Търся мнение за диетолог

• 9 178
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте дами пиша търсейки съвет имнение относно диетолог.
Аз съм от стара загора предпочитам да е от моя град но ако няма подходящ съм готова да опитам и другаде,
Проблемът ми не търпи отлагане защото всеки изминал ден ставам все по голяма нямам промяна в начина на живот имам проблем със щитовидната жлеза но го следа и според докторката съм напълно в норма и няма място за проблема там -пробвала съм всички видове диети и медикаменти и всякакви подобни за отлабване резултат нулев дори не мръдвам и за това реших да пробвами с диетолог като вече крайна спасителна мярка
Ще ви бъда благодарарна ако някой имал опит сподели за мение и резултати и цени

# 1
  • У дома
А защо не се движиш повече? Какъв режим на хранене имаш сега? Какви диети си правила/пробвала? Това с диетолога, щом "всички" изпробвани диети "не действат", как мислиш ще се получи с режима? Вълшебното хапче още не е измислено, няма опция да ядем каквото видим и  да искаме и да сме слаби.
С какво тегло/височина си в момента и не на последно място на колко години?
Ако толкова държиш на режим(не мисля, че си мотивирана и не мисля, че ще ти помогне), потърси инфо в раздел Диети. Успех Peace

# 2
На първо време трябва да си направиш тест за инсулинова резистентност.  Аз посещавам диетолог от почти 6 месеца и само мога да кажа,  че лутането в диети и хапчета е напълно грешно.

# 3
  • Варна
Ипократис Пападимитракос - абсолютно професионален подход и много знания има зад неговите режими. Топ форма е търговската марка на неговата услуга.

# 4
  • Габрово
Преди 2 години ходих на диетолог. За 40 лв ми даде един режим, който да спазвам. За 2 месеца свалих около 9 кг. с много лишения. На вторичния преглед ме изписа, тъй като бях постигнала целта си. Даде ми друг режим за задържане на постигнатото тегло. Минаха няколко месеца и след като се върнах на нормалния си начин на хранене постепенно малко по малко възвърнах първоначалното си тегло. Та извода за мен е, че докато си на режим си слаба, спреш ли го си качваш пак килограмите. Избора е индивидуален за всеки. Аз съм избрала да съм по-пухкава (172см/72кг), отколкото по-слаба, но все нервна и с лишения.

# 5
  • София
Препоръчвам д-р Митко Ригов, Медицински център Нимимед, гр. София.

# 6
Здравейте на всички, които се борят с килограмите и постоянното чувство за ядене.
Аз препоръчвам с цялото си сърце една жена - майка, която е отдала живота си да помага на хората с борбата с килограмите. Също така работи с бременни и кърмещи жени и изготвя цели хранителни стратегии. Казва се Анита от Fit Mama - консултант здравословно хранене и персонален треньор. Жената е в София, но работи и онлайн.Мога да дам координати.

# 7
... след като се върнах на нормалния си начин на хранене постепенно малко по малко възвърнах първоначалното си тегло. Та извода за мен е, че докато си на режим си слаба, спреш ли го си качваш пак килограмите.

Ако "нормалният ви начин на хранене" ви е направил пълна първоначално, то той ("нормалният ви начин на хранене") ще ви прави дебела винаги, независимо колко диети, хапчета и други лечения сте приложили междувременно. Изводът е, че единственото решение на проблема "излишно тегло" е да промените "нормалния си начин на хранене" след като сте постигнали тегло, което ви устройва чрез режим/диета/чудо.

PS Според мен е важно не само диетолога да предложи режим "за отслабване", той/тя трябва да ви научи и да ви даде и примерен режим за "нормално хранене"  (или т.нар. режим за поддръжка). Иначе се влиза в омагьосания кръг и печелят от това само докторите и диетолозите... е, и аптекарите Wink

Последна редакция: сб, 17 мар 2018, 17:52 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт