Перилни препарати и омекотители – 52

• 81 459
  • 726
  •   1
Отговори
# 540
Моля за съвет, чудя се с какво да изпера едни стари, жълти петна под мишниците на една тениска от лен, затова и не се облича, но пък ми е много удобна. Те са или от пот, или от парфюми, или и от двете заедно. На други блузи не ми се е случвало. Явно има значение материята. Вие какво ползвате за такива упорити петна,
Имах такива петна на бяла памучна блуза. Като я изпрах 1-2 пъти със стария Денкмит за бяло на 60 градуса и изчезнаха петната. Peace

# 541
На 1 стр също има инфо как да се третират такива петна.

# 542
  • София
Аз пера петната от пот под мишниците с Ариел за бяло + спрей за петна от Лидъл, от първия път изчезват. Програма на 60 градуса.

# 543
Знаете ли дали може да стане някакъв проблем ако ползвам капсули в комбинирана пералня и сушилня? Засега пера само с прах или течен, но имам доста капсули за доизползване и се чудя да не взема да повредят нещо новия уред

Аз също имам комбинирана пералня със сушилня (Hotpoint Ariston), пера с всякакви препарати, включително и капсули и никога не съм имала проблем с пералнята, нито откъм изпиране, нито откъм разтваряне. Така че пери смело, не виждам причина да ти повредят уреда.

А капсулите Ariel 3in1 pods са ми любими- единствено те оставят траен аромат на прането ми, дори неутрализират омекотителя.

# 544
  • Велико Търново
Благодаря, mondeo! Започвам да си изразходвам и капсулите Simple Smile
3 в1 Ариел наистина са хубави,да!

# 545
  • Бургас
Да попитам вносните перилни препарати как ги дозирате, предварително притегляте  ли какво количество прах да сложите в пералнята, има ли значение твърдостта на водата.....

# 546
Да попитам вносните перилни препарати как ги дозирате, предварително притегляте  ли какво количество прах да сложите в пералнята, има ли значение твърдостта на водата.....

Какво значение има дали препарата е вносен? На опаковката си има легенда колко препрат да се използва в зависимост от степента на замърсяването и твърдостта на водата Simple Smile

# 547
Намерих това преди малко,за нашия град отговаря :

# 548
  • София
На опаковката/тубата/кутията пише дозировката. Някои са с мерителни чаши /течните/.

# 549
  • оттам, откъдето започва България
Намерих това преди малко,за нашия град отговаря :

Иска ми се да вярвам на тази карта, но действителността при нас е различна. Всяка капка вода, останала незабърсана, неизплакната, или както щете да го наречем, си остава бяла следа.
Как да повярвам, че водата ни е средна твърдост.
Не ми се мисли какво е при твърдата вода.

Честно казано при пране аз дозирам като за твърда вода, независимо че за района ни я дават средна твърдост.

# 550
Аз съм проверявала в сайта на нашето ВИК...даже там дават различна твърдост за разл.квартали.
Зависи явно от кой язовир идва водата.

Тази карта е някаква усреднена откъм стойности може би.
Но и аз вярвам на батериите на мивките...бели стават. Значи-твърдо ни е твърда водата ☺

# 551
  • оттам, откъдето започва България
Лошото при нас е, че не само е твърда, но е и мръсна. /идва от яз. "Тича" и нямаме пречиствателна станция/ Sad

# 552
В ДМ или Лили има ли дезинфектант за пране ?

# 553
Би трябвало да има. И в Кауфланд знам, че има Импресан.

# 554
Благодаря,Тета.

А за картата не знам ,просто я постнах.
При нас отговаря засега.

Общи условия

Активация на акаунт