На пазар в Лозенград и Одрин - 13

• 154 565
  • 735
  •   1
Отговори
# 270
Сега не е ли опасно да се ходи в Турция, да атентатите минаха, но все пак ?
До Одрин няма проблем. Спокойно е .

# 271
Бургас - Малко Търново е по-добре от Бургас - Елхово - Лесово от доста години. Да добавим и доста по-бавното преминаване на границата през Лесово.

# 272
Затова имаме сайт да си видим цените предварително и да не ни лъжат. Който не се е консултирал, рискува да плати някоя и друга лира повече.

Semana15, всички турски аптеки работят на еднакви, държавно регулирани, цени. По принцип. В тези, в които си позволяват да послъгват, го правят заради неориентирания турист. Виж сайта, намери лекарствата, които те интересуват и въоръжена с цените, влез в която и да е аптека. Като видят, че си "подкована", надали ще посмеят да те лъжат.
Мога да препоръчам Mehmet Ay Eczanesi. Момчето, което обикновено е там, дори говори малко български. Издава бележка - опис на лекарствата, където няма как да излъже, защото в системата са правилните цени и дори прави малка отстъпка.
https://www.google.bg/maps/place/Mehmet+Ay+Pharmacy/@41.674206,2 … 2927!4d26.5535554

П.П. Първата предложена от papaone аптека е същата. Извинявам се за повторението, но се надявам линковете, дадени и от двама ни, да са поелзни.
От тази аптека на ул. Cilingiler съм купувала лекарства и винаги всичко е било наред. Цените са били нормални. Но в една неделя се наложи да пазарувам от ето тази дежурна аптека          

30 Balık Pazarı Cd.

https://goo.gl/maps/STyX1YkRTpL2

и цените бяха завишени с по 2- 3 лири.

Последна редакция: вт, 27 мар 2018, 01:27 от zlatunka80

# 273
  • Русе
Бургас - Малко Търново е по-добре от Бургас - Елхово - Лесово от доста години. Да добавим и доста по-бавното преминаване на границата през Лесово.
Дали? През Лесово влязохме в България за 15-20 митути около 16 ч. след обяд. През М. Търново ни отне час и половина в 22,30 ч. Докато преминем в България мина полунощ. На отиване Лесово - час, М. Търново - 2 часа. Става въпрос за две различни пътувания.

# 274
  • Варна
Ако се следва логиката, би трябвало през МТ да се минава най-бързо, защото е най-ненатоварен пункт, уж. Но пък е и най-малкия и там все още се налага да слизаш от колата за паспортен контрол. Бяха го махнали, като заработиха новите гишета, но пак го върнаха.
И все пак, предвид слабия трафик, обикновено, написаното от zlat_na е логично. То се е случвало и ние да минем по-бързо през КА, отколкото през МТ, ама това не значи, че в общия случай е така.

За аптеките пак да кажа... Взимате си записките с цените поне на първите 2-3 медикамента, които смятате да купувате и демонстрирате пред аптекаря, че сте добре информиран/а. Ако въпреки това ви иска повече пари, с някакви негови си доводи, се врътвате да търсите друга аптека... Или прежалвате парите.

# 275
  • у нас
Печикамъков, на границата на Лесово също има бензиностанции /от двете страни на бълг.земя/, така че няма проблем и да си задоредиш и там.

За мен също минаването през МТ е много по-бавно, а и е толкова тясно, че веднъж като си се наредил на опашката, няма мърдане.

# 276
  • Стара Загора
Фабулосото аз взех за 5 лв, ако не греша. Не знам дали зависи от големината на бутилката. Литър или 1 л и малко е, ако не греша. Ето го:

Не ухае натрапчиво и "сухо" на самия орех, а е кремообразен и луксозен. Като на балсам. Няма химически нотки, като повечето козметични продукти. Когато купувах Ленора пробвах и на някаква друга марка пак с кокос, но ми беше изкуствен. Не помня на Семана или чужда?

Последна редакция: вт, 27 мар 2018, 08:56 от iv4enceto_91

# 277
  • Бургас
Ивче , явно там е по-скъп отколкото тук, но въпреки това цената му е добра. Дано го намеря като ходим до Одрин. Ти всъщност от кой магазин точно го взе?

Относно границите- при толкова преминавания на границата особено през Малко Търново, никога не сме имали забавяния и сме я минавали за под 30 минути, като не мога да кажа за Лесово.

# 278
  • Varna
Явно всеки има различен опит при преминаване на Лесово и Малко Търново.
Дали не е заради времето през което всеки от нас преминава от там newsm78

На Малко Търново сме минавали най-много за трийсетина минути, а на Лесово за
няма и 15 минути.

За този който пита дали е опасно да се ходи в Турция.....Така се случваше, че все
пътувахме в Турция а не само в Истанбул и Одрин след всеки атентат за който се
говореше, показваше и т.н.  
Нямаше нищо страшно,  то каквото ти е писано. А Истанбул го видях толкова празен,
че чак не ми се вярваше, че е Истанбул. Обаче пък беше голям кеф да не се блъскаш
с толкова народ и турците да ни питат не ни ли е страх  Wink

Как ми се ходи пак, ама как ми се ходиииии.

# 279
  • Стара Загора
Ивче , явно там е по-скъп отколкото тук, но въпреки това цената му е добра. Дано го намеря като ходим до Одрин. Ти всъщност от кой магазин точно го взе?

Относно границите- при толкова преминавания на границата особено през Малко Търново, никога не сме имали забавяния и сме я минавали за под 30 минути, като не мога да кажа за Лесово.

От едно квартално магазинче в Стара Загора. То си е на централната улица, но е близо до нас и такова малко, че аз съм го кръстила така. Simple Smile Колежка от там взела течен Персил, но не бил като този, който съм й донесла аз. Не изпирал хубаво. Вчера проверих на входа ни, понеже и тук продават вносни прахове, омекотители и шампоани, но нямаха. Иначе за голяма туба искат 19 лв, а торбата от 10 кг е 22 лв. Первола на 12. Но в Елитис големия течен Персил в момента е на 17 лв. Някой да е купувал от там или Била?
Иначе при последното ни ходене 3 лв Персил беше 31 лири. Лятото купих голяма торба 10 кг за колежка и излезна 15,50 лв.

Бях писала сякаш, но във въпросното магазинче през зимата видях течен Тайд за черно, обаче беше с арабски надписи. Имат и на някаква марка на Perlana, но не купувала от нея все още.

# 280
  • ВАРНА
Както и писах - но ме обявиха за луд -

пътят Малко Търново - Царево край село Граматиково  27 март 2018 г.   Би Ти Ви Новините

Очевидно че ще се пътува за Одрин през Средец - Елхово - Лесово.

# 281
  • Варна
Ти нямаш работа по този път. Малко Търново- Царево винаги е бил зле, близките години не са го поглеждали. Пътят, който ще търсиш е Бургас- Звездец- Крушевец, Малко- Търново

# 282

Мога да препоръчам Mehmet Ay Eczanesi. Момчето, което обикновено е там, дори говори малко български. Издава бележка - опис на лекарствата, където няма как да излъже, защото в системата са правилните цени и дори прави малка отстъпка.

Онзи ден минах покрай тази аптека без да я видя изобщо.....
Другия път задължително ще я посетя.
Благодаря1

# 283
  • ВАРНА
Iiz  - Къде е това - че съм пътувал само до Созопол няколко пъти октомври  и с. Велика община Царево -
 -  НО  след Созопол ми е тъмна Индия всичко.

# 284
  • Варна
Отклонението за Малко Търново е доста преди Созопол, малко след като излезеш от Бургас в посока Созопол.  Бургас-Маринка-Крушевец-Звездец-Малко Търново, това е пътят.

Последна редакция: вт, 27 мар 2018, 21:43 от julisa

Общи условия

Активация на акаунт