И пак за проговарянето...

• 17 843
  • 139
  •   1
Отговори
# 135
  • BG
Да, аз видях, но го пиша това за всички други  потребители, които може да имат сериозен проблем и да видят темата и мненията и да се успокоят фалшиво. Не всички могат да се ориентират и да прочетат в специализираните теми, та затова се включих.

# 136
  • Бургас
Докато я хранех също бях купила една дебела книга за някаква ферма беше,  някаква Кокошка Тошка ми се върти в главата че имаше   Mr. Green/горката накрая не приличаше на книга/, слагах я на столчето и четяхме , а тя гледаше, повтаряше . сочеше и. н. Никога не съм я хранила на телевизор, ама виж на книга.....Това дори не го правих целенасочено, а си стана нещо като традиция, на закуска особено, защото тогава давах каши или като давам супи, иначе съм я хранила по метода ЗВБ, където идеята е тя сама да се справя и храни.  Peace

# 137
  • София
хубаво, значи няма нужда да пиша нищо, което предполагам от последния ти пост. Гуд лак!

# 138
Когато моето дете беше на 1г. и7 мес. прецених, че има известно изоставане. За три месеца спрях изцяло компютъра /телевизор нямаме/. Имаше ефект. Четохме много книжки и сега продължаваме- самият той свикна  и иска. Ежедневно четем поне по 40 минути, понякога доста повече. В момента говори добре/има известен проблем със "с","ш"-произнася ги, разбират се,но логопед би намерил кусур, но все пак сега е на 4г. и 8мес/, активният речник е доста богат. Реално пак щеше да проговори,защото забавянето се дължеше на объркването от чуждоезичните филмчета. В момента гледа само на руски по негов избор- иска да разбира, а загуби допир с английския. Здравейте,казвате,че детето ви е имало изоставане в развитието,бихте ли споделили какво имате предвид под изоставане? Понеже моето е все пред телевизията и също изостава много,не казва нито дума...

# 139
А защо си държите детето все пред телевизора, като виждате, че изостава? Да, телевизията спира развитието, особено ако по цял ден детето е пред телевизор. За да се научи детето да говори, трябва да му се говори от жив човек, не от екрана.Моите и двамата проговориха рано за момчета, но от 1вия ден им говоря почти постоянно. И двамата казваха думи преди годинката, на мен мама, на кучето бау-бау и тн. Големият проговори с изречения на 1г9-10м., а малкият на 1г4-5м казваше - “там има кола” и други изречения от по 2-3 думи.

Общи условия

Активация на акаунт