Приятелството между мъж и жена

• 44 926
  • 685
  •   1
Отговори
# 270
Жените трябва ли да знаят за такива приятелства?
А ако и те си имат?

Защо, тайна ли е от жените? Да не би да има нещо нередно, като например връткане на глупаци, държането им на дълга верига като дълбока резерва и смучене на време и средства от семействата им? Голямо приятелство, няма що... тайно... шушу-мушу, с подаръчета и галене на егото. Нещо друго ще да е, но какво ли...

# 271
Е, нали е чисто и искрено приятелство...какво точно крият?   Smiley
Описаното от теб
Цитат
Не става дума за мъже-мераклии, а за истински джентълмени. Възпитани, с уважение. Които с радост ще помогнат, ще обгрижват, ще правят жестове на внимание, с повод и без повод, без да чакат нещо в замяна. Просто ще се радват, че имат щастието да общуват с тази жена. Дори да я харесват адски много, никога няма да принизят възхищението си до нивото просто да желаят секс.
е точно "приятелство с очакване".
Т.е., мъжът е като сателит около жената.В очакване на момента, в който звездите ще съвпаднат и ще му се отвори парашута.
За мен обаче, това НЕ е приятелство.Не и такова, за каквото претендират дамите с мъже-приятели тук.

# 272
А ако и те си имат?
 А ако си нямат? Нетрябвазнаенето  опошлява тази така възвишена връзка на муза -почитател и и придава съмнителен привкус. Хич не ми е приятелска даже. Ако са си просто приятели , няма никакъв проблем да знаят партньорите им, да се познават и т.н. Криене, гарнирано с подаръци и възхищение -на използване на увлечен (глуповат или богат) мъж ми прилича.

# 273
Абсолютно съм съгласна, че гореописаното не е приятелство. И всъщност е много некоректно към мъжа. За да продължи дълго, значи той има чувства.Да флиртуваш и да си чешеш егото по този начин е гадно.

Последна редакция: вт, 29 яну 2019, 14:08 от TafTaf

# 274
Според мен ,ние жените сме някак по-романтично настроени . Искаме да вярваме в чистото приятелство ,но я питайте мъжете ? 99,9 процента са ти приятели ,надявайки се на знак ,за да се хвърлят напред.
Природата ни е различна и вече на тия ми години , изобщо не си правя илюзии

Абсолютно, вярно аз имах приятел мъж , и само чакаше момента или да де скарам с бившия,  или да ми казва колко сме различни...
За мен е възможно да има приятелство между мъж и жена но трудна работа мъжете си искат тяхното.  И този мой уж най добър приятел ( който ме   увещаваше колко е верен и как няма да ме предаде  )  ,  И когато ми се случи не щастие,  той си гушна гаджето и продължи да си
цъка клипчета из фейса . И да вдига рамене.
А преди това , и спасих живота,щеше да се самоубива   а него от панделката щото момичето беше преди осемнайсет и живееща със него в друг град .
И за благодарност получих вдигане на рамене и цъкане из фейса.
Друг ,,приятел"    след дълги години приятелство,  се възползва от мен,  когато бях пияна , и така приключи всичко.
След тези примери,  аз лично за себе си се съмнявам че може да съществува  "чисто " приятелство.

Последна редакция: чт, 31 яну 2019, 23:37 от Виктория Димитрова 619139

# 275
https://www.lifehack.bg/psychology/mogat-li-magete-i-genite-da-s … -prosto-priateli/
Ето едно обобщение на казуса.
И така, могат ли мъжете и жените да бъдат „просто приятели“?

Ако всички ние мислехме като жени, щяхме да отговорим – Да, напълно възможно е!

Но ако всички разсъждавахме като мъже, вероятно щяхме да бъдем изправени пред сериозна криза от свръх популация и пренаселеност…ако ме разбирате какво искам да кажа.

# 276
Подбирайте си приятелите и средата, само това мога да кажа.

# 277
В горната статия става дума за проучване със статистическа достоверност, не за частната среда на някого си.
Разбира се, всеки е свободен да вярва избирателно на нещата, които чете в нета.

# 278
Аз коментирах поста преди твоя. И ще ме извиняваш, но съм на 40 години с изградена среда, приятели и навици. Вярвам на живота си, не на разни статии.

# 279
  • Бургас
Най - просто казано - вярвам. Имам такива приятели с години. И като казвам години - 10,15 години. Нито един от тях няма да прави секс с мен, дори да му висна на врата опиянчена:) Не. Ще ме сложат да си легна, щот съм пич.
В такова приятелство е важно и двете страни да нямат грам задни намерения.
Но, пък не мога да отрека, че ако една жена реши да прави секс с "приятел" рано или късно ще го удуши.
В тоз ред, ако мъжа ми си има приятелки и ловна само един сигнал за задни мисли - фтиди това приятелство. Simple Smile

Даже се допълвам: ако имам нужда от подкрепа, помощ и т.н. в много кофти ситуация точно мъжките приятели са насреща.

# 280
Изследването включва студенти - на тази възраст фокусът е точно търсене на партньор. Със семейство и без човек да е в активно търсене, според мен, нещата се променят. Естествено, че се случва влюбване и увличане по приятел и за двата пола, но това не означава, че няма и само приятелства. Както дадох пример с колегите.  По тази логика няма да остане мъж, който не си е легнал с колежка. И въобще мъж, който не е изневерил.

Последна редакция: пт, 01 фев 2019, 11:08 от TafTaf

# 281
По тази логика няма да остане мъж, който те 6и е легнал с колежка. И въобще мъж, който не е изневерил.
Според доста хора по темите наистина няма мъж, който да не е изневерил.
На мен ми се иска да вярвам, че има - и че живея с него Simple Smile

Има разлика между "не би" и "не е". Първото е с много ниска честота. Второто - с умерена.

# 282
Аа, ще останат... Има доста мъже, които нямат жени приятелки. Simple Smile

# 283
То понеже не може мъж  да изневери с мъж -приятел. Особено в днешните мулти джендър времена.

# 284
То понеже не може мъж  да изневери с мъж -приятел. Особено в днешните мулти джендър времена.

По време на риболова, нали?

Общи условия

Активация на акаунт