На пазар в Лозенград и Одрин - 13

• 154 712
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте!
И ние обмисляме скоро посещение из Одрин за пазар и разходка с децата Stuck Out Tongue Closed Eyes
Ходихме само веднъж и се прецакахме с ядки, чак се чудя как, ама на...взели сме кайсиеви ядки вместо бадеми Laughing
Купихме си и доста лекарства, но ми направи впечатление че наши сънародници се пазаряха доста грозно, та се замислих дали и в аптеките може ?!  И от там възникна въпросът в главата ми дали цените са еднакви навсякъде и евентуално разликата голяма ли е? Има ли някъде аптека тип "Марешки"
Искаме да си накупим дрехи и обувки, за нас, не толкова детски, къде ще ме насочите да търся, някои по-хубави магазини от сорта на Уайкики , но за качествени обувки, мерси

# 661
Какво значи "пазаряха се грозно"?  Да не са се били?

# 662
  • Бургас / UK
Какво значи "пазаряха се грозно"?  Да не са се били?

Цените на лекарствата в Тр са фиксирани и факта ,че някой се пазари,на мен лично ,ми е супер тъпо и смешно...Има си цена,много пъти много по-изгодна от Бг,и да тръгнеш да се пазариш....На пазара по-съм съгласна ,но по магазини и аптеки си е направо излагане...

# 663
  • Варна
Както е казала Чефи, цените са фиксирани и без значение от чия аптека пазарувате, би трябвало да купите лекарствата на тези цени. Това сме обяснявали многократно, а на първа страница си стои сайтът, в който можете да проверите актуалните цени и да видите търговските наименования на търсените лекарства.
Тук беше споделено за опити за завишаване на цените в дежурна аптека през почивните дни около рибния пазар. Ако не се налага, не пазарувате при това положение и толкова.
Пазаренето е напълно неуместно на такива места. Дори и на пазара е неписано правило, че щом има етикет с цена, не се допуска пазарлък. Но "нашего брата" нерядко, особено в съседните държави, се държи като достоен наследник на Алековия герой, та...

# 664
О, не се бях сещала, на пръв поглед ми се струва по- евтино от тук
Сладоледа 1.50 от машина.1 лира е топка.Дрехите са доста по евтини с тази ниска лира.Дюнери сме яли от 3.50-5 лири като миналата седмица имахме бонус айрян.

# 665
А, не прочетох, че в аптека са се пазарили. Извинявам се.

# 666
  • до най-прекрасния мъж
Всички цени са на 1/2 от БГ горе-долу или малко над 1/2. В Уайкики е много изгодно да се пазари.

# 667
  • у нас
Чудя се дали на 5 май да не се разходим до Лозенград за съботния пазар и в този ред на мисли да питам- има ли интересни неща на него? Някой ходил ли е да сподели мнение. Малко се притеснявам и по почивните дни какво ще е положението на КПП Малко Търново 🤔

На съботния пазар в Лозенград има плодове, зеленчуци, цветя и няколко сергии дрехи, бельо, дом потреби. Нищо интересно, но зависи какво търсите.

# 668
Чудя се дали на 5 май да не се разходим до Лозенград за съботния пазар и в този ред на мисли да питам- има ли интересни неща на него? Някой ходил ли е да сподели мнение. Малко се притеснявам и по почивните дни какво ще е положението на КПП Малко Търново 🤔

На съботния пазар в Лозенград има плодове, зеленчуци, цветя и няколко сергии дрехи, бельо, дом потреби. Нищо интересно, но зависи какво търсите.
Аз лично повече не бих отишла когато има толкова почивни дни.Последния път чакахме по 3 часа на страна и той деня заминал по границите.Може би в неделя е по добре.

# 669
Точно и аз за това се изразих така "грозно" , защото освен че са евтини, освен че не са на пазар, освен това тук в наши аптеки също, но и най-грозен беше начина и мимиките на господина, който се опитваше да изкара фармацевта че не му казва истинската цена !
мерси за включването момичета Flowers Hibiscus

# 670
  • Пловдив
Отстъпка в аптеката

Без пазарене, може би просто заради оборота

Цените бяха 1: 1 със сайта!!!!

Последна редакция: пн, 23 апр 2018, 21:48 от makak

# 671
  • Варна
О, да, правят отстъпки. Споделяла съм и преди. Но това е по тяхно усмотрение, а не заради мераците на Груйо.

Преди десетина дни нашият човек в Лозенград ми направи над 10 лири отстъпка (при сметка ок. 131, платих 120), а на приятелите ни - около 17 лири, защото при тях сметката беше над 200. В Одрин, в аптеката, която препоръчах преди време (Mehmet Ay Eczanesi), също ни правят отстъпки, макар да не сме редовни клиенти и да не сме правили много големи сметки там. (Дали не е от нея бележката ти, makak?)
Явно хората печелят добре, дори при тези задължителни цени и преценяват, че могат да "погъделичкат" клиента с индирим.

# 672
  • Пловдив
В Одрин, в аптеката, която препоръчах преди време (Mehmet Ay Eczanesi), също ни правят отстъпки, макар да не сме редовни клиенти и да не сме правили много големи сметки там. (Дали не е от нея бележката ти, makak?)

Малко по- нагоре в посока Селиме по същата уличка - Önür Eczanesi

# 673
В събота моя позната купува лекарство от аптека на центъра в Одрин  с цена 9 лв., в неделя от дежурна аптека същото лекарство струва 12 лв.

# 674
Можете ли да ме упътите къде в Одрин продават  градински пластмасови столове?

Общи условия

Активация на акаунт