Перилни препарати и омекотители – 52

• 81 392
  • 726
  •   1
Отговори
# 630
  • Ловеч
Пера ги в пералнята с прах за цветно или бяло в завизимост от цвета и после ги суша в сушилнята с топки. Излизат си идеални.

# 631
  • София
Топките са необходими при сушене, не при пране. Задължително е сушене след изпиране, иначе пухът остава на места на топка, на места никакъв го няма.

# 632
  • Велико Търново
Благодаря ви! Днес ще търся топки за пране по левчетата.

# 633
Благодаря ви! Днес ще търся топки за пране по левчетата.
Ето това открих:
https://www.woman.bg/za-doma/kak-se-buhva-puheno-yake-sled-prane.28375.html

# 634
  • Пловдив
А този гел Persil Color дали изпира толкова добре, колкото праха? Има промоция в Кауфланд тази седмица 2 х 40пранета за 21,79лв. Мисля да взема един Color и един Sensitive за бяло, макар че се бях насочила към сухите прахове (от коментарите в темата).

# 635
Скрит текст:
А този гел Persil Color дали изпира толкова добре, колкото праха? Има промоция в Кауфланд тази седмица 2 х 40пранета за 21,79лв. Мисля да взема един Color и един Sensitive за бяло, макар че се бях насочила към сухите прахове (от коментарите в темата).
Само аз ли като отида на такива промоции, винаги има само за бяло пране? А самия гел съм го ползвала и за цветно и за бяло, изпирането е супер, но дрехите имат една ужасна миризма на пластмаса като ги извадя от пералнята.

# 636
  • Пловдив
Тук вече ме загубиха, ще си чакам промоцията на сухия прах  Simple Smile
Аз миналият месец си смених пералнята, защото дрехите ми не миришеха на нищо, сега остава и да ми миришат на пластмаса.

Майка ми си купи днес от него, ще взема да го пробвам и ще преценя.

Директно в барабана ли да го сложа, в пластмасова мерителна чашка?

# 637
Не зная дали сте коментирали, но в Била има от старото Омо, произведено 10.2016, на цена 5,50 лв.
Сигурно от него съм взела, Ultimate Color е, като го видях го награбих, но съм много разочарована. Сутринта в 8 пуснах пералнята и излезнах. В 10 като тръгнах да простирам всички дрехи бяха с бели петна Sad Пуснах още 2 пъти да изплакне и пак са с петна. Ще ги пусна наново, сигурна съм че не съм сложила повече прах, това с Ариел не ми се е случвало, дано да се изперат белите петна Sad Дънките ще ги оставя на тях не забелязах, но тениските са фрапиращи.

# 638
  • София
Течният Персия наистина има специфична миризма,  макар че сравнена с Ариела може да се нарече лека и приятна. Но при всички  случаи прахообразният е за предпочитане. Особено пък с нова пералня. И как се засилвате да купувате такива количества - 2 х 40 пранета!? Течните траят година и половина,  за да са на промоция е твърде вероятно да са позалежали. Докато прахът има трайност до 3 години. .

# 639
  • Пловдив
Ами 40 пранета, по 2 на седмица, са ми 20 седмици - 5 месеца. Дори и да е залежал, едва ли ще му мине срокът.

В крайна сметка реших да си взема прах и ще чакам да го пуснат на промоция.

# 640
Течният Персия наистина има специфична миризма,  макар че сравнена с Ариела може да се нарече лека и приятна. Но при всички  случаи прахообразният е за предпочитане. Особено пък с нова пералня. И как се засилвате да купувате такива количества - 2 х 40 пранета!? Течните траят година и половина,  за да са на промоция е твърде вероятно да са позалежали. Докато прахът има трайност до 3 години. .

3 години, но неразопакован. Ако се държи във влажно помещение (както при мен в банята) и за 1 месец прахът става на нищо. Докато течния се затваря плътно и след първото отваряне. Съмнявам се външните условия да му влияят по-силно.

Колкото до миризма, тази на "Персил" повече ми допада. От друга страна на "Ариел" ароматът е по-силен и траен. Перилните препарати и на двата производителя ми харесват, като цяло.

# 641
Прахът и разопакован е с по-дълъг срок, ако се държи в затворена опаковка, например в кутия.
За течните ти обясних преди няколко страници, че всичко разтворено във вода е с по-кратък срок, но явно напразно.

# 642
  • София
Аз ли нещо грешно си спомням или баркод, започващ с 9 е Германия? Видях кутия Персил за цветно, за 4 изпирания. Като погледнах баркода го купих и се прибрах доволна. Прибирайки се, о изненада - Полша. Пуснах пералня, после ще дам отзиви.

# 643
  • На изток от Ада
Аз си слаган течния направо в барабана с чашката.
За Персил имам Петсил лавандула течен много добре си мирише.

# 644
Прахът и разопакован е с по-дълъг срок, ако се държи в затворена опаковка, например в кутия.
За течните ти обясних преди няколко страници, че всичко разтворено във вода е с по-кратък срок, но явно напразно.

Според мен това е доста относително. Всеки перилен препарат се различава по съставки. Има доста мощни консерванти, които са предназначени и вършат работа, дори и след отваряне. В перилен препарат могат без проблем да се добавят доста силни консерванти, ако има такава необходимост, без опасност за здравето на хората.
Дори в течности предназначени за венозно инжектиране, като ваксините имат силни консерванти. При тях се ползва живак. Звучи безумно, но е факт.

На бутилките течен "Ариел" срока на годност е към година и половина, което е повече от достатъчно. Мога да си позволя да го съхранявам в помещение с относително висока влажност без никакъв проблем, а като взема прах и се овлажнява, просто пакетите не се затварят добре. Държа перилните препарати в шкаф, но въпреки това влажността на въздуха е висока в банята. Никога не взимам големи количества перилен препарат. Обичайно имам вкъщи 1 бутилка за 20 пранета "Персил" и още една пак за 20 пранета "Ариел". Просто еднообразния аромат омръзва и си сменям през 1-2 пранета. И от двата препарата съм доволен.

Общи условия

Активация на акаунт