Парфюмни размисли и страсти - 216

• 149 803
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
По темата на прима-виста като си прегледах профила във Фрагрантика от 263 ... едно поне 80 са си бомби.Трудно ще е да селектирам топ 10...топ 20 може би.

Парфюм за деня

Парфюм за вечерта :

# 256
  • Germany

Междувременно тествах три пробички от Fort & Manle - Amber Absolutely, Charlatan и Maduro. Установих, че поръчването от сайтове на виали без спрей по 1мл и по-малко си е почти чиста загуба, пари, хвърлени на вятъра. Може да придобиеш някаква представа за аромата като цяло, но нищо за излъчването и трайността. Та усещането ми от беглия тест без обилно напръскване за марката като цяло - интересни, изпипани аромати, по-скоро мъжествени, отколкото женствени. Струват ми се леко надценени(бих приела цена 150Е за 100мл или поне 75, но не и за 50) и не са нещо, без което не бих могла да живея.

Сънчо, страхотна новина, честито. И аз си поръчах проби на същите парфюми, и моето мнение се покрива с твоето, че са много пипнати, но и за мен са мъжки парфюми. Силно ми напомнят стила на Том Форд, сигурно за това не можах да си харесам нищо за мен, макар да ги оценявам положително като много класни и присъствени аромати. В почти всички при мен излизат много животински нотки, и много ме мъчат. Сякаш се намирам в леговище на диво животно и там съм решила да тествам парфюми. Мадуро ми хареса доста, а амбъра ми е толкова тегав и мъчен, че никога не бих го сложила на себе си. Флаконите им наистина са невероятни, както и двамата млади инди дизайнери Stuck Out Tongue Winking Eye, но за пореден път си доказах сама, че инди парфюмерията не е моята парфюмерия.

Бел, видях, че питаш за Stash. Позволявам си да ти препоръчам задължително проба. Знам, че обичаш да стреляш на сляпо, но мисля, че не е за теб този парфюм. Прекалено дървесен, мрачен и мъжки може да ти дойде. На мен лично ми идва такъв, и макар мъжът ми да носи такъв тип парфюми, и той не можа точно да го хареса. Не ми действа изобщо като релакс, по-скоро ми е сух и темерутски. Много са ни различни възприятията за него в темата. Намира се тук там още в някои TK Maxx в Германия, но си трябва ровене и често проверяване. Между другото, да кажа, че имаше наскоро и Самсара старата формула също на добра цена, ако някой го издирва.

Harpalike, присъединявам се и аз към предложението на Deetron, като аз си позволявам да ти дам още две мъжки предложения за проба от щанда на Аджмал, които на мен страшно много ми харесват, и се въздържам от покупка само заради високите цени.

Скрит текст:

Тъмен, мистичен, смолист, с една хубава мъжественост, загадъчност, страхотно съчетание за мен от дървесни и смолисти нотки с прекрасен ветивер, подправки и цитруси. Чудесна трайност и присъствие. Но с уговорката, че е за мъж, там трябва да го усещаш Sunglasses

Другият, който страшно много ми харесва, и то за мен, и всеки път го пробвам, и всеки път го искам, и всеки път не го купувам, и не знам до кога ще издържа още така е Aristocrat Ajmal Абстрахирай се от названието, и го пробвай просто като аромат. За мен е абсолютен и много носим унисекс, много приятен, не мога да го разчленя на ноти, но е слънчев, модерен, европейски, топъл амбров аромат, с прекрасни цитрусови ноти, с много хубаво съчетани цветни и плодови ноти, с доста мускус, но не от онзи трудният арабски мускус, а много носим,  хармоничен, даващ настроение аромат, просто ме усмихва. На мен лично ми напомня като стил Авентус, който обожавам, но това не значи, че е негова имитация, а просто стилово си приличат. Цената му обаче е 180 лв. и това въобще не ми харесва, още повече, че цената в официалния сайт на Аджмал въобще не е такава. Ако ми попадне на по-поносима цена, въобще няма да го мисля.

И ако така и така стигнеш до щанда на Аджмал, пробвай и Qafiya 1 Ajmal, ще ми е интересно мнението ти за него.

# 257
  • Козлодуй
Благодаря, Хриси Heart Eyes
Точно животинското усетих в началото на Amber Absolutely, макар че сравнително бързо се разнесе и остана много красив мъжки аромат. Предполагам, че е от амбрата, в някои парфюми я харесвам, но в някои ме убива направо. Засега спирам да ги мисля Fort & Manle  Grinning
 Наскоро тествах Rien Intense Incense Etat Libre d`Orange, е там какво животно излиза, не е истина. На всичкото отгоре го пръснах преди лягане  Mr. Green Асоциациите, които направих бяха за нещо примитивно, първично, мръсно...ще спра до тук, но беше страшно. Възхищавам се на хората, които могат да извлекат най-красивото от подобни аромати, за жалост на моята кожа това се случи много часове по-късно. Колкото животински и мръснишки беше в началото, толкова нежен и чист го усетих на сутринта. Но за нищо на света не бих могла да изляза от вкъщи, напръскана с този парфюм Naughty
Въпреки това намирам за много интересни и променящи се ароматите на Etat Libre d`Orange и си поръчах пълния набор с пробички(силно се надявам да са със спрей). Може би ще открия сред тях нова любов, кой знае Simple Smile

# 258

Здравейте, парфюмни! Имам питане за Градините след мусон на Ерме как ги усещате на кожа и не толкова като ноти, а като трайност. Понеже ги тествах в БЗ и то щедро върху китката и буквално след минути нищо не усещах, а не бях се преситила от аромати, влязох специално за него. Иначе имам останалите градини и съм просто влюбена в творенията на Елена. Ще съм благодарна, ако някой сподели впечатления ☺

# 259
  • София

Здравейте, парфюмни! Имам питане за Градините след мусон на Ерме как ги усещате на кожа и не толкова като ноти, а като трайност. Понеже ги тествах в БЗ и то щедро върху китката и буквално след минути нищо не усещах, а не бях се преситила от аромати, влязох специално за него. Иначе имам останалите градини и съм просто влюбена в творенията на Елена. Ще съм благодарна, ако някой сподели впечатления ☺
Като цяло Градините на Ерме не се отличават с особена трайност, при мен лично Средиземноморските и Мосю Лий са мааалко по-задържащи се. Мусоните много харесвам, но трайност слаба, трябва си подновяване и наслояване при носенето Peace

# 260
  • Бургас
До кожа е,при мен градините са си трайни.Най-харесвам Нилските,които са доволно трайни.Мусоните също,просто отиди в някой мол и се напръскай пак,пробвай в различно време.

# 261
Здравейте ,интересен ми е този парфюмhttp://www.parfimo.bg/eau-de-parfum-baldinini-or-noir-86061.html ,помня ,че някой в темата си го купи,та ще помоля за мнение!

# 262
  • София
Аз имам този на Baldinini - умерено сладко цветисто-гурме грубо казано.
Всъщност е доста добро изпълнение. Не обичам много гурметата, но когато искам комфорт и имам нужда от нежност и нещо сладко, посягам към него. Момчетата ми - и малкото, и голямото - също го харесват и ме намират за по-гушкава с този парфюм.
Сладостта се дълъжи на плодовете основно - цитрусите се усещат нарязани на парченца с корите, крушата е доста по-отчетлива от ябълката, която не усещам, а червените плодчета са там при отварянето на композията, а после се губят. Плодовете са доста трайни и се запазват дълго време като усет. Базата е креместа и нежно-цветна - кокосът може би се смесва някак с пралината, не бих могла да кажа, че го усещам особено отчетливо. Цветята са бели и много нежни.
Находка е за тези пари.

# 263
Аз имам този на Baldinini - умерено сладко цветисто-гурме грубо казано.
Всъщност е доста добро изпълнение. Не обичам много гурметата, но когато искам комфорт и имам нужда от нежност и нещо сладко, посягам към него. Момчетата ми - и малкото, и голямото - също го харесват и ме намират за по-гушкава с този парфюм.
Сладостта се дълъжи на плодовете основно - цитрусите се усещат нарязани на парченца с корите, крушата е доста по-отчетлива от ябълката, която не усещам, а червените плодчета са там при отварянето на композията, а после се губят. Плодовете са доста трайни и се запазват дълго време като усет. Базата е креместа и нежно-цветна - кокосът може би се смесва някак с пралината, не бих могла да кажа, че го усещам особено отчетливо. Цветята са бели и много нежни.
Находка е за тези пари.
Благодаря много за изчерпателният отговор и описание Hug Колебая се дали да го поръчам ,но за тези пари няма какво да го мисля толкова !

# 264
  • София
Напълно подкрепям Harpalike в мнението й за Baldinini Or Noir Eau de Parfum Hands Plus1
Хубаво изпълнение, което поне за мен носи черти от парфюми като Dolce&Gabbana Pour Femme и Lancome La Vie Est Belle, разбира се не в буквалния смисъл, но да кажем че има от тези цветно-гурмести течения.

# 265
  • Germany
Въпреки това намирам за много интересни и променящи се ароматите на Etat Libre d`Orange и си поръчах пълния набор с пробички(силно се надявам да са със спрей). Може би ще открия сред тях нова любов, кой знае Simple Smile
Не ги виждам като твои парфюми, но пък ти ме изненадваш доста в последно време, та ще чакам с интерес да споделиш Simple Smile Аз харесвам много La Fin Du Monde Etat Libre d`Orange. Ако човек види етикета му, сигурно ще си представи някои термоядрени ужаси и страхотии. Истината е съвсем, съвсем различна. Аз лично откривам едно много приятно и вкусно, нестандартно гурме в този парфюм. Ако търсите сусам в парфюм, който е рядко срещана нота, тук ще я откриете. За мен стартът на този парфюм е аромат на карамелизирана препечена сусамка, и прясно опечени пуканки. За да не ви дойде много захарта, са добавили щипка сол, малко печени ядки, които подсилват карамеленото усещане, и леко метално усещане, което трябва да е барут. Топъл, интересен, много носим, със сладко-солена сладост и дъх на печени ядки, и вкусен ветивер. Не бих могла да го нося всеки ден, но при определени настроения, с най-голямо удоволствие.

Днес съм с Iris Fauve Atelier des Ors и не мога да му се нарадвам. Толкова да му отива днешният студен и ясен пролетен ден.
Много красив флакон, с дребни златни частички в него, който при разклащане създават невероятно красиво усещане. Частичките не остават по кожата и тъканите, което е добре, защото това ми беше проблем, при парфюмите на Рамон Монегал със златни частици.
Ароматът е ода на тема Ирис за мен, носи една класическа, леко винтажна изтънченост, една дълбочина и топлина, присъственост и развитие, каквито притежаваха по-старите неща. Не съм фен като цяло на ретро нотите в парфюм, но имам някои изключения, и този парфюм е точно такова изключение.
Мирише ми на нещо познато от детството, най-вече на вътрешността на дамска кожена чанта. Усещам мирисът на стара, поомачкана вече кожа, поела част от аромата и индивидуалността на собственичката. Носът ми долавя изкуственият сатенен хастар, напоен с тънък остатъчен аромат на грим, малко червило, малко пудра, но в никакъв случай не граниви, нито са водеща нота. В чантата е имало скъп парфюм, с преобладаващо пачули и ванилия. Дамата е пушачка, и ароматът от картонът на цигарите, както и парченца сух тютюн, изръсен някъде в дъното на чантата също се усеща. Ако затворите очи ще усетите и аромат на стари книги, на малко прашна библиотека, и на полирано дърво. Парфюмът е топъл, амбров, носталгичен, напомня ми на последните дни от циганското лято. Има нещо в него хем топло, хем вече прецъфтяло и попреминало, но ти се иска да го задържиш още, доколкото можеш. Има и есенни, почти сухи листа, и аромат на все още топла пръст, на слънце. Ирисът е леко мазен, в никакъв случай не е землист, нито червилов, нито виолетков. Прилича на ирисът от Ирис Тайзо на PG, както и малко на този от Мулен Руж, без силното граниво усещане. За мен това е по-добрият парфюм от Мулен руж. Лабданова топлина и опушеност, една красива, несладка канела, подобна на тази Фемините де боа на СЛ. А в базата се усеща една благородна смолиста нотка, подплатена от хладен ветивер, която просто ме разтапя Heart. Има нещо Шалимарско, има нещо от Синият час, аромати, които ме потрисат по принцип, но тук точно това старомодно и топло усещане много ми харесва, и го чувствам много мое.

Труден парфюм е, много ниш, за мен с много класа, много траен, при мен повече от 12 часа, с хубава прожекция. Мисля, че е един от най-хубавите ми и различни ириси. Ако имате като мен страхотна химия с ирисите, този парфюм е задължителен за тест. Цената му е ужасна, особено за парфюм, който нося много рядко, но пък парфюмната лудост е това, и се радвам, че го имам Blush Heart

# 266

Сънчо, страхотна новина, честито. И аз си поръчах проби на същите парфюми, и моето мнение се покрива с твоето, че са много пипнати, но и за мен са мъжки парфюми. Силно ми напомнят стила на Том Форд, сигурно за това не можах да си харесам нищо за мен, макар да ги оценявам положително като много класни и присъствени аромати. В почти всички при мен излизат много животински нотки, и много ме мъчат. Сякаш се намирам в леговище на диво животно и там съм решила да тествам парфюми. Мадуро ми хареса доста, а амбъра ми е толкова тегав и мъчен, че никога не бих го сложила на себе си. Флаконите им наистина са невероятни, както и двамата млади инди дизайнери Stuck Out Tongue Winking Eye, но за пореден път си доказах сама, че инди парфюмерията не е моята парфюмерия.

Бел, видях, че питаш за Stash. Позволявам си да ти препоръчам задължително проба. Знам, че обичаш да стреляш на сляпо, но мисля, че не е за теб този парфюм. Прекалено дървесен, мрачен и мъжки може да ти дойде. На мен лично ми идва такъв, и макар мъжът ми да носи такъв тип парфюми, и той не можа точно да го хареса. Не ми действа изобщо като релакс, по-скоро ми е сух и темерутски. Много са ни различни възприятията за него в темата. Намира се тук там още в някои TK Maxx в Германия, но си трябва ровене и често проверяване. Между другото, да кажа, че имаше наскоро и Самсара старата формула също на добра цена, ако някой го издирва.

Не знам за какви животни точно говориш-аз такива ВЪОБЩЕ не усещам ... В Maduro абра отново никаква не усещам,както и хората с които съм го дискутирал.Може да е от комбинацията на клей и тютюн.Не съм се интересувал честно казано и може да се бъркам,но до колкото знам собственика и парфюмер е един - Rasei Fort - австралийски гражданин с турски корени и самосъзнание.Не случайно имат такива имена цялата серия Sultanate - Fatih Sultan Mehmed , Süleyman Le Magnifique и Harem Rose  .
Stash наистина не е за всеки,но аз го харесвам доста.

Днес съм с Iris Fauve Atelier des Ors и не мога да му се нарадвам. Толкова да му отива днешният студен и ясен пролетен ден.
Много красив флакон, с дребни златни частички в него, който при разклащане създават невероятно красиво усещане. Частичките не остават по кожата и тъканите, което е добре, защото това ми беше проблем, при парфюмите на Рамон Монегал със златни частици.
Ароматът е ода на тема Ирис за мен, носи една класическа, леко винтажна изтънченост, една дълбочина и топлина, присъственост и развитие, каквито притежаваха по-старите неща. Не съм фен като цяло на ретро нотите в парфюм, но имам някои изключения, и този парфюм е точно такова изключение.
Мирише ми на нещо познато от детството, най-вече на вътрешността на дамска кожена чанта. Усещам мирисът на стара, поомачкана вече кожа, поела част от аромата и индивидуалността на собственичката. Носът ми долавя изкуственият сатенен хастар, напоен с тънък остатъчен аромат на грим, малко червило, малко пудра, но в никакъв случай не граниви, нито са водеща нота. В чантата е имало скъп парфюм, с преобладаващо пачули и ванилия. Дамата е пушачка, и ароматът от картонът на цигарите, както и парченца сух тютюн, изръсен някъде в дъното на чантата също се усеща. Ако затворите очи ще усетите и аромат на стари книги, на малко прашна библиотека, и на полирано дърво. Парфюмът е топъл, амбров, носталгичен, напомня ми на последните дни от циганското лято. Има нещо в него хем топло, хем вече прецъфтяло и попреминало, но ти се иска да го задържиш още, доколкото можеш. Има и есенни, почти сухи листа, и аромат на все още топла пръст, на слънце. Ирисът е леко мазен, в никакъв случай не е землист, нито червилов, нито виолетков. Прилича на ирисът от Ирис Тайзо на PG, както и малко на този от Мулен Руж, без силното граниво усещане. За мен това е по-добрият парфюм от Мулен руж. Лабданова топлина и опушеност, една красива, несладка канела, подобна на тази Фемините де боа на СЛ. А в базата се усеща една благородна смолиста нотка, подплатена от хладен ветивер, която просто ме разтапя Heart. Има нещо Шалимарско, има нещо от Синият час, аромати, които ме потрисат по принцип, но тук точно това старомодно и топло усещане много ми харесва, и го чувствам много мое.

Труден парфюм е, много ниш, за мен с много класа, много траен, при мен повече от 12 часа, с хубава прожекция. Мисля, че е един от най-хубавите ми и различни ириси. Ако имате като мен страхотна химия с ирисите, този парфюм е задължителен за тест. Цената му е ужасна, особено за парфюм, който нося много рядко, но пък парфюмната лудост е това, и се радвам, че го имам Blush Heart

Днес май ще съм ти на контра за всичко  Mr. Green
Iris Fauve е много хубав парюм и един от малкото ириси,които харесвам,но го усещам по доста различен начин .Atelier des Ors нещата им си остават по кожата и дрехите малките люспи ,макар и по-малко от останалите марки със златни и сребърли люспи.От време на време изпадат промоции в Англия и Щатите на по-добри пари.Беше на промоция в Luckyscent ако не се лъжа около Коледа за $170 , но сигурно вече не му е такава цената.
Ramon Molvizar , а не Ramon Monegal е марката т.е. една от марките , които имат златни и сребърни люспи оставащи по дрехите и кожата.Имат невероятни парфюми,бутилки ... цялата презентация е ТОП.Това е една от марките обаче,които правят свръх луксозни бутилки,кутии и т.н. ... ок МНОГО са красиви , но това оскъпява страшно много крайната цена.И аз обичам хубавата презентация,но в крайна сметка си купувам парфюм,а не яйце Faberge.

Парфюм за деня
Скрит текст:
+ костюм - много мразя да нося костюм,но понякога се налага. newsm53

# 267
До кожа е,при мен градините са си трайни.Най-харесвам Нилските,които са доволно трайни.Мусоните също,просто отиди в някой мол и се напръскай пак,пробвай в различно време.
Благодаря, така и смятам да направя, още веднъж ще пробвам.Останалите Градини са ми доста трайни, по принцип се парфюмирам преди работа, не подновявам и ги усещам цял ден.Blush

# 268
  • Козлодуй
Монегал и Молвизар, и аз ги бъркам двата щата Mr. Green С тия сходни фамилии и еднакви малки имена...а даже имах някога един Молвизар с частици, Pure White Goldskin ако не бъркам. Много красив в бутилката, но ароматът не беше мой, помня го белоцветен. На Монегал не познавам нищо.

Пристигнаха ми пробите Etat Libre d`Orange, 12 са със спрей, но 10 за жалост са с пръчица. От кашона обаче се носи такова невероятно ухание, в основата му има мастикс(естествена дъвка), обожавам го Heart Eyes Най-отчетливо съм го усещала в Kashmina Touch Max Mara, но ми беше тих и нетраен. Ако открия кой точно от ELdO ухае така, ще съм много щастлива.

# 269
  • Germany
Скрит текст:

Не знам за какви животни точно говориш-аз такива ВЪОБЩЕ не усещам ... В Maduro абра отново никаква не усещам,както и хората с които съм го дискутирал.Може да е от комбинацията на клей и тютюн.Не съм се интересувал честно казано и може да се бъркам,но до колкото знам собственика и парфюмер е един - Rasei Fort - австралийски гражданин с турски корени и самосъзнание.Не случайно имат такива имена цялата серия Sultanate - Fatih Sultan Mehmed , Süleyman Le Magnifique и Harem Rose  .

Я, кой ме е чел Kissing HeartHug

Ти може ВЪОБЩЕ да не усещаш животно, но аз усещам, и то МНОГО, и то животни като сивет, като бобър, като животински мускус. При това и в трите проби, които имам. Не всеки има добра химия с животинските ноти, и често при мен са нетърпими, дори и в минимално количество. Имах предвид Amber Absolutely, като казах, че не си го представям на мен. Твърде мъжки, опушен и животински е за мен.

Колкото до създателителите, двама са, както предполага и името - Rasei Fort и Al Manlé. Не знам защо във фрагрантика дават само Форт като парфюмер, на почти всички места, на които четох за тях са давани и двамата като ко-парфюмери. Отделно в някои от коментарите във фрагрантика имаше и такива, в които разпознават стила на Ал Манле. Аз лично не мога да кажа нищо по този въпрос, тъй като и двамата са непознати за мен.

http://www.artandolfactionawards.org/fatih-sultan-mehmed-artisan-2017/
http://australianperfumejunkies.com/2017/01/13/fort-manle-parfum … -indie-perfumers/ - тук има и техни снимки.

Между другото, и немците в парфюмния форум преди време полудяха по един нюрнбергски дизайнер от турски произход U.M.Karali и марката му E99-EsAns https://www.facebook.com/E99-Esans-560466063964130/ . То бяха сравнения с Roja Dove, то беше прехласване, то беше чудо. Нещата му наистина са трудно откриваеми, и той измисля легенди за Черноморската част на Турция, от която произхожда, или за други части на Ориента, като търговски трик за по-добри продажби. В последно време един аромат няма ли предварително измислена история за него си, хич няма шанс да бъде продаден Joy Аз и неговите неща не можах нито да разбера, нито да оценя. За мен работата с парфюмни масла и есенции е много тънка и деликатна работа, и много малко хора се справят добре. Направих си експеримент с мой парфюмен приятел, който, освен добре трениран нос прави и опити за създаване на парфюми, и му изпратих две проби на Hazal Extrem и Soft Chocolate, нарочени за звезди на марката. Попитах го какво мисли, като не съм изказвала резервите си изобщо преди това. Той ме попита, дали искам да е честен, и ми каза, че пробите му приличат на част от неговите експерименти Joy Груби, неизпипани, недовършени. Което само ми потвърди, че не е повредата само в моя нос, и че колкото и да се прехласват понякога хората по инди парфюмите, не мога да съм съгласна сляпо с всеобщото одобрение, защото и аз имам нос, и вярвам само на него.

Stash наистина не е за всеки,но аз го харесвам доста.

Репликата ми беше адресирана конкретно към Белла, защото познавам добре вкуса й и затова я предупредих, да не бърза със сляпа покупка. Смятам, че не е за нея този парфюм.

Днес май ще съм ти на контра за всичко  Mr. Green

Iris Fauve е много хубав парюм и един от малкото ириси,които харесвам,но го усещам по доста различен начин .

А той е? Ако това ми го напише човек, който влиза веднъж в годината в парфюмерия и описва парфюм като "Един мъжки, с червена капачка", въобще нямаше да те питам. Но когато човек с 263 парфюма в колекцията си, с претенции и познания като твоите ми каже, че усеща по доста различен начин аромата, за който съм споделила собствените си впечатления от нееднократно и активно носене, очаквам повече аргументи, за да разбера от къде идва разликата във възприятията. Защото, както и друг път си споменавал, Аква Амара при теб е гнили водорасли, а Терре на Ермес гнили портокали /цитирам по памет/, то повечето от участниците в темата могат да влязат в парфюмерия, и сами да преценят дали това е така или не, но с по-рядко представени и по-скъпи аромати не могат да го направят, и ще трябва да се доверят на това, което споделяме, и да решат, дали рискът и усилието за запознанство си струва. Ще се радвам да чуя и други мнения за него, ако някой го познава.

Ramon Molvizar , а не Ramon Monegal е марката т.е. една от марките , които имат златни и сребърни люспи оставащи по дрехите и кожата.Имат невероятни парфюми,бутилки ... цялата презентация е ТОП.Това е една от марките обаче,които правят свръх луксозни бутилки,кутии и т.н. ... ок МНОГО са красиви , но това оскъпява страшно много крайната цена.И аз обичам хубавата презентация,но в крайна сметка си купувам парфюм,а не яйце Faberge.

Приемам забележката ти, наистина си мислех за Рамон Молвизар, а не Рамон Монегал Hug Парфюмерът на Рамон Молвизар е Рамон Бежар/Ramon Bejar/ Joy Важното е, да е Рамон Joy

Притежавах Goldskin Ramon Molvizar
 и Musk Oriental Goldskin Ramon Molvizar и мога да те уверя, че главната причина да се разделя с тях са именно златните следи, които оставаха навсякъде по мен. Буквално като посипана със златен брокат бях Joy Количеството частици в Atelier des Ors е в ПЪТИ по малко, и никога досега не е полепнало нищо по мен. Или са ме ощетили и са сложили по-малко злато в моята бутилка Joy и ще взема да се бунтувам.

Като каза, че харесваш този ирис, пробва ли вече Iris Dragées Lancome и какво мислиш за него?

Общи условия

Активация на акаунт