Дениз Чакър "EDHO", Ибрахим Челиккол "Черно-бяла любов" (Siyah Beyaz Aşk) №56

• 69 497
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
  За мен Аслъ в момента преживява всичко това, което навремето е преживял Ферхат... На 12 години животът му е бил поставен на кръстопът и той е направил своя избор... Това той се опита няколко пъти да внуши на г-жа Доктор, която от висотата на своя идеализъм, плувайки в снежната белота на своя подреден свят, закриляна и подкрепяна от своя батко, не можа реално да се докосне до болката на Ферхат и да я изпита на свой гръб... Със сигурност отдалеч е много лесно да съдиш.. Сега обаче тя се превърна в дванадесетгодишното момче Ферхат... Загубила една изключителна опора, един истински значим за нея близък човек, чието присъствие някак си й даваше сила и сигурност, въпреки всичко... Поставена пред избора на Ферхат отпреди години, тя започва да губи почва под краката си... Самият акт на вдигане на пистолета, насочен с дулото към Джунейт, па макар и дори илюзорно представен, е ясен белег за това какви чувства бушуват в душата й... Много тънка е линията да преминеш от бялата към черната страна, й каза навремето Ферхат... Гняв, вина, отмъщение ... И хоп! Колко лесно е да се превърнеш в убиец... И когато няма до теб човек, както навремето при Ферхат, който да те изслуша, да те разбере и да те мотивира да потърсиш друг път и посока, различна от тази да се  хванеш за оръжието и да почнеш да отмъщаваш, тогава наистина може да стигнеш до момент, в който да не можеш самият ти да се познаеш... Да се гледаш в огледалото и да се питаш... ти ли си или не си ти...

# 91
 Hug

Първо видях тези снимки и описанието на трейлъра, пък после разбрах, че има и бг-превод, мерси за което Peace Heart Eyes bouquet

Мен фрагът не ме впечатли особено newsm78 Да, носи нещо тъжно, съдбовно в себе си, но реакцията на Аслъ точно в момента, ми е напълно разбираема....това е най-доброто за нея! С Джем имаха много силна връзка, той брат, той майка, той баща...естествено, че ще е разбита от смъртта му newsm78 Ако е и бременна и хормоните и скачат като диви...оф, най-добре е да се дистанцира за известно време, да си събере мислите, да се съвземе и после да решава Thinking

Щом и със саксията взе да си говори...никак не е добре ooooh!

На Аслъ и трябва  дистанция от всичко, спокойствие и достатъчно време! Тя е силна, ще се съвземе Peace

# 92
muri , Peace
 дано не  се  вглежда / десетина серии/  и да "'пита'' дълго време огледалото - дали е принцесата или е звяра
victoria vassileva - бързо възстановяване

# 93
Да попитам: куфара и кашона от къде/за къде ги влачи Аслъ? #Crazy

Мъри Hug, абсолютно си права, Аслъ изживява това, което е трябвало да изживее Фери като дете Thinking Лесно е да се съди/осъжда, но като ти дойде до главата разбираш, че има и малко "по-друга" истина.. Thinking

Последна редакция: чт, 08 мар 2018, 23:50 от lia-martin

# 94
  За мен Аслъ в момента преживява всичко това, което навремето е преживял Ферхат...
Скрит текст:
На 12 години животът му е бил поставен на кръстопът и той е направил своя избор... Това той се опита няколко пъти да внуши на г-жа Доктор, която от висотата на своя идеализъм, плувайки в снежната белота на своя подреден свят, закриляна и подкрепяна от своя батко, не можа реално да се докосне до болката на Ферхат и да я изпита на свой гръб... Със сигурност отдалеч е много лесно да съдиш.. Сега обаче тя се превърна в дванадесетгодишното момче Ферхат... Загубила една изключителна опора, един истински значим за нея близък човек, чието присъствие някак си й даваше сила и сигурност, въпреки всичко... Поставена пред избора на Ферхат отпреди години, тя започва да губи почва под краката си... Самият акт на вдигане на пистолета, насочен с дулото към Джунейт, па макар и дори илюзорно представен, е ясен белег за това какви чувства бушуват в душата й... Много тънка е линията да преминеш от бялата към черната страна, й каза навремето Ферхат... Гняв, вина, отмъщение ... И хоп! Колко лесно е да се превърнеш в убиец... И когато няма до теб човек, както навремето при Ферхат, който да те изслуша, да те разбере и да те мотивира да потърсиш друг път и посока, различна от тази да се  хванеш за оръжието и да почнеш да отмъщаваш, тогава наистина може да стигнеш до момент, в който да не можеш самият ти да се познаеш... Да се гледаш в огледалото и да се питаш... ти ли си или не си ти...
Мъри, хареса ми съпоставянето на Аслъ и Ферхат.

Само усещам една разлика. Аслъ, дори и да се превърне в убиец, отмъщавайки за брат си, тя е на зряла възраст и няма да попадне в дупката на 12-годишния Ферхат и да заживее като убиец. Аслъ ще се бори с човека, в който се превръща. Ферхат вече е на възраст, в която трябва също да се бори срещу човека, в който се е превърнал. На този етап виждаме осъзнаване при Ферхат, че е ходил цял живот със счупено сърце, без да го усети, но вече е усетил, че нещо не е наред. От усещането за нередност Ферхат трябва да премине към съзнателна промяна на живота. И до себе си има Аслъ, която може да покаже път. Ферхат трябва да започне дейно да търси път за промяна, да се гледа в огледалото и да не може да се познае. Защото вижда един променен Ферхат . И да поиска да стане този нов Ферхат напълно.

Защото Аслъ, виждайки непознатата жена в огледалото, няма да се оправдава и да казва, че така се е случило с нея, че друг й е виновен, тя ще действа, за да промени нещата. На този момент това е разликата между Ферхат и Аслъ. Той се свива и приема човека, който е, дори и да не го харесва, докато Аслъ ще се бори срещу жената в себе си, която не харесва.

Дори и тънка да е границата между черното и бялото, не всички я преминават с лекота, не всички избират да живеят повече в черното. И сигурно това прави разликата между силния и слабия, добрия  и лошия - изборите, които правим, когато осъзнаем, че сме навлезли твърде много в черното.

Ха сега добро утро на всички и хубав ден!  Hug

# 95
Добро утро,  ха не било събота? Simple Smile Изчетах предположение, че Аслъ заминава на семинар. Може би там се среща с някой много близък приятел, с който споделя преживяното. Приятелят очевидно е мъж - предпоставка за ревност и заплаха за Ферхат. Пак казвам, че любовта може да е Вселена за двама. Припомнете си селската женица, която разказваше, че с една торба дрехи са избягали и  са живели бедно но щастливо.
Чакам си моя фрагман!

# 96
Луиза, вселена за двама, в която валят куршуми. И една щастлива Аслъ в тази вселена. Както казват турците - "няма такъв свят". Вярвам, че любовта и щастието не могат да бъдат заключени между двама души и светът около тях да няма значение. Не можем да живеем изолирано в пашкула на любовта.

За любовта на Ферхат и Аслъ има един път и възможност, според мен, и те се крият в промяната на Ферхат. Мнозина се чудят как ще бъде избелен. За мен неговото избелване се крие единствено в промяната на начина му на живот. Убивал е, вярно, беззащитни хора е убивал, които сигурно не са невинни, но дори и да лежи в затвора, това не е изкупление за умрелите. Но за неговата душа има изкупление и тя е да спре да търси отмъщение, да спре да търси виновниците. Да избяга от света на Намък. Докато седи в колата до Намък и слуша неговите увещания да бъдат един до друг, рамо до рамо, спасение за Ферхат няма. И щастлива Аслъ във "вселена за двама" не може да има.

ЛуизаHug Heart Eyes мое мнение. Ти имаш право на своето, ама нали все обичам да си кажа. Аз не вярвам в безусловна, легендарна любов, която не взема предвид обективната реалност и съществува сама по себе си. За мен това е литературна измислица, идеализиране на нещо, което в реалния живот е невъзможно. И затова оценявам действията на героите спрямо това, което считам за обективно вярно и правилно, а не идеализирано.

# 97
Според мен Аслъ, откакто опозна Ферхат отблизо, не го е осъждала за миналото му. Ако го беше осъждала за миналото му, не мисля, че щеше да се влюби в него. Тя се влюби, защото беше привлечена от мъжа, първо, и после, защото видя вътрешната му красота. Но това, което Аслъ няма да може да приеме, е ако Ферхат не направи усилие да промени живота си, когато е намерил подкрепа и любов в нея. Тя е до него да му дава сили и никой не бива да я вини, ако тя се измори, както каза и Вики. Ферхат е този, който трябва да й даде надежда, че има надежда за тях. Топката е в полето на Ферхат. Тя го обикна, тя го позна по раните му, предлага му балсам и лек за тях. Остана до него, дори когато брат й искаше да я изтегли на твърдо и безопасно място. От любов към Ферхат тя стана непознатата в огледалото, която не се страхува от гърмежите на пистолета. Но Аслъ не може да остане до Ферхат в такова състояние завинаги. Аслъ е там, за да го изтегли навън, не да се слее с него.

Ние обаче още не знаем до какво ще я доведат нейните разсъждения за непознатата жена в огледалото. Не знаем дали ще иска да бяга да се спасява (1), дали ще установи, че не й пука в какво се превръща, стига да е до Ферхат (2), или ще стои до него със стиснати зъби в името на неговото спасение (3). Но и в трите случая няма да е щастлива до мига, в който Ферхат не направи крачка извън блатото. Вече блатото не е той, а животът, който му се налага да живее.

# 98
Здравейте Hug

Моята майка винаги казваше: Няма любов в сламена колиба насред нищото....При това нямаше предвид материалното.....И за мен от много неща ще зависи дали любовта между Аслъ и Ферхат ще издържи изпитанията. Това зависи и от силата на човека, от характера му, от това какви натоварвания може да издържи и прочие......
Наистина, за кратко време, много неща и се събраха на Аслъ, все коренно различни от досегашния и начин на живот Stop И в цялата тая бъркотия, тя се и влюби newsm78
Затова да се отдели от всичко и всички, вкл. от Ферхат и да си събере мислите, е единственото правилно решение! Каквото и да реши после, няма да е под стрес, емоция и прочие.....!
Тя е силна жена и пак според мен, случилите се събития не би трябвало да я съборят, но.....сценаристът си знае по-добре hahaha Ще видим как той вижда нещата newsm78

Последна редакция: пт, 09 мар 2018, 13:53 от lia-martin

# 99
 wavey

Според руските и арабските фенове, Аслъ ще отиде сама в Village Park Resort & Spa в Бейкоз.
Ето и малко снимки оттам.
Скрит текст:

Бирдже на сбирка с нейни бивши колеги от сериала  «Evli ve Öfkeli».
Скрит текст:

SET

# 100
Охо какво виждат очите ми ! Йозге се връща или това е стара снимка?
И джуньо... сигурно съм единствената.. не ме убивайте, но се радвам, че не е мъртъв . Първо заради Аслъ, че не е убийца и второ, защото обичам гадни герои ..иначе ми доскучава. И Намък харесвам .. даже и конфронтациите му с Аслъ.

# 101
Охо какво виждат очите ми ! Йозге се връща или това е стара снимка?
И джуньо... сигурно съм единствената.. не ме убивайте, но се радвам, че не е мъртъв . Първо заради Аслъ, че не е убийца и второ, защото обичам гадни герои ..иначе ми доскучава. И Намък харесвам .. даже и конфронтациите му с Аслъ.
Пише, че е сет, но откога е не знам.
Не си единствена и аз съм доволна че е жив поради същата причина.
SET

Последна редакция: пт, 09 мар 2018, 13:59 от Neidjal

# 102
 Joy Joy Joy и за съм с вас, Наде Hug, Морела Hug трябва да има лоши герои, че иначе сериалът битти Stop
Но Джуньо го жертвам веднага, все някога късметът ще му изневери Mr. Green А и ще видим тогава Намък как ще намери доверени хора newsm78 Mr. Green

И аз искам като Аслъ да релаксирам в такава обстановка в Бейкоз, като ми дойде в повече hahaha

# 103
   Ами тя може да отиде сама на семинар, но ми се струва, че Ферхат ще я догони... Де да знам.. Или така ми се иска... Като я гледам така наконтена в последните сцени на фрага, милвайки Ферхат, си мисля, че това е място някъде далеч от дома им...

Последна редакция: пт, 09 мар 2018, 14:34 от mury9

# 104
Една хубава новина. Новият сериал с Кенан "Мехмед Завоевателя" ще бъде във вторник. Няма да ни вземат понеделника.
http://www.ranini.tv/haber/30169/1/mehmed-bir-cihan-fatihi-dizis … tarihi-belli-oldu

Общи условия

Активация на акаунт