На пазар в Лозенград и Одрин - 13

• 154 589
  • 735
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Не се минава покрай Созопол. Малко след Бургас, пътят се разделя. Десния е за Малко Търново, а левия за Созопол, Приморско, Царево...      https://www.google.bg/maps/place/8162+%D0%9C%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D … 7938!4d27.5250475

# 286
  • ВАРНА
  Идеално.   Защото чета все по-страшни новини за южното черноморие.

Бургаска младежка телевизия .

След свлачището на Малко - Търново  - Царево

и пътят Ахтопол-Синеморец затворен след като преля река Вая  27 март 2018 г.

# 287
  • Бургас
Разглеждам в букинга за хотели в Одрин и ми излезе най-изгодна оферта за LIMON Hostel. Май имам някакъв спомен, че някой от групата беше резервирал нощувка там. Читав хо/с/тел ли е?

# 288
Печикамъков, как пък го измисли това през Царево за Малко Търново. Минавай по царския път Simple Smile

# 289
  • Варна
Печикамъков, не сме те обявили за луд. Просто, както и сам, надявам се, разбра, се опитваш да стигнеш до Малко Търново по неведоми пътища.

Скрит текст:
Като влезеш в Бургас, най лесно е след първото кръгово да продължиш напред, а не надясно, т.е. да запазиш направлението покрай морето. При болница Лайф пропускаш нейната пресечка и завиваш надясно по следващата улица, целейки да стигнеш до кръговото при хотел Мираж, от което излизаш покрай OMV. На следващия светофар (у-образно кръстовище) си надясно. По този булевард (Струга) на следващото кръгово продължаваш напред, минаваш по моста над ЖП линията и вече почти си излязъл. Движиш се покрай езерото, което ти е отдясно. Внимаваш да не слезеш към кв. Меден рудник, а да останеш на главния път, който се качва на естакада. Малко по-нататък, на бензиностанцията на Петрол намаляваш, за да не пропуснеш отбивката, която е почти веднага и е обозначена с голяма табела с изброени населените места, споменати от julisa. И воала! Остават ти 70 км много добър път до заветния ГКПП.

miss july, аз съм с хостела (или поне една от тях). През 2016 бях на косъм след престоя там да се прежаля и да приема този начин на настаняване, но само година по-късно същият този хостел ме отказа. Първия път имаше една женица, която се грижеше за всичко, беше чистичко и спокойно. Бяхме на първия етаж, в уютна стая - спалня, с достъп до кухня и хол. Миналата година ни настаниха на втория, тъй като първия бе "окупиран" от момчетата, които очевидно го стопанисват. За стаите няма да издребнявам, но банята и тоалетната бяха изключително мръсни. Нямаше обещаните кърпи, а ние не си носихме, след купищата такива, с които разполагахме при предишното посещение и след като в Букинг нямаше промяна в описанието. С хиляди физиономии ни дадоха някакви ню-ню. Но състоянието на сервизните помещения ги направи почти безполезни. При последното ни паркиране там забелязах, че стаята ни от първия престой е обзаведена с двуетажни легла, което значи, че вероятно се стремят да преминат към настаняване в общи спални, което е още една причина да ги зачеркна. Може и да имат спални още, но след казаното няма да ги търся вече.
Плюсът от цялата работа... Улицата, на която е хостела (не тази пред входа, а отстрани) дава възможност за паркиране без такса. В същото време от там до рибния пазар или до средния вход на безистена се стига за 3 минути... През улица вече е "синя зона". По тази причина редовно ги "наглеждам"... отвън. Имайте го предвид Simple Smile

# 290
Beljata, много по-лесно ще му е по новия път покрай езерото - влиза в Бургас и веднага на дясно, две кръгови (на Метро и на Кат) и оттам покрай езерото излиза директно, без да обикаля из града.

# 291
  • Бургас
Beljata, мерси за отзивите. При това положение май ще се откажем, че ще бъдем с детето и не ми се рискува да го мъкна по кофти места. Не ми се дават много пари за нощувка и ще си останем без такава.
Между другото вчера резервирах хубав хотел в Памуккале за 54 лева нощувката. Останалите хотели там също са масово под 100 лв, а Одрин, дето е едно мижаво градче, изскача с егати надутите цени.

# 292
  • Пловдив
И ние с приятелките ми бяхме в Лимона през лятото на 2016 година, останахме доволни. На втория етаж ни настаниха, бяхме само ние, в две стаи - двойка и тройка. Хавлии нямаше, но си поискахме и момчето ни даде. Банята беше прилична, вечерта си бяхме взели биричка, чипс и седяхме в градинката, беше много приятно.

# 293
Здравейте!

Да поптам петъчния пазар в Одрин - тозил пазар ли е - http://www.uluspazari.net/, намиращ се до борсите?

# 294
Здравейте!

Да поптам петъчния пазар в Одрин - тозил пазар ли е - http://www.uluspazari.net/, намиращ се до борсите?
Да, това е петък- пазара. От него нагоре започва пешеходната улица на центъра с магазините.

# 295
Beljata, мерси за отзивите. При това положение май ще се откажем, че ще бъдем с детето и не ми се рискува да го мъкна по кофти места. Не ми се дават много пари за нощувка и ще си останем без такава.
Между другото вчера резервирах хубав хотел в Памуккале за 54 лева нощувката. Останалите хотели там също са масово под 100 лв, а Одрин, дето е едно мижаво градче, изскача с егати надутите цени.
Скрит текст:
Какво резервирахте в Памукалкале.Ние още се чудим дали там да нощуваме или да скъсим още малко пътя и да е по близко до ферибота.

# 296
  • Бургас
Скрит текст:
Какво резервирахте в Памукалкале.Ние още се чудим дали там да нощуваме или да скъсим още малко пътя и да е по близко до ферибота.
Резервирах хотел Pamukkale Melrose Viewpoint Suites. Ние ще почиваме в Белек и на връщане към България мислим да посетим Памуккале и да направим една междинна нощувка там. Само дето се чудя после по кой път да хванем.

Пфу, сега ме вкарахте в размисъл с тази Лимон Хостел  😁

# 297
Здравейте,момичета,
От доста време следя и чета темите за Одрин и Лозенград,но досега не бях писала..
Някоя от вас случайно да се сеща как вървяха цените на ядките(шам-фъстък,бадеми,леблебия и т.н) на борсите ?Някоя може ли да сподели какви видове ядки е срещала по магазинчетата,аз лично нямам ярък спомен,предният път си взех шам-фъстък от 500 гр,който ММ омете за отрицателно време...
 За съжаление,не помня дали си бяха много на сметка,тъй като всички знаете какво лудо препускане е по тези магазини,ако си с организиран транспорт.
Предстои ми посещение на Одрин сега на 31.03 и ми се иска да си направя някаква калкулация колко приблизително да отделя за ядки Simple Smile
Благодаря предварително Simple Smile

# 298
  • у нас
Печикамъков, май нещо не ти се ходи до южната ни съседка Stuck Out Tongue Winking Eye Този път, който си онагледил със снимка е само за тези, които живеят по селата там. Той от години е много зле, а и има много завои. Той е и по-обиколен. Момичетата са ти писали кой път да използваш. Повече кураж. То по- скоро мъжете се дърпат не защото не знаят пътя, а защото знаят какво е жената на пазар/шопинг JoyGrinning

# 299
  • Варна
ЗлаВещица, впечатленията ни от 2016-та бяха подобни на твоите, както описах. Споделих и огромна разликата между 2016-та и 2017-та година. Както  и какво видях преди три месеца. Очевидно хората, които го стопанисват, се сменят, а с тях - и условията, и хигиената.
Аз лично не бих потретила, освен ако някой не сподели, че нещата са се оправили, но не вярвам. С дете пък изобщо не бих и помислила. Щом мен ме бе гнус да вляза в банята, чийто под бе покрит с косми, а в чаршафите легнах с едно наум...
Но всеки си решава.

miss july, преди доста време и аз се възмущавах от цените в Одрин. Там искат повече за нощувка от Султанахмет в Истанбул, да им се не види. Но, след като има кой да ги плаща... Не ми се дават толкова пари за нощувка, защото основната цел, в крайна сметка, е пазаруване, но...
Спали сме още тук:
https://www.booking.com/hotel/tr/kalevera.bg.html?aid=323176;lab … =1&#hotelTmpl
и тук:
https://www.booking.com/hotel/tr/karaagac-green-apart.bg.html?ai … =1&#hotelTmpl
И на двете места - на цени 45-50 лв. на стая, улучени на късмет в Букинг. Без закуска, но и в хостела няма. Пък и си имаме любима бюрекчийница. (Пак да кажа... срещу препоръчаната по-горе Mehmet Ay Eszanesi). Първият хотел е зад хотел RYS, на метри от кръговото на Ераста. Второто място е кооперация с апартаменти(повечето се отдават) в кв. Караагач (на 3 км от центъра). Единственото неудобство е една не много дълга отсечка от моста над реката до квартала, покрита с павета. ММ кара с 20 там, ама то си е до лудост. Не че не може да се кара с повече. По-добри са от софийските. От двете страни се редуват заведения за закуска и други цели Simple Smile
И на двете места е много чисто, разполагаш със собствен санитарен възел, а в Караагач - и със собствен кухненски кът. "Стаята" ни там беше апартамент на последния етаж с отделна спалня, голямо помещение хол/трапезария/кухня плюс баня и тоалетна и две тераси. Сигурно ако сме с детето, ще предпочета пак нещо такова. Пък и иначе. Ако сте с кола, няма никакъв проблем да изберете място, не толкова близо до центъра. За паркирането споменах...

Zlat_na, със сигурност има и по пряк път. Ние си караме по този, за да се насладим на хубаво кафе в OMV. Че с това ставане посред нощ си е необходимо. Разбира се, ако Печикамъков реши да тръгне изобщо, може да ползва препоръчания от теб маршрут.

Nameless_girl, ядките в Турция по мои впечатления не са по-евтини, отколкото тук. Разликата е, че може да избираш между, примерно, пет вида шам-фъстък, с различно качество и цена. Изгодно излизат разни миксове, но пък те не са с най-качествените ядки. Лично впечатление. Нека и друг да сподели.

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 09:09 от beljata

Общи условия

Активация на акаунт