Тупкат мънички сърца в ОКТОМВРИЙСКИТЕ ни слънчица

• 48 181
  • 725
  •   1
Отговори
# 150
Здравей, p0lina  , добре си ни дошла!
Фелин, много съжалявам. Дано много скоро се радваш на нови две чертички и безпроблемна бременност.

Аз се записах за скрининг на 3 април. Цената е 140 лв. като включва взимане на кръв, мерене на кръвно (проверява за прееклампсия) и преглед с ултразвук. В сайта им доста подробно е описано за какво иде реч: http://www.pregnancy.bg/skrining-v-parvi-trimestar-skrining-za-daun-sindrom , ако на някоя друга майничка и е интересно да види. Държах да си направя изследванията при д-р Стоилов, защото е специалист по фетална медицина  и съм чувала много добри отзиви за него.

# 151
Фелин, много съжалявам за лошо стеклите се събития =( пожелавам ти от сърце скоро пак да се включиш в някоя от отчетните теми.
Иначе аз от вторник насам вече съм 11та седмица. Гаденето си го има, повръщането по-рядко, което обикновено е сутринт и е стомашен сок, то на празен корем май няма друго какво. Забелязвам, че не е всеки ден. Новото при мен е, че от няколко дни зверски ми се доспива към 7-8 вечерта, аз си продължавам да си бъда нощна птица, но имам чувството че в този интервал все едно някой ме упоява. Иначе и аз си прочетох инфото за 11та седмица и точно пишеше как било нормално да сме изморени, защото тялото ни било фабрика само с един работник, който вече изнемогвал =D и то наистина си е така...

п.с- нямам търпение вече, точно седмица остава до ФМ. вълнувам се за пола, но най-вече се моля всичко с нашето бонбонче да е наред и да си расте както и до момента Heart

# 152
При първата ми бременност на ранния скрининг се оказа че хормона ми е двойно по-висок, което покачи рисковете и от страх правихме ДНК изследване. Въпреки това (всичко беше наред), според моето АГ, втората и дори третата ФМ са не по-малко важни. Както blondie_anna е написала за втората, за третата ФМ пък е важно доплеровото изследване. Тогава бременността е много напреднала и било важно да се видят важните кръвоносни съдове и при бебето и при майката. Поне така помня. В крайна сметка обаче всяка бременност е индивидуална и е много важно какво ще препоръча наблюдаващия АГ. Аз съм с отрицателен резус-фактор и може и затова АГ-то да държи и на третата ФМ, знам ли.
С първата бременност ужасно ми се спеше през първия триместър, но тогава беше късна пролет и може и това да е дало отражение. С тази за сега не забелязвам такава умора. Много е странно, защото спя доста по-малко и все още съм болна... а може и да съм в режим на повишена концентрация покрай ясладжията ни, който кипи от енергия...

# 153
  • Beyond the stars
Аз съм в 9г.с. с термин 13.10 от гр.
Елин Пелин втора бременност. Аз понеже и днес бях при лекарката ми попитах за въпросните БХС за Майчин дом ама не са съвсем безплатни били. Момичета са и казвали,че преди кръвта те карат да минеш на ехография та нея си плащащ 40лв. и после към лабораторията. Абе луда работа. Аз съм решила ако всичко е наред втора няма да правя.

Ако си минал предния ФМ реално имаш изискуемия предварителен ултразвуков преглед с необходимите данни  newsm78 Защо пак ехограф ? Ако идеш без резултати от преглед вероятно те пращат, но самото изследване е безплатно  Peace :

# 154
Момичета да се оплача. Подуват ми се краката, по точно подбедрицата. По глезените нямам, но нагоре е доста. С първата бременност почнаха да ми се подуват от 5-тия месец, а сега още от третия. Има ли някой с моя проблем?

# 155
  • Blondeville
Аз така и нямах подуване с предната бременност, нито в лицето дори. Из темите съм срещала, че може да се подобри с прием на протеин, може да питаш АГ.

И аз подкрепям, че и трите ФМ са много важни, но ако се пропуска някоя в никой случай да не е втората. А кръвотока е много важно и по принцип да го следят и без ФМ, от това си зависи развитието и състоянието на бебчето. И за ФМ е добре задължително да се ходи при специалист по ФМ, че май някои проследяващи АГ решават, че и те могат да я “отметнат” без да знаят какво да гледат.

# 156
  • Елин Пелин
Малко всичко си е доста пресилено и с ФМ и с БХС да до големите градове се правят но има много ама много жени който не ги правят. Изключения винаги има,но да всеки си има мнение. Аз ще направя сега БХС и към 24г.с феталната.

# 157
Със сигурност трябва да е специалист по ФМ. Освен знанията и уменията, които са най-съществената част, е изключително важен и ехографа. Повечето проследяващи АГ не само че не са се квалифицирали и за ФМ, но и не разполагат с достатъчно добра техника.

# 158
  • Blondeville
Това, че някой решава да не ги прави, не значи, че са пресилени, това си е лична безотговорност бих казала, сори 😉 Друг е въпросът и как ги правят някои редови АГ, които не знаят какво да гледат. Евентуални аномалии и увреждания се откриват точно така, да не говорим, че могат да спасят живота на бебето при определени ситуации. Отделно често на такива прегледи се виждат неща, които съвсем лесно могат да се коригират след раждане или пък трябва да се следят и след това.

# 159
Може би просто има хора, които не се страхуват толкова от възможни аномалии и затова отказват такива изследвания... Аз съм голяма паника и искам да знам предварително колкото се може повече. Просто съм си такава. Дори за пола на бебето, и първия път исках да знам, и сега, дано всичко е наред, пак искам да знам. Не съм толкова търпелива да чакам за изненада Grinning

# 160
Мами колко кила качихте до сега и колко бяхте преди да видите двете чертички? Преди забременях с 50кг и отидох да раждам със 70кг...След раждането ги намалих на 58 и сега съм 60кг в 10г.с....при положение,че съм с ръст 151см Simple Smile Дано да не виждам 80те,че не знам как ще ги смъкна

# 161
Фелин, много съжалявам за развитието на нещата и ти пожелавам съвсем скоро пак да се зарадваш на две чертички и този път до финал. Hug

# 162
  • Blondeville
Не съм качила още нищо, движа се около 44, 45 кг принципно, 162см. С първото си дете забременях 43 някъде, качих около 10 кг, и малко след раждането започнах да поддържам 44, 45 кг.

# 163
Аз с първата бременност забременях 61-62 (172 см) и качих 16-18 кг (в зависимост от кантара). Сега не знам колко кг съм, може би 64-65, трябва да се изтегля, имам някое друго килце над комфортното ми тегло. Предполагам че нищо не съм качила още, защото нямам абсолютно никакъв апетит, ям колкото да не е без хич и дрехите не са ми мръднали. Да не говорим че с моя запушен нос всичко ми е гадно за ядене Sad
Живи и здрави, ще има време за влизане във форма Simple Smile

# 164
Висока съм 163. Като забременях бях 50 кг. Сега съм в 11 та седмица и имам качени 1.5-2 /различните кантари отчитат различно. Аз си ги усещам по бедрата и паласките, но те винаги са мястото на което първо се лепват допълнителните килца. Не знам защо си мисля, че няма да кача много. Ама какво си правя и аз сметки без кръчмар, та сега е още началото =D
  Колкото до апетита на повечето ми приятели им е любопитно какво ми се прияжда, дали не пращам мъжа ми по нощите за храни- няма такова нещо и всички са супер изненадани. Общо взето каквото съм обичала преди, това обичам и сега =)

Общи условия

Активация на акаунт