Hell’s Kitchen България - сезон 1, тема 2

• 81 141
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
  • Велико Търново
Хахах, нали трябва да звучат атрактивно и обикновеният зрител да си мисли че правят чудеса.... А то кубчета Simple Smile

# 511
  • София
сложни имена за прости неща. На мен винаги ми е било смешно като чуя нещо да е нарязано на жулиени. Още се чудя какво точно означава, май е на тънки прочици.

# 512
Честно, очаквах някаква друга форма, но не и кубчета Mr. Green За жулиените знам отпреди години.
Благодаря за информацията, клипчето е супер, аз като гледам такива клипове и някои готвачи как готвят, направо изпадам в транс, обожавам.

# 513
  • Другата България
Скрит текст:
Аз пък ше кажа няколко добри думи за... Гичка. Искам да спечели и ми е фаворит. Защо ли? Защото е простодушна, незлобива, трудолюбива, открита, спонтанна, признава си грешките и има огромно желание да се учи. Вечно усмихната. Сигурна съм, че дори да я изгонят,пак ще е усмихната. Досега е работила в столова. Хранила е деца такива, като моето и вашите и най-вероятно срещу мизерно заплащане. За да работиш в днешно време в столова или детска кухня, трябва много да си обичаш професията,  да обичаш и децата, а това заслужава само адмирации. Гичка е тесто, което лесно може да се омеси и да стане нещо добро. Трябва й само лек подтик, малко правилно подбутване и ще си намери посоката. Може да не стане виртуоз, който готви декомпозирана шкембе=чорба с чесново-пиперково песто и пяна от дехидратирано прясно мляко, но със сигурност може да бъде много, много добър готвач. просто й личи, че иска да учи и да напредва. Типичният слънчев персонаж, с който винаги може да се сработи човек. От другата страна на везните ми е Нина. Груба, безочлива, безогледна, готова на всичко само и само да е първа, готова да сгази вски на пътя си. Опити да изтъкне колко е тежък животът й с цел да предизвика съжаление и... може би - точки за себе си. Фаворит ми е само като пълна противоположност на характери и като пример как се възприема подобен типаж от потенциалния работодател, в случая Ангелов. От момчетата искам да видя как ще се развият Марко и Дани, а защо не и Божо. Ако наистина е преборил наркотиците, само по себе си си е постижение. Пък и всички сме чели приказката за грозното пате. Ще гледаме, ще видим.
А на всички вас - усмихнато писане и брисане. Simple Smile
С написаното съм съгласна, като изключим Божидар. Неприятен мие и като визия, и като характер.

# 514
  • София
Хахах, нали трябва да звучат атрактивно и обикновеният зрител да си мисли че правят чудеса.... А то кубчета Simple Smile
Това са френските наименования, които се ползват масово в кулинарията поради простата причина, че френската кухня е в основата на нещата.  Peace

# 515
За тази вечер:
Скрит текст:

Мисля, че е ясно от промото кой е загубилия отбор ...

# 516
Аз пък ше кажа няколко добри думи за... Гичка. Искам да спечели и ми е фаворит. Защо ли? Защото е простодушна, незлобива, трудолюбива, открита, спонтанна, признава си грешките и има огромно желание да се учи. Вечно усмихната. Сигурна съм, че дори да я изгонят,пак ще е усмихната. Досега е работила в столова. Хранила е деца такива, като моето и вашите и най-вероятно срещу мизерно заплащане. За да работиш в днешно време в столова или детска кухня, трябва много да си обичаш професията,  да обичаш и децата, а това заслужава само адмирации. Гичка е тесто, което лесно може да се омеси и да стане нещо добро. Трябва й само лек подтик, малко правилно подбутване и ще си намери посоката. Може да не стане виртуоз, който готви декомпозирана шкембе=чорба с чесново-пиперково песто и пяна от дехидратирано прясно мляко, но със сигурност може да бъде много, много добър готвач. просто й личи, че иска да учи и да напредва. Типичният слънчев персонаж, с който винаги може да се сработи човек.
А на всички вас - усмихнато писане и брисане. Simple Smile
Много съм съгласна с това мнение за Гичето. Има желание да се научи. Дано и се получи. Искрено ме радва. В началото ми бе смешна , мислех, че е попаднала там за шоуто, но намирам доста положителни черти у нея и ще се радвам за да се задържи.

# 517
четох рецептата за карбонара и пак не разбрах как се сервира - къде го слагат пошираното яйце - във, върху или до пастата newsm78

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 20 мар 2018, 19:55 от gold__

# 518
  • Испания
четох рецептата за карбонара и пак не разбрах как се сервира - къде го слагат пошираното яйце - във, върху или до пастата newsm78

Според руснаците:

# 519

Скрит текст:
Поширано яйце с "карбонара" а като да сервираш сандвич с крутони. Карбонара е от малкото рецепти за паста, при които липсват чесън и лук. За сметана изобщо не коментирам. Всъщност, "сосът карбонара" представлява жълтъци, а ако пастатта е повечко - се допуска и един белтък за спойка, разбъркани със сирене "Пекорино" или "Пармиджано", които се добавят около минута след като пастата се свали от огъня и на дъното има малко вода от варенето на пастата при интензивно бъркане.Введнага след това за блясък и допълнителна кремообразност се добавя малко зехтин "екстра върджин" и черен пипер. За пикантност се слага стрита суха люта чушка или онова, на което днес погрешно му викат "чили". И задължително люспи от сиренето. За "месото" - панчета или гуанчиале (сурови ролета тип "бекон" с различна тлъстина). Италианците нямат типичния пушен бекон. Даже се говори, че оригиналът се е приготвял в началото със свински бузи.

# 520

Скрит текст:
Поширано яйце с "карбонара" а като да сервираш сандвич с крутони. Карбонара е от малкото рецепти за паста, при които липсват чесън и лук. За сметана изобщо не коментирам. Всъщност, "сосът карбонара" представлява жълтъци, а ако пастатта е повечко - се допуска и един белтък за спойка, разбъркани със сирене "Пекорино" или "Пармиджано", които се добавят около минута след като пастата се свали от огъня и на дъното има малко вода от варенето на пастата при интензивно бъркане.Введнага след това за блясък и допълнителна кремообразност се добавя малко зехтин "екстра върджин" и черен пипер. За пикантност се слага стрита суха люта чушка или онова, на което днес погрешно му викат "чили". И задължително люспи от сиренето. За "месото" - панчета или гуанчиале (сурови ролета тип "бекон" с различна тлъстина). Италианците нямат типичния пушен бекон. Даже се говори, че оригиналът се е приготвял в началото със свински бузи.
Гуанчиалето е точно свинскa буза Wink

# 521

[/quote]
Гуанчиалето е точно свинскa буза Wink
[/quote]

Да, да, но сега го дават под формата на роле, варено-пушено и не е баш само бузи. Не мога да се сетя как точно казваха на истинските кълцани бузи (слагат ги в едни мрежички, варят ги, но във фурна където хем се варят, хем се опушват), с които си правят дори сандвичи. Другото наименование на карбонарата е "миньорска паста".

# 522
  • Ню Йорк
Това ще е много интересно Wink

# 523
  • Испания
Хубав урок.

# 524
Simple Smile  Друго си е с помощта на чичко гугъл да преразкажем какво пише в уикито за карбонара Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт