Перилни препарати и омекотители – 52

• 81 600
  • 726
  •   1
Отговори
# 255
Опаковката е същата. Разликата е, че на новата отпред в долния десен ъгъл има едно кръгче, като прозорче, с нарисуван в него прах.
Никога не препълвам пералнята,защото искам да виждам че дрехите плуват във вода..........
А съобразяваш ли дозата перилен препарат с количеството дрехи?
Не е нужно това да ги виждаш, че плуват. Това, че не виждаш водата, да не те притеснява. Слагай си нормално количество дрехи, но да можеш да си пъхнеш ръката отгоре. Твърде малко дрехи също може да се отразят на качеството на изпиране, защото не могат хубаво да циркулират и да се трият една в друга. Същото е и ако сложиш прекалено много – пак не могат да циркулират.
Най-добрият вариант е да зареждаш пералнята с пълния ѝ капацитет и да ползваш пълна програма. Така се използват оптимално електричеството и водата, а дрехите се изпират по-качествено.

Последна редакция: чт, 22 мар 2018, 12:26 от Guess Who

# 256
Прахът за бяло вече е наличен в австрийския сайт. Там няма подробен състав. Така изглежда. По "jetzt neu" ще го познаеш, че е нов.

# 257
Гус
Цитат
А съобразяваш ли дозата перилен препарат с количеството дрехи?
Честно казано до сега НЕ!!!
Но вече меря в кутйката,и слагам колкото пише на опаковката!
ДА,винаги гледам да остава мясясто отгоре върху дрехите,никога не препълвам,но има случаи когато са по-малко!
Това което казваш за пълната програма,значи ли че не е добре да използвам програма Дейли Експрес?!

# 258
Толкова кратки програми са за наистина много слабо замърсени дрехи и то трябва да се слага много малко количество. Не знам твоята програма колко е дълга, но реално колко е прането, колко е плакненето, колко е центрофугата? Перилният препарат изобщо успява ли да свърши някаква работа за толкова кратко време?

# 259
Мда,60 градуа-600 оборота,58 мин.
Не знам кое колко е,но ще засеча...
Гес,наистина си много добра в тези неща...досега никога не се бях замисляла за това!Респект!

# 260
  • Варна
Персилът за цветно не се справи със зацапано долно бельо на баткото, дори и след като ги бях търкала и киснала за една нощ в топла вода с персил.
А защо с Персил за цветно? Трябваше и него да изпереш със Сензитива и всичко щеше да е ок. Нали бельото перем с прах за бяло? Simple Smile

Гледам в dm нов Первол са пуснали, в червена опаковка, с обновяващ ефект върху цветовете и тъканите. Мнения за него?

Защото са любими боксерки на сина ми. Бели са, но със светло и тъмно сини акули, които се притеснявам да не избелеят. Пера ги със светли дрехи с прах за цветно. И докато пиша ми хрумва, че може би не сортирам правилно. За това моля за съвет дали трябва да променя нещо:
-чисто бели дрехи, спално бельо, хавлии- на 60 градуса с прах за бяло
-светли и цветни- с прах за цветно, на 40 градуса.
-черни, тъмно сини и червени- с течен первол за черно ( не знам дали пере добре, обаче съм влюбена в аромата от години и не ми втръсва), на 40 градуса.
-всички бебешки- с прах за бяло на 60 градуса.

Рядко пера цветно на 60 градуса, кратката също рядко ползвам.
Благодаря за търпението да ме изчетете до край!

# 261
  • София
Щом са бели боксерките, неизбежно ще посивеят от пране с прах за цветно. Може да ги пробваш веднъж с прах за бяло и да видиш дали ще изсветлеят. Едва ли ще е фрапиращо.
За другите въпроси не мога да дам компетентен отговор, струва ми се ок, аз лично бих прала светлите дрехи с прах за бяло.

# 262
Любими гащи ми е малко странно, ама, като гледам, става въпрос за 6-годишно дете. Може да съм скучна, но за мен бельото на първо място трябва да е 100% памучно и да държи пране при високи температури, защото е в контакт с неособено чисти части на тялото. Явно така съм го предала на цялото си семейство, че понякога синовете ми се оплакват, че не могат да си намерят свестни гащи: все били някакви цветни, с ликра, трябвало да се перат на 30 градуса. Laughing Единият ми син си купува такива от САЩ, защото тук нищо не харесва.

# 263
  • София
Мда, 100 % памук е много трудно да се намери бельо, а ако да, то е някакво грозно и демоде, а като се изпере, се разкривява.
У дома сме памук и еластан, пера всичко на 60 градуса, което изтрае, изтрае. После се купува ново...

# 264
...разкривява се, ама като се обуе после, и се опъва и оправя....Simple Smile

Аз нямам затруднения да намеря памучни бикини, прилично изглеждащи...

# 265
Като сте каза ли синя кутия,ето Heart Eyes

Този ли е,или друг да търся...Grinning

# 266
Този, този.

# 267
  • Варна
Боксерките са 95% памук, другото е спандекс, което е на колана. Да, той често си харесва нещо и иска да го носи всеки ден. Вече ще ги пера с прах за бяло, благодаря за съвета.

# 268
Тогава пък акулите ще избледнеят, но докато това се случи, гащите ще му омалеят.

# 269
Ще са бели акули Joy

Общи условия

Активация на акаунт