Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Hell’s Kitchen България - сезон 1, тема 2

 • 74 467
 • 760
 •   1
Отговори

Анкета

Кой ще бъде изгонен тази седмица? /Може да посочите до две имена. В първия пост на темата има снимки на участниците./

Опции:

* Може да изберете максимум 2 опции.

# 615
 • Мнения: 154
Странно, но искам Гичка да го бие. Може и да го мисля от съжаление към нея, а и защото той ми стана неприятен.
Съгласна.

# 616
 • Мнения: 2 349
Аз тази вечер реших да прегледам биографиите на участниците и съм изненадана, че Гичка е само на 30 години, не знам защо, но ми изглеждаше да е поне колкото Нина, Светлана и тя била на 24, а я мислех за поне 35 - годишна.
А иначе за утре:
Скрит текст:
Божидар няма да си тръгне, по - напред някой беше споменал за участието на 100 Кила в предаването и там ясно се виждаше, че Божо готви. Няма да е и Силвия напусналата понеже и тя се виждаше във видеото. Не ми се иска обаче да е Гичка, много колоритен образ, който смятам може да се развие още.

# 617
 • Мнения: 609
Аз също не разбрах защо са толкова срещу Иван? Нещо съм изпуснала ли?

# 618
 • Мнения: 7 837
Иван е индивидуалист, а сегашните като видяха, че Ангелов го хвали съвсем освирепяха срещу него. На мен Иван ми е симпатичен. Не прави интриги, дори когато го нападат гледа до колкото е възможно да се защити. Без обиди и грозни думи.И не на последно място е симпатичен млад мъж. Отдавна се забелязва, че Ангелов има афинитет към него.

# 619
 • Мнения: 32 417
Понеже гледам отгоре-отгоре тая Нина няколко пъти каза "Те не ме защитиха" , а после ги плюе. Чи от какъв зор трябва някой да я защитава точно нея. Тя постоянно се заяжда...

# 620
 • Мнения: 78
Малко любопитни факти за шоуто, "издадени" от Рамзи, продуценти и технически лица:
- Всеки участник получава инструкции за уредите в кухнята, типовете прибори и рецептурник с точни грамажи за всяко ястие
- Подборът на участници се прави с цел шоу, а не се гледа имал ли е опит или не. Някои никога не са готвили
- Снима се ежедневно по 12-14 часа от два снимачни екипа. Всеки ден се заснемат по два епизода. След снимките се прави монтаж на избрани моменти. Така че може само веднъж да сте се издънили и точно това да покажат.
- Само в стаята за интервюта, където участниците коментират, се режисират репликите и кой какво да каже
- Камерите в къщата и ресторанта са включени постоянно
- Номинациите не се режисират
- Всеки участник получава седмично или месечно възнаграждение в размер около или малко над основното за страната на излъчване. Възнаграждението се получава дори след изгонване до края на шоуто.
- Водещият шеф еднолично избира кого да изгони. Преценката е лично негова. Той и само той избира победителя, като там няма компромис. Основните критерии са усърдие, възможност да се сработиш с колектива, талант, желание и доколко можеш да се учиш, да можеш да издържаш на стрес и тежка работа. В реална кухня се работи два на два от седем до след полунощ.
- Няма нито един спечелил, който да е назначен за главен в ресторант. Най-много старши. Главен се става за около десетина години след много, много труд
- Наградата се изплаща на части - в САЩ за три години, в Англия за 30 месеца. Ако победителят бъде назначен с договор за работа, отказ от договор, води до неизплащане на наградата. Има случаи, когато победителят не получава предложние за договор и не се назначава.
- От всички сезони в САЩ и Англия само двама от победилите са еазпознаваеми след шоуто. Другите потъват в забвение.
- Има немалко случаи, когато участник не може да си намери работа в системата, точно защото е участвал.
- При подбора на участници се избират няколко типажа. 1. Един или двама за роля на шут. Те стоят известно време за подгряване на драгия зрител, но задължително се гонят. 2. Един или двама интроверта, завистници, интриганти. Те също си заминават. 3. Един или двама готови на всичко само и само да вземат наградата, но без особен талант. 4. Една или две скатавки и мързели.
- Няма случай на спечелил, който предии това да не е бил поне малко доказан истински готвач в реалния живот
- Често участниците се насъскват един срещу друг, за да се види как ще реагират
- Лампите в спалните помещения се гасят само когато и последният си легне. Спи се по максимум шест часа, като често ги будят нощем, за да готвят, чистят или нещо друго

# 621
 • Мнения: 4 040
Христина, благодаря за информацията. Точно снощи се замислих, че стаите им са доста добре подредени и дали не си живеят е дома. Интересно ми е как прозира "селската им хитрост" под маските на възпитани младежи. Особено при Марко, Дани, за Нина да не говорим... Иска ми се да видя Гичка в ученическия стол как се справя и доволни ли са децата. Репликите на кибиците са отчайващи и мноооооооого изкуствени. Филип продължава да ми е най-симпатичен, както и едно русо момиче, което мисля, че е Светла и снощи работи с Гичето. Продължавам да не разбирам как ще успеят с всичко едновреммено без да се подгрява някаква част. Не разбирам и защо да не им дават бележки с поръчките, а трябва да се изкрещява в скороговорка- кой разбрал, разбрал...Ако на Ангелов са му крещяли така в Германия дали щеше да разбере каквото и да било? Все още МШ повече ме печели за публика. Но определено предпочитам риалити пред нашенски сериали, които ме изтощават от безсилие.

# 622
 • Испания
 • Мнения: 37 503
Христина Йорданова, много интересно. Благодаря. Ако позволиш и ако напишеш източника на информацията, мога да я включа в първия пост при пускане на следващата тема.

# 623
 • Мнения: 78
Смайл, сборна е от различни англ. сайтове. По принцип в Quora е писано доста. В Америка и Англия форматът върви отдавна и всичко се знае. Точно поради тази причина гледат вече да продават права навън.

# 624
 • Испания
 • Мнения: 37 503
Смайл, сборна е от различни англ. сайтове. По принцип в Quora е писано доста.

ОК. Ако разрешиш, ще включа поста ти в следващата тема, като ще бъде като твой цитат.

# 625
 • Мнения: 78
Няма проблем. Благодаря.

# 626
 • Мнения: 609
И на мен Иван ми е симпатичен, и колкото повече другите настръхват против него, той ми става по-симпатичен.

# 627
 • Мнения: 115
Иван е от най-добрите готвачи, но е самотен вълк. Аз съм бил в такава ситуация десетки пъти. Обикновено всички скачат и се опитват да сте смачкат , защото усещат заплаха. Много хора рухват на негово място, но изглежда и на него не му е за първи път и е свикнал.

Иначе момчетата може и да са прави, че е повече индивидуалист, но е това си е част от характера и човек дори и безкрайно да иска, може цял живот да не разбере защо все му лепят етикет атсайдер и саможив където и да отиде

# 628
 • Другата България
 • Мнения: 29 077
Иван е индивидуалист, а сегашните като видяха, че Ангелов го хвали съвсем освирепяха срещу него. На мен Иван ми е симпатичен. Не прави интриги, дори когато го нападат гледа до колкото е възможно да се защити. Без обиди и грозни думи.И не на последно място е симпатичен млад мъж. Отдавна се забелязва, че Ангелов има афинитет към него.
Съгласна съм с това мнение. И още повече ми става неприятен Божидар с този овчи поглед и злоба, както и с отправени заплахи към друг, справил се добре или получил похвала. Неприятно впечатление ми направи и Марко снощи поради същата причина. Дани с неговото "братле".... Stop
За Гичка съм и аз, и продължавам да не забелязвам Ерикназ в предаването.

# 629
 • Мнения: 78
Ето още малко от кухнята на "Кухнята":
- Никой не може да е ничие протеже. Участниците подписват декларация, че нямат познати в продуцентската къща или медията и ако ги уличат в лъжа, моментално изхвърчат, като следват жестоки глоби.
- Продуцентите провеждат кастинга и избират участници, а накрая остава една група от около 30-ина човека, която се одобрява окончателно от шефа. До деня, в който прави крайния избор, шефът дори не вижда участниците, а чете само биографии без имена, а само с пол.
- Денят на избора се провежда анблок - едва тогава шефът вижда на живо всеки. Исканите умения са минимални - владеене на ножа, познаване на базови уреди, съдове, продукти и техники на готвене. Изборът се обявява по участник на ден за "подгряване" на публиката.
- След окончателния избор на двата отбора, шефът спира да контактува с тях, освен по време на състезанията и готвенето за клиенти. Обучението се провежда само от су-шефовете.
- Шефът обаче освен на живо, геда и всичко на запис за случващото се в къщата.
- На снимачния екип и на обслужващия персонал категорично е забранен контакт с който и да е от участниците.
- Редуването на спечелили състезанието се прави с чисто психологическа цел - някой да не изпуши. Снимките вървят нон-стоп и един отбор днес може да спечели всичко, но пак ще си чака реда "през ден".
- Наградите са по един час максимум, а после - обратно в къщата.
- Участниците нямат достъп до телефон, вестници, телевизия, интернет. До нищо. Изолацията е пълна.
- Ставането сутрин е в седем, с 20-ина минути за сутрешен тоалет, а лягането към един два - след като се излъска кухнята. Отделно ги будят и "на пожар".
- Участниците нямат право да се хранят в кухнята. Имат си стая за готвене в общежитието и час на ден за храна, обикновено нощем. Хладилникът им е пълен с всичко - алкохол, месо, плодове, сандвичи. Купуват им и цигари. От досегашните сезони, статистиката сочи, че всички посягат към сандвичите или към нещо набързо - след 18 часа работа на никой не му се готви.
- Су шефовете играят ролята и на "клюкарката от входа". Ходят и разнасят между отделните отбори и участниците кой кого оплюл, кой за кого каво мисли и пр. Идеята е постоянно да се внася интрига, за да се противопоставят характери.
- Участниците сами чистят и оправят спалните помещения и леглата. Даже сами се перат и гладят.
- След всяко изгонване, прокуденият минава през тридневен възстановителен период - басейнче, маникюрче, прическа, бръснене, спа... и много разговори с психолог. Оказало се, че над 90% от изгонените, след напускане, смятали себе си за "пълен провал".
- Психолозите са постоянно на линия, но по време на предаването тяхната работа остава зад кадър.Имало е много случаи на участници, поискали да напуснат, като целта на психолозите е да ги върнат. Само в такава ситуация шефът може да се включи и да разговаря с участника и то в присъствието на психолога, като пак обаче се набляга пред "полуделия", че победата не е гарантирана.
- В кухнята има жива охрана, която следи някой да не посегне на някого, включително на шефа.
И за финал едно изречение от "бащата" на шоуто: "Тук всеки, който си помисли, че ще стане  или е дошул с идеята да бъде телевизионна звезда, а не се стреми да се превърне във всеотдаен и креативен готвач, няма място на победната стълба".
Честно казано, ако всичко наистина е така, започвам да гледам предаването с друга нагласа и съвсем други очи.

P.S. Дали да не "плейтна" таз манджа във фейса на "Китчена"? Или ще ми пратят "дебеловрати"? InnocentInnocentLaughingLaughing

Последна редакция: чт, 22 мар 2018, 13:15 от Христина Йорданова

Общи условия

Активация на акаунт