Тупкат мънички сърца в ОКТОМВРИЙСКИТЕ ни слънчица

• 48 758
  • 725
  •   1
Отговори
# 345
Момичета, кога за пръв път ви взеха кръв и урина? На мен все още не са, а утре влизам в 10та седмица. На предния преглед АГ ми каза, че имало време.. Във вторник съм на преглед и отново ще попитам.

# 346
Утре за първи път ще давам. Влизам в 11-та.

# 347
За биохимичен скрининг, 12та седмица Simple Smile

# 348
По съвет на доцент Русев и съдов хирург бих Фраксипарина 15 дни още след раждането.Казаха,че може и 10 дни,но по-добре било 15 дни.

# 349
Цвети, благодаря че писа. Аз съм с главоболие още след първия прием. Първоначално реших че е от хремата (пък и го слагам вагинално и мислех че няма да ми предизвика главоболие Утрогестана), но забелязах че е само сутрин след като стана от сън до към обяд. После минава и съм ок. И кръвното си меря три дни и не е от там. Хремата ми изчезна, температура нямам, само главоболието. Тази вечер сигурно също няма да слагам и утре сутрин звъня на АГ, взела съм си и без това направлението и трябва да отида. На мен най-вероятно тази седмица ще ми пускат изследванията, влязох в 10 г.с. днес.

# 350
  • Варна
Имам чувството, че всички, които сме имали страхотна първа бременност, сега ни е супер зле, явно за да направим разликата или пък организма ни е изтощен, знам ли. Само да попитам, че съм забравила, като даваме кръв за БХС на гладно ли трябваше

# 351
Май си е индивидуално, за мен това е първа бременност и мога да кажа, че бебето е много кротко или другия вариант е да имам много голямо търпение и да си мисля, че може да бъде много по зле. Simple Smile на майка ми първата й бременност с мен и е било доста зле, 6 години по късно забременява с брат ми и се е чувствала много по добре.                         Относно Бхс на мен ми казаха, че не е задължително да е на гладно, но аз препочетох да не съм яла нищо преди това Simple Smile)

# 352
Точно и аз щях да питам дали за бхс се дава кръв на гладно.
Моето гадене уж беше започнало да минава, но от няколко дни ям и ми се гади, повръщам, ако не ям пак ми се гади. Дано мине вече, в 12 г.с. съм.
А някой да усеща бодежи в корема?

Lola, къде ходи на фм?

# 353
  • Beyond the stars
lola_92 аз си записах час за втора фм като излязох от първата Bowtie че свършват много бързо и да си имам.

Кръв дадох в 11 седмица за пръв път, урина тепърва ще пускам, че съм на терапия заради едно възпаление.

# 354
Elfy, какво точно имаш предвид, в коя част на корема дали имаме бодежи? На фетслна бях в щерев, закупих пакет за проследяване, в който има включени 3 фетална морфологии. Следващата обаче ще е при друг лекар. Вълшебство и аз май така трябвашв да направя, но нищо утре ще им звънна. Аз си мислех че няма да може от толкова рано, но ще проверя. Ти за коя седмица записа преглед,че аз се чудя...

# 355
  • Blondeville
И аз запазих веднага след скрининга час за втора фетална в 20г.с, че е борба за часове там.

# 356
Lola, имам бодежи в областта на матката, но не са постоянни, а моментни. Може би се дължи на уголемяването на матката.
Като ви чета и вече губя търпение за  нашата първа фм. Много се вълнувам. Grinning

# 357
  • Добрич
Здравейте, най-накрая се престраших да пиша следя ви отначало. Казвам се Мирослава на 33 г от гр Добрич, сега съм в 12 г.с. това ми е втора бременност имам момченце на 3 г.
Съжалявам за момичетата, които напуснаха, дано скоро пак видят двете чертички.
Пожелавам на всички леко бременеене.

# 358
Всички ли записвате час за БХС? Мен докторът не ме е пращал на изследвания за кръв и урина и днес ще го питам.Мисля да отида в Плевен, че ми е по-близо.Някой ходил ли е там?

Финансирани дейности от МЗ във връзка с „Национална програма за  … е 2014 – 2020 г.”
Скрит текст:
Извършване на лабораторни изследвания и консултации в рамките на биохимичен скрининг за бременни за оценка на риска от раждане на дете с болест на Даун, други анеуплоидии, спина бифида, аненцефалия и тежък дефект на коремната стена.
Министерство на здравеопазването финансира само дейността за извършване на изследването и консултиране на резултатите. Необходимите реактиви и консумативи за изследванията са осигурени от Министерство на здравеопазването по реда на Наредба № 26/2007 г.

Сключени са договори с:

Лаборатория по клинична генетика УСБАЛАГ „Майчин дом“, София
Отделение по медицинска генетика УМБАЛ „Св. Георги“ – ЕАД, Пловдив
Лаборатория по медицинска генетика УМБАЛ „Св. Марина“ – ЕАД, Варна
Лаборатория по медицинска генетика УМБАЛ „Д-р Г. Странски“, Плевен
УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“, Стара Загора.

Последна редакция: пн, 26 мар 2018, 08:54 от n_alex76

# 359
аз се следя в Плевен,но не знаех,че програмата на МЗ за безплатен БХС е валидна и за там.Аз мислех да го плащам,но сега ще се възползвам от тази програма

Общи условия

Активация на акаунт