Hell’s Kitchen България - сезон 1, тема 2

• 81 229
  • 760
  •   1
Отговори
# 255
Мерси за анкетата!

Трудно ми е един да определя от изброените, но посочвам Мартин, тъй като хем много бърка, даже го понижиха в мияч, хем много му знае устата и не приема критика и съвет.

# 256
  • София
От любопитство загледах Мастършеф, е определено мисля, че ще се преместя там. Предаването е по-добро, повече идеи, повече готвене и  ако има нагласени неща, то със сигурност не се забелязват както тук.

# 257
  • София
Според мен това с Филип беше, за да може голямото куче да покаже, че не Филип командва. Ангелов просто си защитава лидерството и не иска Филип да стане твърде важен. Иначе не знам, досега Филип най-много ми се видя да помага на другите, ако не е той са живи загинали, поне така ми изглежда и това показват.

# 258
Все по-парцаливо ми изглежда НК. Все един и същ мотив- колко сте некадърни...Спа-то беше обществен басейн, а поръчките защо не им се дават написани, а трябва да им се изкрещяват пък кой каквото разбрал-разбрал? В допълнение задачите са такива, че ако само един се забави (дори не казвам издъни) всички горят. Ако наистина така се работи в кухня и се изхвърля толкова скъпа храна едно порция ще е на цената на скъпа кола. Доколкото знам нищо не хвърлят. От кости правят бульони, варят обелки и т.н. За мен ХК е безмислено предаване. Поне ако ги учеха на нещо, а не само ги нахокват. Филип знае рецептите и се опитва да компенсира тази липса на знания, заради което може да го изгонят. Тъпня.

# 259
  • Варна
то не можеш да различиш два епизода един от друг - все едно и също .

# 260
Peace
Каква е идеята на това "шоу"!

# 261
сетих се за репликата от Оркестър без има - айде, бе, шефе, тези кюфтета на слънце ли ги печете!

Simple Smile Разсмя ме на сутрешното кафе- голям филм

Нина този епизод въобще не и дадоха думата.
Гичка- почнаха да й шлайфат образа, обаче е много флегматична и с това не мога да запомня и това не съм го чувала става досадно вече.
За некадърността - какво да кажа вчера определено изглеждаха тотално дезориентирани.
Да ново меню- оправдавам го Ангелов да е взискателен като даватете минимум 15 лв в ресторант за порция от 3-5 скариди в зависимост от големината, естествено е да искате да са добре приготвени.
Скаридите колкото и да са лесни за готвене- толкова и миг невнимание може да ги провали или да са сурови и твърди като гума- тайминга е много важен при тях.

За Филип мисля че го направи, за да види как е под напрежение и ще продължи да го изкарва на преден план, а не да го мачка, да го провери във всякакви ситуации.

П.с. Добре би било коментиращите да имат поне малко кулинарна култура - костния бульон е най-доброкачествения от всички видове

# 262
сетих се за репликата от Оркестър без има - айде, бе, шефе, тези кюфтета на слънце ли ги печете!

Simple Smile Разсмя ме на сутрешното кафе- голям филм

Нина този епизод въобще не и дадоха думата.
Гичка- почнаха да й шлайфат образа, обаче е много флегматична и с това не мога да запомня и това не съм го чувала става досадно вече.
За некадърността - какво да кажа вчера определено изглеждаха тотално дезориентирани.
Да ново меню- оправдавам го Ангелов да е взискателен като даватете минимум 15 лв в ресторант за порция от 3-5 скариди в зависимост от големината, естествено е да искате да са добре приготвени.
Скаридите колкото и да са лесни за готвене- толкова и миг невнимание може да ги провали или да са сурови и твърди като гума- тайминга е много важен при тях.

За Филип мисля че го направи, за да види как е под напрежение и ще продължи да го изкарва на преден план, а не да го мачка, да го провери във всякакви ситуации.

П.с. Добре би било коментиращите да имат поне малко кулинарна култура - костния бульон е най-доброкачествения от всички видове
За да не се тревожите за кулинарната ми култура- тя е доста висока, но най-вече като посетител на изискани ресторанти и човек с много приятели. Примерът, който всъщност исках да дам няма да ви позволи да си изпиете сутрешното кафе. Исках само да илюстрирам икономичността в кухните в противовес на масовото изхвърляне на храна, което се демонстрира. Желая ви слънчев ден и да се радвате на високата си кулинарна култура отвсякъде!

# 263
Peace

Според мен идеята е, че всеки компонент от една чиния  трябва да бъде готов едновременно с другите компоненти, за да бъде храната в тая чиния еднакво прясна и еднакво топла. И всеки от готвачите трябва да може да се справя на всяка позиция. Затова е това връщане и хвърляне, докато се сработят. Щото гарнитурата изстинала, а месото още се пече - не става. Или обратното - пак не става.
На мен ми харесва, Ангелов ми е любимец.

# 264
Скрит текст:
Peace

Според мен идеята е, че всеки компонент от една чиния  трябва да бъде готов едновременно с другите компоненти, за да бъде храната в тая чиния еднакво прясна и еднакво топла. И всеки от готвачите трябва да може да се справя на всяка позиция. Затова е това връщане и хвърляне, докато се сработят. Щото гарнитурата изстинала, а месото още се пече - не става. Или обратното - пак не става.
На мен ми харесва, Ангелов ми е любимец.
Аз като обикновен зрител не знам какви са "станциите" в една такава кухня. Всичко е толкова хаотично, че дори да ми просветне нещо от това разделение, не виждам в епизода кой на каква позиция е.
Поръчката се "изревава" получленоразделно и толкова бързо, че хващам само отделни части.
Демонстративното хвърляне и плюене на храната е грозно.
Ангелов може да много добър, но не става за учител, а на моменти е много груб.

# 265
  • София
Мисля, че днес ще номинират Мариела. Време и е.

# 266
Simple Smile

victoria vassileva
Като посетител на много ресторанти и човек с много приятели като ти поднесат едни скаридки, които не стават за ядене- какво ще направиш ще си ги хапнеш и платиш една двайсетачка, пардон в елитните ресторанти и по-скъпо или ще ги върнеш и ще искаш нова порция, за да не се изхвърля храна.
А ако евентуално си гледала щеше да забележиш, че няколко пъти вече ги пращаш да си ядат това, което не са направили добре.
Тая плоча толкова храна се изхвърля се вкарва като човек няма какво да каже.
Simple Smile Не се хаби да ми отговаряш, ясно е че нито гледаш, нито ходиш по елитни ресторанти, а пишеш само да излееш някакъв гняв.

# 267
  • Sofia
Според мен това с Филип беше, за да може голямото куче да покаже, че не Филип командва. Ангелов просто си защитава лидерството и не иска Филип да стане твърде важен. Иначе не знам, досега Филип най-много ми се видя да помага на другите, ако не е той са живи загинали, поне така ми изглежда и това показват.

Ангелов каза на Филип, че мястото за главен готвач е заето , а Филип си е лидер, което е супер, но не и в България - такива хора тук са унижавани .. та ..както върви шоуто виждам Филип финалист, но не победител, най-вероятно ще е на финала с Дани Спартак и някоя жена. Жена няма да спечели формата, така че предвид сегашните им занимания вероятно Ангелов ще вземе Дани Спартак. Не изключвам вариант да вземе двама на работа. Филип има ресторант и едва ли ще си остави бизнеса за да работи при Ангелов.  Мариела отдавна няма място в кухнята, Гичка явно се познава с някого и явно ще я пообучат за да си смени работата след формата.

# 268
Не мога повярвам как и тук, така и във Фейсбук, все още има хора, които повтарят едно и също като развален грамофон - колко лош бил Ангелов и как можело да се изхвърля толкова храна. Явно е много сложно да се вникне в иначе елементарната идея на това предаване - ако Шеф-ът беше мил и хрисим щеше да е кухнята от Рая... А за храната - който има пари, може да си прави в тях каквото иска - да купува храна, да я хвърля, плаща си да го дават по телевизията, никой насила не кара зрителите да гледат. Това не е благотворително предаване.
А и всички възмутени от хвърлянето на храна -  не сте ли се замисляли, че може би не я хвърлят Simple Smile Кадрите може да се манипулират както си искат, а реално да не хвърлят храната. Даже може би заради сценария едни скапани миди ги прехвърлят от човек на човек, докато най-накрая някой не ги сготви "както трябва" Simple Smile

# 269
:
Тая плоча толкова храна се изхвърля се вкарва като човек няма какво да каже.
Simple Smile Не се хаби да ми отговаряш, ясно е че нито гледаш, нито ходиш по елитни ресторанти, а пишеш само да излееш някакъв гняв.
Благодаря за безплатната психиатрична диагноза. Надявам се, че ви олеква, опитвайки се да унизите другите, точно така, както по примера на Гордън Рамзи, се опитва да го прави и Ангелов и да предложи душевно задоволство на по-слабо образованата публика, че не само тях ги ругаят на работа, че това е нещо обичайно, едва ли не нормално. Забавлява ли ви да характеризирате хора, които не познавате и слава богу- никога няма да опознаете. Форумът е място, където всеки е свободен да си изрази мнението, което уважавам. Но кой тук си избива комплексите на човек без работа- оставам да прецените сами. Пиша "ви" с малка буква, защото едновременно искам да съм учтива, но и не съм респектирана от хора, които ми говорят на "ти", защото не се познаваме и възпитанието изисква друго обръщение. Изпаднете пак в патологичния си когнитивен дисонанс по повод на НК. Да не забравя да кажа, че симпатизирам на Филип и Дани Спартак.

Общи условия

Активация на акаунт