Тренировки в домашни условия - 92

• 73 797
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
И аз като Непо, най-трудни са ми 4тите седмици с повече повторения и големи тежести. 3тите са ми най-готини.

Звезди, ти си каталог от тренировки, но дали ще се намери точно такава програма с този баланс от сравнително големи тежести и добро оформяне, без да ти изплюва червата. Мисля, че много от нас не могат и да си помислят да правят някоя програма от познатите с по 25 паунда на ръка. Аз поне на БР съм стигала до 5 кг на ръчица. В същото време не мога да кажа, че 80ДО е изцяло силова като например Live to fail. Има си някакво очарование в програмата.
Аз все още я правя с кеф, но аз си давам и по 2-3 дена почивка, така че чакам с нетърпение следващата седмица.

# 226
Дана, аз имам предвид само тези, на които им е омръзнало. Иначе не виждам проблем да се завърти програмата 2 или 3 пъти, ако човек има желание и му харесва. А тежестите действително са по-леки в повечето програми. В Strong&Sweaty се ползват по-големи за някои мускулни групи/гръб и крака напр./, но не във всички тренировки. Кети има и STS с големи тежести, но аз не бих я правила. Трябват много уреди и реално си е почти като за професионалисти.

# 227
Колко често и от какви тренировки според вас трябва да се почива?
21 дей фикс екстрийм няма почивка, така както и 21 дей фикс няма.
Днес мислех да почина, но вчера съм направила днешната тренировка - йога и предизвикателство, т.е. за днес се пада dirty 30 exstreme, а аз си ги харесвам и мисля да ги направя. т.е. пак няма да имам почивка (май в петък ще си взема принудителна, че пътувам и няма да има време май май).
Нещо ми е много трудно и физически и психически да тренирам тази седмица. По принцип имам много проблемен цикъл, хормоните така лудват, че седмица преди да ми дойде съм друг човек. Насилвам се да тренирам, но ми е апатично, тъпо и неефективно (в главата ми, иначе корсета като го махна и се поцежда вода по пода).

# 228
Неее, не. Доброволно не се отказвам от 80 DAY, докато не я завърша по план Laughing
В крайна сметка това е първата програма досега, която действително следвам, при това едва ли не без никакви усилия от моя страна, с удоволствие и доскоро - с нетърпение. И познавайки себе си(винаги търся нещо ново, непознато, интересно), това си е истинско постижение. Не бих се отказала на този етап.

Установих какво ще представлява последната седмица - Peak Week.
Комбинация от тренировки от трите фази, съчетани с малко по-специален план на хранене с чувствително намалени въглехидрати в четири от дните от седмицата(понеделник и вторник, четвъртък и петък). Реално въглехидрати се приемат само в първото за деня предтренировъчно хранене, след това се набляга на протеини и зеленчуци. Целта е да се изчистиш максимално.
E, Autumn обяснява, че сваленото през тази седмица ще е най-вероятно вода и голяма част от него ще се върне при завръщането към нормално хранене, но е нещо като временна стратегия, за да установиш как изглеждаш във възможно най-добрата си форма след приключване на програмата.

Духче, вслушвай се в тялото си. Банално, но за мен най-добрата стратегия. При това наблягам именно на тялото, а не на ума. И аз, както вече писах, на моменти се чувствам психически изморена от програмата, но физически съм в отлична форма. Така че, ако мога да си го позволя, не почивам. Миналата седмица имах един почивен ден, но просто защото ангажиментите ми бяха такива, че не можех да отделя време за тренировка. В същото време, ако не се чувствам добре, ако съм изтощена, бих починала - при това, ако се наложи, не един, а и повече дни, ако това е от което тялото ми има нужда.

# 229
Дух, аз почивам веднъж седмично, но наистина си зависи от човек и от натоварване/не само при тренировките, а и през останалото време/. Има хора, които тренират три пъти седмично, и такива, които не прекъсват. Ако чувстваш умора, си почини или направи една разтоварваща седмица с по-леки тренировки или само йога.
За днес - Step, Jump&Pump с Кети. Не много бавно и сигурно се превръщам в кардиоман. Лошо. Трябва да се вземат мерки, преди да съм посегнала към ранното творчество на Шон, което ще ми разбие ставите.

# 230
Вчера начало на 5-та седмица - PLYO FIX Extreme + кардио от алфа фазата
Днес Upper FIX Extreme + 10 Min Hardcore...бях като локум, необичайно...просто нямах сили, и други път вода тече от мен, сега не можах даже леко да се запотя...пък тръгнах добре в началото, въобще нямах индикации, че няма да ми стигнат силите...
Звездичке фокуса ранно творчество на Шон ли е  Smile , че аз все си избирам нещо от там да се донаскачам...за проблемни стави ли не е добре или по принцип?

# 231
  • София
От къде сваляте Shred & Lift на Джилиан?
С трите седмици, които остават от 80ДО искам от сега да реша как да продължа.
Преди време бях решила да изкарам insanity max 30, но сега ми хареса да има и тежести и търся нещо в тази посока, а ако реша ще допълвам.
Нямам опита сама да си правя програма от различни тренировки, затова ми трябва нещо готово систематизирано.

# 232
Тони, Звезди, благодаря за коментарите.
Истината е, че не успявам да разбера, дали е физическа умора или емоционална нестабилност, която ми предизвиква усещане на пренасищане и апатия.
Но утре ще е много натоварен ден и ще почина. Не съм почивала от 14 дни вече и мисля, че може би не е лошо един ден да дам отпуск. Вчера от ентусиазъм реших не само йога фикс екстрийм, но да направя и The challange. Днес беше dirty 30 + 10 мин интервали на велото.
Уморих се, огладнях и изобщо - налегна ме една приятна размазаност. Имам мускулна треска на раменете и гърба - най-сетне започнах да внимавам къде са ми ръцете по време на планковите упражнения, имам напрежение в дупето - очевидно подобрявам  техниката на клековете и напъдите. Обаче... изобщо не ми харесва загрявката. Аз скърцам и пукам по кръста, коленете, ставите на ръцете - не ми е достатъчно и често получавам спазми по време на самата тренировка. Ако някой има хубави насоки за загрявка, ще се радвам да ги сподели - аз съм забравила почти всичко. Гледах във фитнесблендера, но и там не малка част са кардио-загрявки. Аз искам от врата, към раменете, ръцет, лакти, китки, кръст, колене, глезени - постепенно, най-малко 5-6 минути. Но не си намирам нещо подходящо, за сега поне.

# 233
Виж Румяна.

# 234
Арсен, не, Фокусът е от зрялото творчество. Там нямам забележки. Имах предвид първото инсенити, въпреки че най-първата му програма май е Hip Hop Abs. Правила съм някоя от тренировките там, но не помня вече коя. Голяма смешка беше, явно грешки на растежа.
Гая, не знам дали се намират за сваляне. Има ги във вконтакте, но то не е програма, просто две тренировки.
В интерес на истината не знам какво би било логичното продължение на 80ДО. Да се връщаш към 21фикс и първите седмици на БР ми изглежда като регресия. От друга страна, Bodyshred и Asylum са значително по-трудни/но пък ако някой е особено ентусиазиран и понася или е склонен да замени плиометриката, бих препоръчала Asylum 2/. С подобна насоченост като 80ДО са само The Butt Bible и Brazil Butt Lift, но първите две нива на първата са прекалено леки, т.е остава едно ниво, което е твърде малко. ББЛ не е лош вариант. Леандро е малко досаден и на моменти трудно му се разбира, музиката е доста зле/но пък в 80 ДО я няма никаква/, моделите са като роботчета, но тренировките всъщност не са зле, като изключим кардиото/някакво рудиментарно танцувално кардио, което хем е смешно, хем не вдига особено пулса/. Но пък 30-минутно кардио за замяна се намира много лесно. Ако решиш да го правиш, вземи делукс кита. Там има няколко бонусни тренировки. Няма специален календар за него, но лесно ще ги наместиш в основния.

# 235
Е, значи, не е честно! Пуснали сте си нова тема и не сте дали линк към нея. #2gunfire И аз се чудя що нещо ми се изгубихте от погледа - и докато се усетя, ей го 16 стр. изписали. Е, бива ли такова нещо??? Аз верно, че не пиша, ама ви следя  Grinning
Започнах второ повторение на 21dfx. + Канго джъмпс, на което ходя 2 пъти седмично. Разлики не виждам, ма то с това ядене не се и очаква друго. Поне нямам +
След това си мисля 80 DO, но все не намирам време да разуча какви уреди ми са необходими и да се настроя за едночасови тренировки всеки ден. Mr. Green

Връщам се да ви чета

# 236
Е, значи, не е честно! Пуснали сте си нова тема и не сте дали линк към нея. #2gunfire
!!!???!!!
http://bg-mam.ma/p/1015309/36397658

Агент, това са по два часа на ден, нали? Двуразово ли тренираш и как ги разпределяш във времето?
Зависи от основната тренировка и от наличното ми време и програма за деня, но най-общо така (когато правя двойни):
1. Основната тренировка е КАРДИО или смесена (съркюит, метаболик, кетълбел)
1.1. Допълнителното кардио е отделно, най-често вечер след като приспя децата, със сериал, монотонно и длъжко, или
1.2. Залепвам кратко и различно по тип кардио непосредствено след основната;
2. Основната тренировка е чиста СИЛОВА
2.1. Кардио интервално по-късо рано сутрин на гладно, или
2.2. Кардио непосредствено след силовата, или
2.3. Кардио монотонно и по-дълго късно вечер със сериал/уебинар/филм
Никога не правя интервално кардио и тренировка за крака в един ден!

PS Дупеманията на Румяна също доста хвалби събра и е опция.
PS Обичам да завършвам програмите, иначе ми остава едно чувство, че не съм ги направила изобщо.
PS  Обичам да редувам различен тип програми - т.е. след 3 мес с тежести гледам към кардиоинтензивни или йога базирани, не към друга силова с тежести. Но силова със собствено тегло не съм правила и ми е любопитно да опитам.

Последна редакция: пн, 26 мар 2018, 00:59 от Agent Provocateur

# 237
Отчитам 3-та седмица (без cardio flow) на 80 ДО. С новите ластици booty тренировката определено е на различно ниво. Два дни тичах по 5 км, а днес 12. След това с ММ и децата карахме колелета около 20 км. С храната доста се изложих тази седмица - покрай рождени дни и други хубави поводи.  Даже вино пих (не бях пила от около 2 месеца).

Следващата седмица ще карам по същия план. Събота и неделя ще пътуваме, но тогава ми е време за бягане и не би трябвало да е проблем.

След 80ДО не знам какво ще правя, но при мен ще е лято и сигурно ще тичам + 2/3 силови от тези, които пускат в седмичните програми във ВК. Като се върнем от морето вероятно ще подхвана нещо от сорта на Bodyshred.

Дух, на Руми разгряването е може да ти хареса. 

# 238
Агент, благодаря ти за изчерпателният отговор!

# 239
Отчет БР 7, вчера половин тренировка кардио 2 и една 15 минути за горна част от ФБ. Не съм във форма, появиха се и крампи, някакво цялостно сбъгване.Аз си мислех след БР да продължа с Шон, но май ще направя едномесечна почивка с по- леки тренировки от ФБ.

Общи условия

Активация на акаунт