Hell’s Kitchen България - сезон 1, тема 2

  • 81 025
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
  • София
  • Мнения: 21 294
Да, Силвия се казваше жената. Нищо чудно тя да изхвърчи утре.
Не, няма да е тя със сигурност.

# 631
  • София
  • Мнения: 8 487
Ето още малко от кухнята на "Кухнята":
- Никой не може да е ничие протеже. Участниците подписват декларация, че нямат познати в продуцентската къща или медията и ако ги уличат в лъжа, моментално изхвърчат, като следват жестоки глоби.
- Продуцентите провеждат кастинга и избират участници, а накрая остава една група от около 30-ина човека, която се одобрява окончателно от шефа. До деня, в който прави крайния избор, шефът дори не вижда участниците, а чете само биографии без имена, а само с пол.
- Денят на избора се провежда анблок - едва тогава шефът вижда на живо всеки. Исканите умения са минимални - владеене на ножа, познаване на базови уреди, съдове, продукти и техники на готвене. Изборът се обявява по участник на ден за "подгряване" на публиката.
- След окончателния избор на двата отбора, шефът спира да контактува с тях, освен по време на състезанията и готвенето за клиенти. Обучението се провежда само от су-шефовете.
- Шефът обаче освен на живо, геда и всичко на запис за случващото се в къщата.
- На снимачния екип и на обслужващия персонал категорично е забранен контакт с който и да е от участниците.
- Редуването на спечелили състезанието се прави с чисто психологическа цел - някой да не изпуши. Снимките вървят нон-стоп и един отбор днес може да спечели всичко, но пак ще си чака реда "през ден".
- Наградите са по един час максимум, а после - обратно в къщата.
- Участниците нямат достъп до телефон, вестници, телевизия, интернет. До нищо. Изолацията е пълна.
- Ставането сутрин е в седем, с 20-ина минути за сутрешен тоалет, а лягането към един два - след като се излъска кухнята. Отделно ги будят и "на пожар".
- Участниците нямат право да се хранят в кухнята. Имат си стая за готвене в общежитието и час на ден за храна, обикновено нощем. Хладилникът им е пълен с всичко - алкохол, месо, плодове, сандвичи. Купуват им и цигари. От досегашните сезони, статистиката сочи, че всички посягат към сандвичите или към нещо набързо - след 18 часа работа на никой не му се готви.
- Су шефовете играят ролята и на "клюкарката от входа". Ходят и разнасят между отделните отбори и участниците кой кого оплюл, кой за кого каво мисли и пр. Идеята е постоянно да се внася интрига, за да се противопоставят характери.
- Участниците сами чистят и оправят спалните помещения и леглата. Даже сами се перат и гладят.
- След всяко изгонване, прокуденият минава през тридневен възстановителен период - басейнче, маникюрче, прическа, бръснене, спа... и много разговори с психолог. Оказало се, че над 90% от изгонените, след напускане, смятали себе си за "пълен провал".
- Психолозите са постоянно на линия, но по време на предаването тяхната работа остава зад кадър.Имало е много случаи на участници, поискали да напуснат, като целта на психолозите е да ги върнат. Само в такава ситуация шефът може да се включи и да разговаря с участника и то в присъствието на психолога, като пак обаче се набляга пред "полуделия", че победата не е гарантирана.
- В кухнята има жива охрана, която следи някой да не посегне на някого, включително на шефа.
И за финал едно изречение от "бащата" на шоуто: "Тук всеки, който си помисли, че ще стане  или е дошул с идеята да бъде телевизионна звезда, а не се стреми да се превърне във всеотдаен и креативен готвач, няма място на победната стълба".
Честно казано, ако всичко наистина е така, започвам да гледам предаването с друга нагласа и съвсем други очи.

P.S. Дали да не "плейтна" таз манджа във фейса на "Китчена"? Или ще ми пратят "дебеловрати"? InnocentInnocentLaughingLaughing


Аз пък си мисля, че голяма част от тези действия ще бъдат „икономисани“ в нашия фармат.

# 632
  • София
  • Мнения: 5 926
Аз пък си мисля, че голяма част от тези действия ще бъдат „икономисани“ в нашия фармат.

... или побългарени.

# 633
  • Мнения: 4 992
нищо по-различно няма отколкото в другия формат - мастър-а , само че там една от участничките си беше изляла душата пред медиите за мизериите, които трябвало да изтърпи.

Аз мисля, че всеки решил да влиза в подобен формат би трябвало да е наясно с условията, еле пък 'статистите'
Скрит текст:
Продуцентите набират хора за публика в групи в социалните мрежи, като предлагат по 15 лв. за участие. Дотук добре. Лошото е, че на всеки мераклия за лени пари му отива целият ден във висене. „Взе ни автобус към 13,00 ч., бяхме около 40 човека. Повечето бяха ученици, студенти или безработни жени на по 40-50 години, които си запълват времето с гледане на шоу, за което дори им се плаща. Интересното беше, че тези жени се познаваха, защото са ходили много пъти на подобни мероприятия”, сподели 21-годишната Даниела В., присъствала на снимките. Когато автобусът пристигнал в Нови хан, където се снима риалитито, започнал преглед на хората кой трябва да се преоблече, кого да го гримират и т.н. Така публиката прекарала в автобуса три часа – от 13,30 до към 16,30 часа.

„Много се чака и е изнервящо. Въобще не си заслужава нито 15-те лева, нито мръзненето. Организацията им куца. Бях фенка на „Hell’s kitchen”, но се разочаровах, особено след като видях как се хабят скъпи храни, вече не го гледам”, отсече Даниела. Водещият шеф Виктор Ангелов пък се държал доста надменно и дори не казал „здравейте” на ентусиастите, които реално са част от предаването и тестват храната. Той минал край тях с гордо вирнат нос. За да отбият номера, организаторите подхвърлили на зрителите по един бургер, който, по думите им, не ставал за нищо. „Беше ужасен, кюфтето беше прегоряло на въглен, а доматът имаше вкус на пластмаса. Цялото предаване е режисирано, сценаристката казва кой какво да каже на публиката. Даже не чувахме какво говорят участниците и шеф Ангелов. Беше наистина „Кухнята на Ада”! Не им завиждам на участниците въпреки 100-те бона награда, която очаква победителя”, заключи потресената Даниела.

# 634
  • Мнения: 78
Аз пък си мисля, че голяма част от тези действия ще бъдат „икономисани“ в нашия фармат.

... или побългарени.

Малко трудно. Не защото на някой не му се иска, а зашото при франчайз има супервайзори и много солени парични неустойки. Най-добрият начин да дисциплинираш човек е като му създадеш заплаха за бъркане “в портфейла“.

# 635
  • Мнения: 643
Христина Йорданова, благодаря за инфото. На мен ми е интересно, след твоята информация ми е даже по-интригуващо. Това наистина си е шоу със сценарий и ако някой си мисли, че ще си записва готварски рецепти - объркал се е.
Да, снощи някой си ядеше, друг си сипваше в помещението, в което обикновено обсъждат номинациите.

# 636
  • София
  • Мнения: 13 875
Днес мисля, че Гичка ще се справи по-добре, тъй като ще готвят за деца. Тя има опит.

# 637
  • Мнения: 14 897
Опит, колкото и да ги вижда всеки ден, ако им се паднат някои злоядковци - трудна работа

# 638
  • Мнения: 3 512
В началото бях твърдо за мъжете, но напоследък започнаха много да ме дразнят, най-вече с отношението си към Иван. Виктор Ангелов много успешно ги настройва срещу него с хвалбите си. И жените ме дразнят, обаче ги предпочитам. Светла сякаш ми е най-симпатична.

# 639
  • Ню Йорк
  • Мнения: 5 159
Аз пък си мисля, че голяма част от тези действия ще бъдат „икономисани“ в нашия фармат.

... или побългарени.

Малко трудно. Не защото на някой не му се иска, а зашото при франчайз има супервайзори и много солени парични неустойки. Най-добрият начин да дисциплинираш човек е като му създадеш заплаха за бъркане “в портфейла“.


Само на хартия. Всички франчайзи в БГ са силно побългарени и го казвам съвсем отговорно като собственик на такъв.

# 640
  • София
  • Мнения: 13 176
И аз знам, че условията за публиката в Хелса не са добри.От
 обичайната публика, която е по предаванията са се опитали да издействат по-нормални условия, при което от предаването са ги отрязли и са си намерили други, които да се съгласят на още по-лоши условия.

# 641
  • Мнения: 78
Аз пък си мисля, че голяма част от тези действия ще бъдат „икономисани“ в нашия фармат.

... или побългарени.

Малко трудно. Не защото на някой не му се иска, а зашото при франчайз има супервайзори и много солени парични неустойки. Най-добрият начин да дисциплинираш човек е като му създадеш заплаха за бъркане “в портфейла“.


Само на хартия. Всички франчайзи в БГ са силно побългарени и го казвам съвсем отговорно като собственик на такъв.

Като за начало ще внимават. После може и да тръгнат през просото.

# 642
  • София
  • Мнения: 62 595
Ама, тази девойка какво се оплаква, че висяли в автобуса и отивал цял ден снимки! Тя там е на работа, какво очаква, да й платят петнайсет лева за петнайсет минути?

# 643
# 644
  • Испания
  • Мнения: 37 503


Това ли?

Скрит текст:
Липсва една запетая.

Общи условия

Активация на акаунт