувки на две семейства.Ще съм благодарна на всякакви препоръки и мнения за хотелчета и места за нощувка (без къмпинг).пак се извинявам ако е писано, но аз не съм намерила.Хотелът, който са намерили и, в който отсядат всеки път, е 55 евро тройна стая, без закуска.Та питането ми е дали бихме могли да намерим нещо по-добро на тази цена или това е ок?

Кога ще ходите?
На мен 55евро ми звучи ОК като цена. Защо не погледнете в букинг за справка?
Ние сме ходили в Акти и бях много доволна, но е над тази сума.

# 514
  • София
Момичета, нали за Наксос не е супер необходима кола? Ако все пак изникне нужда от такава има ли от къде да наемем рентакар?

# 515
Момичета, нали за Наксос не е супер необходима кола? Ако все пак изникне нужда от такава има ли от къде да наемем рентакар?
Има как да няма Гръцки и всички останали http://www.naxosmycar.gr/index.php?controller=pjInstaller&ac … ep1&install=1

# 516
Извинете ме, но намирам много оскъдни мнения за нощувка в Уранополи.Става въпрос за уикенд и две нощувки на две семейства.Ще съм благодарна на всякакви препоръки и мнения за хотелчета и места за нощувка (без къмпинг).пак се извинявам ако е писано, но аз не съм намерила.Хотелът, който са намерили и, в който отсядат всеки път, е 55 евро тройна стая, без закуска.Та питането ми е дали бихме могли да намерим нещо по-добро на тази цена или това е ок?

Кога ще ходите?
На мен 55евро ми звучи ОК като цена. Защо не погледнете в букинг за справка?
Ние сме ходили в Акти и бях много доволна, но е над тази сума.
Благодаря! още се уточняваме за пътуването..

# 517
Някой сблъсквал ли се е с такъв казус... Вчера направихме резервация за Тасос, с опция за безплатно анулиране до края на май. Днес обаче получаваме писмо от собствениците, които ни подканят да платим 30% депозит. Чудя се, да пишем на букинг ли?

# 518
Някой сблъсквал ли се е с такъв казус... Вчера направихме резервация за Тасос, с опция за безплантно анулиране до края на май. Днес обаче получаваме писмо от собствениците, които ни подканят да платим 30% депозит. Чудя се, да пишем на букинг ли?
Малко по-назад някой беше описал същото. За да резервираш плащаш депозита,  а ако се откажеш до посочената дата ще ти го върнат. Прегледайте темата.

# 519
  • София
Някой сблъсквал ли се е с такъв казус... Вчера направихме резервация за Тасос, с опция за безплатно анулиране до края на май. Днес обаче получаваме писмо от собствениците, които ни подканят да платим 30% депозит. Чудя се, да пишем на букинг ли?
Прегледахте ли си внимателно условията на резервацията в букинг? Има такива резервации, с опция за безплатно анулиране, но пише,че ще ви бъде поискан депозит.

# 520
Благодаря ви, може и да сме пропуснали тази информация, сега ще видим по-подробно.

П.С Много мразя да питам нещо, на което вече е отговаряно, но каква беше вероятността точно подобен казус да е бистрен преди няколко страници.... Grin

Върнах се и намерих питането... Подозирам, че ще става все по-масова практика... Уж безплатно анулиране, ама като си превел вече една част от парите, ще се замислиш дали да се откажеш резервацията после Wink Намирам го за доста долно и противоречащо на условието "БЕЗПЛАТНО анулиране", защото пък четох и че таксите за връщане на сумата се начислява на клиента. Значи все пак, безплатното анулиране не излиза толкова безплатно, а включва два превода - един път КЪМ домакините, и втори пък ОТ домакините...

Ако аз бях на тяхно място, в никакъв случай не бих искала пари предварително при този наплив на туристи. За първи път ми се случва да правим резервация толкова рано - и са останали само скъпи нощувки - от 70евро нагоре.  А минали години сме си правили резервацията две-три седмици преди почивката....

Чудя се дали да не се ориентираме по на юг.... Тия на север ме взеха да ме дразнят

# 521
  • София
Има го из цяла Гърция този вариант на резервация. Когато търсите хотел в букинг, обърнете внимание, че на някои пише - не е необходимо предплащане- и изберете от тях, ако не искате да плащате капаро. Друг е въпросът, че трябва да видите и кой е момента за плащане на капаро, защото и там има варианти - на някои пише - веднага след резервация, на други- че може да бъде поискано след изтичане на безплатното анулиране. Така че трябва да се чете внимателно.

# 522
За първи път ни се случва такова нещо, а не е като да не сме правили резервации с booking, освен в Гърция, и в други европейски държави. Явно се опитват да заобиколят леко това с безплатното анулиране, защото не им стиска да пишат, че веднъж резервирано, пари не връщат... Дребни номерца Simple Smile Решихме да нулираме резервацията и ще дебнем други оферти. И да, оттук нататък със сигурност ще четем по-внимателно и резервации с такива условия категорично няма да приемаме

# 523
Тази година е масова практика. При мен един направо си дръпна сума седмица след резервацията, не бях дочела хубаво условията.

# 524
Мишелин, не са толкова дребни номерца, който е коректен според условията за безплатна анулация често увисва после с по някоя резервация. Не виждам лошо щом до края на май ви е срока да ви попитат по това време. Ето вие сте я анулирали, но може би са стояли заети два месеца за вас датите и сега се освобождават, когато вече голяма част от хората са се ориентирали. Те точно това са искали да видят като са ви потърсили. За мен капарото означава, че показваш сериозност към конкретна резервация, иначе всички знаем за букнати 10 места и накрая анулирани всички.
Превод от Гърция до Бг не е толкова безумно скъп, колкото от нашите банки, ако ползвате банков превод. TransferWise е най-добрия начин и благодаря, че от тази тема разбрах за него Wink

Общи условия

Активация на акаунт